Drakenbootfestival

Vrijdag 22 t/m zondag 24 juni 2018 - Zwitsalpark 

Drakenbootfestival naar Zwitsalpark

Het Grolsch Drakenbootfestival vindt dit jaar plaats in het  mooie Zwitsalpark in Apeldoorn en groeit daarmee door naar een festival met landelijke uitstraling! Op een steenworp afstand, maar 700 meter van de oude locatie, ligt dit grote, mooie, groene park. Dit terrein is 4x zo groot en grenst aan de achterzijde direct aan het Apeldoorns kanaal. Hier kan het festival ruimer opgezet worden, met verschillende area’s, meerdere muziekpodia, een dance club, meerdere theaterpodia- en voorstellingen, pop-up shows, foodtrucks en een groter Drakenland met nog meer shows en activiteiten voor kinderen. Maar wel in de vertrouwde, zomerse, relaxte festivalsfeer die de deelnemers en bezoekers gewend zijn.


Drakenbootraces bedrijven 

Op zaterdag gaan zo'n 50 bedrijven de sportieve strijd op het water aan in de "Bedrijvenrace". Met zijn 17-en peddelen ze in een twaalf meter lange drakenboot om de titels. Hoe beter de peddelaars samenwerken, hoe sneller ze naar de finish varen. Veel teams zijn uitgedost in de meest bijzondere creaties. Een groot spektakel! Aan het eind van de dag wordt in de spannende finales beslist welk team dit jaar de trofee mee naar huis mag nemen. De drakenbootraces vinden plaats tussen ongeveer 11.00 en 19.00 uur.


Foodtruckfestival 

Meer dan 15 mobiele keukens toveren het Zwitsalpark 3 dagen lang om tot één groot sfeervol openluchtrestaurant. Het lekkerste eten met op de achtergrond de leukste live muziek maken van het Drakenbootfestival een gezellige belevenis. Van een maaltijdsalade of vers bereide pasta tot een heerlijke saté of broodje hamburger, de keuze is enorm! 


Drakenland  

Een kleurrijke wereld vol met prinsen, prinsessen en drakenjagers die je in levende lijve kunt ontmoeten. Kom kijken naar de spannende voorstelling ‘Draak en het Toverhuisje’ en dans mee in de “Drakenland Medieval Dance Party”. Of ga op de foto bij de Drakenland Photobooth, je kunt marshmallows roosteren, knuffelen met geitjes in de mini-boerderij of gamen in de nieuwe game-area. Alles helemaal gratis! 


Meer informatie >>