Buitenfilms bij Gigant 

7 x Topfilms kijken in de buitenlucht 

Vanaf vrijdag 13 juli start Gigant met een serie van 7 filmvertoningen in de buitenlucht! Op het Van Reekumplein tussen Gigant en Coda kun je terecht in de buitenbios. De buitenfilms starten doorgaans om 22:00 uur. Het kan zijn dat de film iets later start, het tijdstip van schemering verschilt namelijk per dag. Tickets voor de buitenfilms kosten €8,- en zijn te verkrijgen bij de kassa van de Gigant en online


Trailers

13 Juli - The Sapphires

Vier talentvolle zangeressen van Aboriginal afkomst worden ontdekt door een talentscout met weinig ervaring, maar een oor voor ritme en een hart van goud. Om hun carrière een mooie start te geven, zorgt hij ervoor dat de dames mogen optreden voor de Amerikaanse legertroepen in Vietnam. Dit blijkt echter een grotere uitdaging dan gedacht. 

Meer informatie >>


20 Juli - GOOD TIME

Een overval loopt verkeerd af. Het lukt Connie (Robert Pattinson) om te ontsnappen maar zijn broer Nick (Ben Safdie) wordt gearresteerd. Connie probeert om de borg bijeen te krijgen om zijn broer uit de gevangenis te krijgen, maar krijgt nog een andere optie aangeboden om hem vrij te krijgen: hem helpen ontsnappen. Het begin van een lange nacht vol adrenaline in de buitenwijken van New York. Een hypnotiserende misdaad thriller over familie en noodlot. Winnaar op het filmfestival Cannes, “Beste Soundtrack”.

Meer informatie >>


27 Juli - Mine Vaganti

Tomasso Cantone is de jongste telg van een grote, traditionele familie van pastamakers in Puglia, in het zuiden van Italië. Hij leidt een comfortabel leventje in Rome, heeft de ambitie om schrijver te worden en woont samen met zijn vriend Marco – een leven waar zijn conservatieve familie niet van op de hoogte is.
Als zijn vader hem vraagt om terug te keren naar Lecce om er mee te werken in het pastabedrijf, besluit Tomasso, die daar helemaal geen zin in heeft, om uit te komen voor zijn homoseksualiteit. Hij hoopt dat hij op die manier aan zijn verplichtingen kan ontkomen. Maar tijdens het familiediner worden zijn plannen gedwarsboomd door zijn broer Antonio.

Meer informatie >>


3 Augustus - Demain Tout Commence

Samuel (Omar Sy) leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden. Tot Kristin (Clémence Poésy), een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria. Als Kristin ervandoor gaat en de baby bij Samuel achterlaat vertrekt hij halsoverkop naar Londen om haar terug te brengen naar haar moeder, maar zonder succes. Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel als stuntman gaat werken en zich ontpopt tot een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo. Maar dan duikt de moeder van Gloria opnieuw op en wil ze haar dochter terug…

Meer informatie >>

 


10 Augustus - La La Land

Mia (Emma Stone) droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

Meer informatie >>


17 Augustus - De Wilde Stad

Bergketens van glas en beton, industriële savannes, kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijke als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het ís natuur. Van de makers van de natuurfilms De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland–Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) is er nu De Wilde Stad: een bioscoopfilm die spannende gescripte scènes verbindt met verrassende documentaire beelden van de stedelijke natuur.

Meer informatie >>


24 Augustus - Schumann's Bar Talks

De legendarische Duitse barman Charles Schumann reist de wereld over op zoek naar ‘s werelds beste bars. Schumann’s Bar Talks is niet alleen een ontdekkingsreis naar de mooiste bars in de wereld, maar ook naar de mensen die ze tot leven wekken, want elke bar heeft zijn eigen verhaal, of die nu in Tokyo, New York of Havana staat.

Meer informatie >>


Eten en drinken 

Dit jaar kun je tijdens de buitenfilm avonden uiteraard weer terecht bij de bar, die gevuld is met zomerse bieren, fijne wijnen en goed gevulde borrelplanken, geheel in smaak en stijl van de film op die avond!


Het regent! En nu?

Omdat de filmvertoningen plaatsvinden in de buitenlucht hoop je natuurlijk op stralend weer, maar het kan helaas toch voorkomen dat de buitenbios toch te maken krijgt met een lokale bui. Zonder tegenbericht op de website van Gigant en hun social media, gaan de voorstellingen ook bij een regenbui, gewoon door!