Culturele Pleinmarkt

Vrijdag 8 t/m zondag 10 juni 2018 - Schouwburg Orpheus

Dit jaar viert het Festival voor Apeldoornse Amateurkunst haar 50e verjaardag wederom in en rondom Theater Orpheus. En hoe! Van 8 tot en met 10 juni 2018 tonen de meest uiteenlopende kunstenaars je hun werk en talent en kun je genieten van optredens van verschillende Apeldoornse culturele groepen en instellingen. Gratis toegang.


Inmiddels is de Culturele Pleinmarkt een begrip geworden in Apeldoorn. Op de tonelen, in de foyers en buiten op het voorplein kun je op verschillende manieren kennis maken met het uitgebreide aanbod op gebied van kunst en cultuur in Apeldoorn. Niet voor niets komen er jaarlijks zo’n 15.000 mensen af op deze culturele manifestatie.

Waan je als bezoeker in Montmartre, al snuffelend tussen de kraampjes en geniet van muziek, zang en dans onder het genot van een hapje en een goed glas wijn. Bekijk hieronder waar het diverse aanbod zoal uit bestaat.


Cultuur

Meer dan 70 Apeldoornse gezelschappen en artiesten zullen in het weekend van 8 t/m 10 juni dans-, zang- en muziekoptredens verzorgen op vier verschillende podia. Meeslepende literatuur, wervelend theater, jazz, poëzie, film en foto’s… You name it!

Het culturele aanbod is zo veelomvattend dat je wel langs móet komen om het zelf te ervaren. Verwacht jonge musici, getalenteerde singer-songwriters, zang, diepzinnige dichters en hartverwarmend theater. Leuk detail: bij de kramen van een aantal gezelschappen kun je informatie krijgen en zelfs ter plekke lid worden!
 


Kunst

Daarnaast staan er op de zaterdag over het hele terrein verspreid zo’n 100 vrijetijdskunstenaars met een kraam om jou hun talent en werk te laten zien. Bereid je voor op een kleurrijk en divers palet op het gebied van schilderen, tekenen, sieraden en keramiek maken. Het leuke is dat de kunstenaars veelal actief aan het werk zijn bij hun kraam, wat zorgt voor een bruisende en levendige markt.


Het festival vindt plaats van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni 2018 aan het Churchillplein 1 in Apeldoorn. Wil je je aanmelden of ben je benieuwd naar het gehele programma? Meer informatie >>