Chapeaux! De mooiste hoeden van Koningin Beatrix in Paleis Het Loo

23 maart t/m 29 oktober 2017

Als er één ding is waar Beatrix tijdens haar regeerperiode om bekend stond waren het wel haar altijd bijzondere hoeden. Vanaf 23 maart 2017 is in museum Paleis Het Loo de tentoonstelling ‘Chapeaux! de hoeden van Koningin Beatrix’ te zien, een honderdtal hoeden door middel van verhalen in beeld gebracht. Je zal er ongetwijfeld een aantal herkennen!


KONINGIN BEATRIX

Van 1980 tot 2013 draagt Koningin Beatrix bij honderden speciale gelegenheden een hoed: tijdens staatsbezoeken, ontvangsten, ontelbare openingen en prijsuitreikingen, op Prinsjesdag en Koninginnedag. De vele hoofddeksels zorgen voor een herkenbaar en vertrouwd beeld van de vorstin en maken deel uit van haar ‘representatieve werkkleding’.


Toegang

Voor deze tentoonstelling geldt een toeslag van € 3,00 p.p. Kinderen (t/m 12 jaar) betalen geen toeslag. E-tickets, inclusief toeslag, zijn tzt online te verkrijgen. Meer weten over deze tentoonstelling >>


 

Het dak op

In de vakanties is het dak van Paleis Het Loo opengesteld voor publiek. Onder begeleiding van gidsen worden de hoge trappen over de zolders van het paleis beklommen tot op het dak, waarvandaan je kan genieten van een weids uitzicht over de prachtig aangelegde paleistuinen en de voorterreinen van Het Loo.

Rondleidingen

Op elke woensdag, zaterdag en zondag van 22 t/m 30 april 2017 zijn elk half uur vanaf 11.00 uur rondleidingen (maximaal 25 personen per groep) naar het paleisdak. De laatste rondleiding is om 16.00 uur. Je kan kaarten voor de rondleiding kopen voor € 1,00 p.p bij de audiobalie in het paleis tot 10 minuten voor aanvang van de tour. Deze kaarten zijn alleen geldig in combinatie met een geldig entreebewijs. Reserveren is niet mogelijk. Lees meer...