Apeldoorn Binnenstad trapt Concours d'Élégance Paleis Het Loo af

 

Woensdagmiddag 20 juni- Pedal Car Race voor kids op het Raadhuisplein 

Vrijdagochtend 29 juni: Start van Concours d'Elegance op Marktplein met ruim 20 klassieke auto's 

 

 

Van vrijdag 29 juni t/m (koop)zondag 1 juli aanstaande is Apeldoorn drie dagen lang het internationale centrum van de mooiste auto's tijdens het Concours d'Élégance Paleis Het Loo. Het evenement begint dit keer op het Apeldoornse Marktplein, waar Apeldoorn Binnenstad en de nieuw opgerichte Veluwsche Oldtimer Club op vrijdag 29 juni het startsein zullen geven. Ruim een week eerder is er voor de jongste racefans  een Pedal Car Race.


 

Woensdagmiddag 20 juni

Kids Pedal Car Race op Raadhuisplein

Tegenwoordig droomt iedere jonge autoliefhebber er van om de nieuwe Max verstappen te worden. De eerste stappen in die richting kunnen op woensdagmiddag  20 juni worden gezet. Dan vindt vanaf 13:00 uur een trapautorace plaats op het Raadhuisplein in Apeldoorn.   De Pedal car Race staat open voor kinderen van vier tot acht jaar en aanmelden kan via info@classicevents.nl. Enige haast is geboden, het aantal plekken is beperkt.

Race 1: 13.30 uur (4-5 jaar)

Race 2: 13.50 uur (6-7 jaar)

Race 3: 14.10 uur (8 jaar)


Vrijdagochtend 29 juni

Start van Concours d'Elegance met Veluwsche Oldtimer Club

Ruim een week nadat de stofwolken van de trapautorace zijn opgetrokken, vindt het internationale Concours d’Élégance plaats in de tuinen van het Paleis Het Loo. De aftrap voor dit evenement vindt ook plaats in hartje Apeldoorn: op vrijdag 29 juni om 11.00 uur verzamelen zo’n twintig oldtimers van de Veluwsche Oldtimer Club zich op het Apeldoornse Marktplein om met wethouder Jeroen Joon naar Paleis Het Loo te rijden voor de feestelijke opening van het concours. Het is voor het eerst dat het concours van vrijdag tot en met zondag wordt gehouden.