Beach BSO

Dinsdag 17 t/m donderdag 19 juli 

 

Sportief en educatief, dat zijn de kernwoorden voor de activiteiten die voor kinderen van de Apeldoornse BSO’s worden georganiseerd. Van dinsdag 17 t/m donderdag 19 juli  organiseert De Nederlandse Volleybalbond samen met gemeente Apeldoorn voor deze kinderen activiteiten die in het teken staan van het DELA EK Beachvolleybal.

Het startpunt van de Beach BSO is bij het CODA Museum. Rondom het recreatieveld op het Marktplein is een sportief en educatief programma opgesteld. Denk aan een clinic beachvolleybal en een speurtocht. En als kers op de taart mogen de kids ook een wedstrijd bijwonen in het stadion.

Vrije inloop activiteiten

Op vrijdag 20 juli (14.00 – 18.00 uur) en zaterdag 21 juli (11.00 – 17.00 uur) staan er vrije inloop activiteiten op het programma. Hier is CODA aanwezig met leuke activiteiten rondom de plastic soep en kunnen kinderen met ouders of verzorgers hun eigen aanmoedigingsmateriaal maken.

Ylva Goor, consulent activiteiten 0-12 bij Doomijn heeft er in ieder geval zin in: "Wij hebben vooral heel veel zin om kinderen onderdeel uit te laten maken van alle mooie onderdelen van de sport Beachvolleybal." Ylva, zelf een enthousiaste volleybalster, organiseert deze activiteiten vrijwillig met behulp van de Volleybalbond en Gemeente én een groep vrijwilligers. De activiteiten zijn voornamelijk bedoeld voor kinderen uit groep 3 t/m 8.

Naast Apeldoornse BSO’s zijn ook BSO’s in de omgeving aangeschreven. "Er is plek voor ca 80 kinderen per dag. In principe is de inschrijving gesloten, maar we kunnen altijd nog een plekje zoeken", lacht Ylva.