Apenstreken in Apenheul!

Onderzoekersweken in Apenheul

15 juli t/m 27 augustus 2017
In een bos vol met loslopende apen is echt van alles te ontdekken. In Apenheul zijn er van 15 juli t/m 27 augustus daarom de onderzoekersweken. Kijk, luister, voel, ruik en word een echte apen-onderzoeker.

Steek je handen maar uit de mouwen bij het poep onderzoeken. Poep ‘vertelt’ echte onderzoekers wat de apen eten en hoe ze leven. Ga in het donker op onderzoek uit en spot de nachtdieren. Leer de ‘taal’ van de berberapen. Kijk door de ogen van een vari en ontdek of deze halfaap hetzelfde ziet als jij. En leer alle soorten apen in Apenheul herkennen. Met de gratis apen spotkaart op zak hoef je er niet één te missen. Bovendien maak je kans op gave prijzen!

Meer informatie: www.apenheul.nl/onderzoekersweken


Help de apen voeren!

Zaterdag 8 juli 2017
Speciaal voor kinderen van 7 t/m 12 jaar biedt Apenheul een bijzondere ochtend. Samen met de gidsen en dierverzorgers mogen kinderen het eten voor de apen klaarmaken en de apen voeren! Bovendien krijgen ze een exclusief kijkje achter de schermen van Apenheul. Het ochtendprogramma, dat van 9.45 tot 11.15 uur duurt, wordt aangeboden bij de doodshoofdaapjes en bij de ringstaartmaki’s.

Kaarten en meer informatie: www.apenheul.nl/kinderarrangement


Ga op voorleesavontuur!

Donderdag 20 juli 2017
Voorlezen prikkelt de fantasie. Kinderen beleven de grootste avonturen door het (voor)lezen van boeken. Hoe avontuurlijk is het dan om die verhalen te horen terwijl de doodshoofdaapjes om je heen klimmen of de orang-oetans stiekem meekijken?! Op donderdag 20 juli houdt Apenheul een superleuke avond voor kinderen van 3 t/m 9 jaar: het voorleesavontuur in Apenheul.

Kaarten en meer informatie: www.apenheul.nl/voorleesavontuur