Culturele Pleinmarkt

Vrijdag 8 t/m zondag 10 juni 2018 - Schouwburg Orpheus

Jaarlijks komen er ruim 15.000 Apeldoorners naar de Culturele Pleinmarkt in en om Theater Orpheus. Dit jaar kun je tijdens de 50e editie van de markt van 8 t/m 10  juni 2018 wederom in contact komen met Apeldoornse kunst en cultuur en ontdek je het uitgebreide aanbod op cultureel gebied in Apeldoorn! De toegang is helemaal gratis.


Op dit Festival voor Apeldoornse Amateurkunst tonen heel veel vrijetijdskunstenaars hun werk en talent en kun je bij vier podia genieten van één van de optredens van diverse Apeldoornse culturele groepen en organisaties. Bekijk hieronder waar het diverse aanbod van de culturele pleinmarkt zoal uit bestaat.  


Cultuur

Een gratis toegankelijk kleinkunstprogramma. Denk hierbij aan meeslepende literatuur, wervelend theater, maar ook jazz, poëzie, film en foto’s. Al dit moois vindt plaats in de Hanoszaal, het theaterrestaurant en de foyer van Orpheus. In het weekend kan je genieten van verschillende Apeldoornse gezelschappen en artiesten die dans-, zang- en muziekoptredens verzorgen bij maar liefst vier podia. Jonge musici, singer songwriters, close harmony zangroepen, dichters en theaters: verwacht muzikanten en groepen uit verschillende disciplines. Leuk detail: bij de kramen van sommige gezelschappen is er de mogelijkheid om ter plekke informatie op te vragen of om zelfs lid te worden. 


Kunst

Daarnaast staan er op de zaterdag over het hele terrein verspreid zo’n 100 beeldende vrijetijdskunstenaars met een kraam om hun talenten en werk te tonen aan het publiek. Verwacht een kleurrijk en divers palet op het gebied van schilderen, tekenen, sieraden en keramiek maken. De kunstenaars zijn veelal actief aan het werk bij hun kraam, wat zal zorgen voor een bruisende en levende markt.

Het festival wordt op de zondag afgesloten met een gratis toegankelijk feestelijk  programma. Informatie volgt snel! 


Praktisch

Locatie: in en rondom theater Orpheus
Adres: Churchillplein 1, Apeldoorn
Datum: 8, 9, 10 juni 2018
De toegang voor het gehele programma is gratis!


Meer informatie >>