Drakenbootfestival

Vrijdag 22 t/m zondag 24 juni 2018 - Zwitsalpark 

SMN post Drakenboot Bedrijvenrace

Op zaterdag gaan zo'n 50 bedrijven de sportieve strijd op het water aan in de "Bedrijvenrace". Met zijn 17-en peddelen ze in een twaalf meter lange drakenboot om de titels. Hoe beter de peddelaars samenwerken, hoe sneller ze naar de finish varen. Veel teams zijn uitgedost in de meest bijzondere creaties. Een groot spektakel! Aan het eind van de dag wordt in de spannende finales beslist welk team dit jaar de trofee mee naar huis mag nemen. De drakenbootraces vinden plaats tussen ongeveer 11.00 en 19.00 uur.


Foodtruckfestival 

Meer dan 15 mobiele keukens toveren het Zwitsalpark 3 dagen lang om tot één groot sfeervol openluchtrestaurant. Het lekkerste eten met op de achtergrond de leukste live muziek maken van het Drakenbootfestival een gezellige belevenis. Van een maaltijdsalade of vers bereide pasta tot een heerlijke saté of broodje hamburger, de keuze is enorm! 


Drakenland  

Maak een ritje op de wilde stier en test je spierballen, bezoek één van de verrassende en spannende shows en ontmoet na afloop Draak live. Iedereen is welkom in het Wilde Westen van Drakenland! Alle shows en activiteiten in het Drakenland zijn helemaal gratis! Meer informatie >>


Braderie 

Op zaterdag en zondag is er een gezellige braderie, waar het heerlijk snuffelen is naar leuke spulletjes! Mode, beauty, lifestyle, speelgoed, tassen, woonaccessoires, er is van alles te vinden. Meer informatie >>


Podia-programma zaterdag 

Ook op de zaterdag is er weer het nodige muzikale vertier! Wij hebben alle optredens en feestjes voor een rij gezet. 

Rouxlala
12.30 tot 17.30 uur - Orpheus Theater Tipi
 
Hooggeëerd publiek, welkom bij de ‘Orpheus Theatertipi’! Kom (gratis) genieten van de geweldige muziek- kleinkunst en cabaretvoorstellingen van Rouxlala. Groot en klein menselijk leed, de kracht van de massa en de eenzaamheid van de enkeling, passeren de revue. Met een gezonde portie zelfspot, weet Rouxlala van alle kommer en kwel een waar feest te maken. Rouxlala geeft shows om 12.30, 14.00, 15.30 en 17.00 uur. Gratis toegang! 

Komodo
12.30 uur - Plato Stage

Surfrock, 60’s pop, woestijnblues, hip hop, rumba en Indiase raga met weelderige meerstemmigheid en onverwachte instrumenten. Gruizig maar catchy, raar maar dansbaar. Deze live-band slingert je al dansend door ruimte en tijd met hun exotica-rock & roll!

DJ Dinant van Tongeren
13.00 tot 16.00 uur - Mainstage

Mainstage zorgt DJ Dinant van Tongeren voor een hoop gezellige muziek. Bovendien verzorgt hij met TJ Boxing tussen 10.30 en 13.30 warming-ups voor de teams! 

Pip Blom
14.00 uur - Plato Stage 

Pip Blom gaat als een speer dit jaar! Ze speelde support shows voor de Amerikaanse band Surfer Blood en Franz Ferdinand, zelf tourde ze door de UK en ze speelde op Eurosonic. En dan moet het festivalseizoen nog beginnen! 

JB Meijers
16.00 uur - Plato Stage 
JB Meijers is één van de sleutelfiguren in de Nederlandse muziekwereld. Al van jongs af aan speelt de Zeeuws-Vlaming veel verschillende muziekinstrumenten. We kennen hem als gitarist, songwriter, producent en technicus van o.a. Charmin’ Children, De Dijk, Acda en de Munnik, BLØF, Go Back To The Zoo, Kane, Beastie Boys, Normaal, Hallo Venray, Kensington, Blondie Chaplin (The Rolling Stones), The Common Linnets en natuurlijk zijn soloalbums. Met deze nummers heeft hij veel awards in de wacht gesleept, waaronder diverse platinum- en gouden platen. Ook is hij de enige Nederlander die maar liefst drie keer de Popprijs heeft gewonnen.

The Tibbs
17.00 uur - Mainstage 

The Tibbs zijn begonnen als cult-act die obscure instrumentals en vergeten classics uit de Memphis Soul en Northern Soul van de zestiger jaren onder het stof vandaan haalde, maar direct ontstond de behoefte het repertoire uit te breiden met eigen werk. Het heeft geleid tot een moddervette mengeling van vlammende originals met hier of daar nog een meedogenloze cover. Met een bezetting van drums, basgitaar, gitaar en Hammond, een driekoppige blazerssectie en het gepassioneerde stemgeluid van frontvrouw Elsa Bekman, staan The Tibbs voor meeslepende garagesoul die stevig knipoogt naar blues, funk, jazz en surf.

Bernard Hering
18.00 uur - Plato Stage 

Hij wordt de Nederlandse Bruce Springsteen genoemd. Zelf omschrijft hij zijn muziek als “Americana straight from the heart”. De verhalen die hij vertelt gaan over het leven, dromen, liefde en over zijn persoonlijke herinneringen.

Lijn 7
18.30 uur - Mainstage 

De mannen van LIJN 7 hebben als motto “gas erop, dak eraf!”. Zodra zij het podium op stappen, spat de energie er van af. Met veel rook, lichteffecten en confetti, veel lol, plezier en vooral veel feest. Vorig jaar hebben ze het al bewezen bij het Drakenbootfestival. Toen in de regen, daarom dit jaar op herhaling, maar nu natuurlijk onder de ondergaande zon! Met covers van hier tot Tokio. Queen, K3, André Hazes, Swedish House Maffia... je kunt het zo gek niet bedenken of het komt voorbij!

Thirty Dancing
20.00 tot 24.00 uur - Plato Stage

Thirty Dancing is het feest van nu met een vleugje van toen. Heerlijke guilty pleasures, throwbacks met een stoere booty en natuurlijk de fijnste hits uit het hete heden. Tip: trek gemakkelijke dansschoenen aan: Je zult ze nodig hebben! Overal waar het landelijke populaire dansfeest “Thirty Dancing” neerstrijkt, ontstaat een run op de tickets. Maar jij kunt al je energie opsparen voor de avond zelf, want bij het Drakenbootfestival is de entree gewoon gratis! 

Bökkers
21:45 uur - Mainstage 
Wat ruim zeven jaar geleden begon als een coverband van de boerenrockband Normaal, is nu uitgegroeid tot een compleet op zichzelf staande rockmachine met vijf studioalbums, een liveplaat en een liveshow die iedere popzaal, feesttent en festivals als de Zwarte Cross en Concert at Sea omver blaast. Dus… ben je klaar voor een paar uur rock ’n roll? 


Meer informatie >>