Dag voor de RadioAmateur

Kom zaterdag 4 november naar de Americahal voor de Dag voor de RadioAmateur!


 

Op zaterdag 4 november 2017 zal de Dag voor de RadioAmateur (DvdRA) plaatsvinden. Er is wederom gekozen om het evenement in de Americahal in Apeldoorn plaats te laten vinden. Het evenement vindt dit jaar voor de 56e keer plaats.

De kassa gaat om 9.00 uur open en het evenement start om 9.30 uur. De dag duurt tot 17.00 uur. Naast de diverse particuliere en commerciële standhouders zal er ook weer een verloting zijn. Ook is het QSL-bureau en Service Bureau van VERON aanwezig en zullen enkele commissies en werkgroepen zich presenteren.

Toegangskaarten kosten € 9 aan de deur. VERON-leden kunnen in in de maanden juli en augustus kaarten via hun lokale afdelings secretaris bestellen voor € 7 in de voorverkoop. Parkeren bij de Americahal kost €4, maar is gratis bij de nabijgelegen Media Markt.


Programma

Deze dag wordt geopend door een toespraak van de algemeen voorzitter van de VERON. Onderdeel van de opening van de DvdRA is de bekendmaking van de Radio-amateur van het (vorige) jaar. Deze onderscheiding wordt jaarlijks toegekend aan die persoon of groep, die zich positief heeft onderscheiden, of een bijdrage heeft geleverd aan het wetenschappelijke (of opleidings-) aspect van elektronica in het algemeen en radio in het bijzonder. De onderscheiding in de vorm van een prijs wordt verleend door het Wetenschappelijk Radio-fonds Veder en wordt uitgereikt door een representant hiervan.

Traditioneel vindt deze dag plaats in het najaar, meestal eind oktober/begin november. De radiohobby is zeer breed, daarom komen op de Dag voor de RadioAmateur (DvdRA) zeer veel onderwerpen samen. De doelstelling van deze dag is om de bezoekers inspiratie te laten opdoen voor hun radiohobby, door datgene men daar aan (nieuwe) dingen ziet, hoort en door het ontmoeten van mensen.


Praktische info

Datum: Zaterdag 4 november
Tijd: 9:30 tot 17:00 uur (kassa 9:00 geopend)
Locatie: Americahal, Laan van Erica 50, Apeldoorn
Kosten: €9-, per persoon