Drakenbootfestival

Vrijdag 21 t/m zondag 23 juni 2019 - Zwitsalpark 

Let op: hieronder vind je het programma van 2018. Het Drakenbootfestival is in 2019 op 21 – 23 juni 2019. Drakenboot in Concert is op 21 juni 2019.


Drakenboot in Concert 

Op vrijdag 21 juni 2018 opende het Grolsch Drakenbootfestival met een avondvullend programma en maar liefst 7 geweldige bands. Daarmee wordt de line-up grootser dan ooit tevoren met Kensington.  De presentatie van het concert was in handen van Sander Hoogendoorn. De 3FM DJ die in december 2017 nog een week lang in Apeldoorn woonde, in het Glazen Huis van Serious Request!


SMN post Drakenbootraces

Zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019

Op zaterdag en zondag gaan zo'n 100 bedrijven, buurten en verenigingen de sportieve strijd op het water aan in de drakenbootraces. Met zijn 17-en peddelen ze in een twaalf meter lange drakenboot om de titels. Hoe beter de peddelaars samenwerken, hoe sneller ze naar de finish varen. Veel teams zijn uitgedost in de meest bijzondere creaties. Een groot spektakel! Aan het eind van de dag wordt in de spannende finales beslist welk team dit jaar de trofee mee naar huis mag nemen. 

Zaterdag 22 juni - SMN Post Drakenboot Bedrijvenrace
Zondag 23 juni - SMN Post Drakenbootrace buurten & verenigingen

De drakenbootraces vinden plaats tussen ongeveer 11.00 en 19.00 uur.


Badeendenrace

Ruim 3.000 spartelende badeendjes! Vlak voor de finale van de drakenbootrace worden de eendjes losgelaten in het kanaal en dobberen ze met de stroom mee naar de finish. Koop ook een lot, maak kans op mooie prijzen en steun daarmee bovendien “Stichting Feestneus”! Stichting Feestneus zorgt voor een verjaardagsdoos met alles erop en eraan voor kinderen wiens ouders financieel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

De badeendenrace vond plaats op zondag 24 juni 2018 om 18.00 uur.


Foodtruckfestival 

Vrijdag 21 t/m zondag 23 juni 

Meer dan 15 mobiele keukens toveren het Zwitsalpark 3 dagen lang om tot één groot sfeervol openluchtrestaurant. Het lekkerste eten met op de achtergrond de leukste live muziek maken van het Drakenbootfestival een gezellige belevenis. Van een maaltijdsalade of vers bereide pasta tot een heerlijke saté of broodje hamburger, de keuze is enorm! 


Drakenland  

Zaterdag 22 en zondag 23 juni 

Maak een ritje op de wilde stier en test je spierballen, bezoek één van de verrassende en spannende shows en ontmoet na afloop Draak live. Iedereen is welkom in het Wilde Westen van Drakenland! Alle shows en activiteiten in het Drakenland zijn helemaal gratis! Meer informatie >>


Braderie 

Zaterdag 22 en zondag 23 juni 

Op zaterdag en zondag is er een gezellige braderie, waar het heerlijk snuffelen is naar leuke spulletjes! Mode, beauty, lifestyle, speelgoed, tassen, woonaccessoires, er is van alles te vinden. Meer informatie >>