EVENEMENTEN IN JUNI 

Apeldoorn staat in juni bol van zomers vertier! Met de start van de officiele zomer knalt ook het zomerevenementenseizoen erin met o.a. culinair genieten, gezinsfestivals, cultuur en nog veel meer. Bekijk hieronder de highlights van juni.

Schaapscheerdersfeest

Zaterdag 3 juni - Loenen 

Op zaterdag 3 juni vindt het jaarlijkse schaapscheerdersfeest plaats in Loenen. Op deze bijzondere dag komt de herder naar het centrum van Loenen om zijn kudde op ambachtelijke wijze te ontdoen van hun warme, wollen pakje. Naast het (handmatig) scheren van de schapen, zijn er diverse oude ambachten te zien. Verwacht daarnaast diverse leuke kraampjes, eten en drinken en muzikale omlijsting van De Boerenkapel. Omstreeks 16.00 uur vindt de trekking van de loterij plaats, waarbij je o.a. kans maakt op een fiets en een rondvlucht over Loenen. Gratis toegang! Van 09.00 tot 17.00 uur.

schaapscheerdersfeest loenen apeldoorn


KEUKEN KARAVAAN 

Zaterdag 3 t/m maandag 5 juni - Zwitsal

In het eerste weekend van juni, het Pinkerweekend,  zal bij Zwitsal Apeldoorn voor de derde keer het Keuken Karavaan festival plaatsvinden. Tientallen bijzondere rollende keukens zullen de weg naar Apeldoorn vinden om hun lekkernijen aan te bieden aan het publiek. Top BBQ, culinaire friet, biologische hamburgers, vegetarische verrassingen en nog veel meer. Gratis toegang. Meer informatie >> 

keuken karavaan foodtruck apeldoorn zwitsal


BOEKENFESTIJN

Donderdag 8 t/m zondag 11 juni - Americahal 

Liefhebbers van boeken en literaire koopjesjagers kunnen van donderdag 8 t/m zondag 11 juni snuffelen tussen ruim één miljoen nieuwe boeken in de Americahal in Apeldoorn. Het Boekenfestijn biedt nieuwe boeken, multimedia en hobby-artikelen die op lange tafels staan uitgestald. Het aanbod bestaat uit Nederlandse en Engelse romans, strips, kinder-, kook-, reis-, geschiedenis-, studieboeken, hobby-artikelen waarvan de kortingen kunnen oplopen tot 90%. Donderdag t/m zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur en op zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Gratis toegang!

boekenfestijn americahal apeldoorn


CULTURELE PLEINMARKT

Vrijdag 9 t/m zondag 11 juni 

De Culturele Pleinmarkt heeft zich in de ruim 45 jaar van haar bestaan ontwikkeld tot een belangrijke traditionele manifestatie in een grote regio met muziek, dans, optredens en kunst. Dit jaar van vrijdag 9 juni t/m zondag 11 juni 2017 in de voortuin van theater Orpheus. Op vrijdagavond staat kleinkunst op het programma, zaterdag is er de pleinmarkt met meer dan 100 kramen en live-entertainment.  Gratis toegang.

culturele pleinmarkt apeldoorn


Buitengewoon Stoer 

Vrijdag 9 t/m zondag 11 juni - Park Berg en Bos 

Kent u dat? Dat lekkere gevoel van buiten zijn, stoere dingen doen en tegelijk relaxen? De beleving van onze prachtige natuur, maar dan wel met alle luxe binnen handbereik? Fun, de wauw-factor. Daar draait het om tijdens dit nieuwe outdoorevent 'Buitengewoon stoer' met heel activiteiten voor het gezin en een grote markt. Meer informatie >> 


Elisabeth in concert 

Vrijdag 15 t/m zondag 17 juni - Paleis Het Loo 

Op 15, 16 en 17 juni wordt het unieke openluchtevenement ‘Elisabeth in Concert’ door Stage Entertainment Nederland georganiseerd op het voorplein van Paleis Het Loo. Onder anderen Pia Douwes en Stanley Burleson brengen de concertversie van de succesvolle musical Elisabeth. Meer informatie >> 


Schaapscheerdersfeest

Zondag 18 juni - Hoog Buurlo

Vaste prik in ‘t derde weekend van juni: schaapscheerdersfeest in Hoog Buurlo. Van 11.00 tot 16.00 uur ben je welkom om te genieten van de meest leuke activiteiten! Verwacht naast het schaapscheren o.a. oud-Hollandse spelletjes, knutselen, knuffelen met schaapjes, broodjes bakken, een Veluwse streekmarkt, lekker eten en drinken, workshop hout bewerken en livemuziek. Om 11.30 en 14.00 uur geeft herder Wilfried een demonstratie schapendrijven. Toegang is gratis! Voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd.


Pro Rege Fietsdriedaagse 

Dinsdag 20 t/m donderdag 22 juni - Start Orderbos 

Geniet van het Veluwse landschap per fiets tijdens de Pro Rege Fietsdriedaagse. Drie dagen lang genieten van vernieuwde routes met vele bezienswaardigheden op het gebied van natuur en cultuur. De routes worden jaarlijks door de plaatselijke afdelingen uitgezet en trekken honderden deelnemers. De afstanden bedragen 40 en 60 km. De starttijden zijn gelegen tussen 09.00 uur en 10.30 uur. 

pro rege fietsdriedaagse


DRAKENBOOT IN CONCERT

Vrijdag 23 juni - Zwitsal 

Het Grolsch Drakenbootfestival start al op vrijdagavond met Drakenboot in Concert. Kom lekker vroeg en geniet eerst van de lekkere hapjes en maaltijden bij de gezellige foodtrucks, kraampjes en zitjes op het terrein. Het programma wordt in april bekend gemaakt. Meer informatie vind je op www.uitinapeldoorn.nl/drakenboot-in-concert.

drakenboot in concert


Grolsch DRAKENBOOTFESTIVAL

Zaterdag 24 t/m zondag 25 juni - Zwitsal

Het Grolsch Drakenbootfestival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een driedaags mega-event dat jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers trekt. Het begon allemaal met de spannende drakenbootraces op zaterdag en zondag en dit jaar op een nieuwe locatie: Het Zwitsalterrein! Naast de races zijn er talloze andere activiteiten voor jonge en oud waaronder een  Beach Party, kinderdorp Drakenland en een theaterplein met allerlei optredens.  Vanaf 11:00 uur. Gratis toegang. Meer informatie vind je op www.uitinapeldoorn.nl/drakenbootfestival.

drakenboot apeldoorn


Pop & Jazz in the Woods 

Vrijdag 30 juni - Horeca Apeldoorn

Een nieuw muziekfestival op de kalendere! Horeca Apeldoorn slaat de handen inéén en trakteert je op live-muziek op vrijdagavond 30 juni. Meer informatie over het programma volgt binnenkort. Toegang is geheel gratis! 

Zondagmiddagconcerten 

Iedere zondag in juni 

Iedere zondag in augustus kun je weer genieten van livemuziek in het Oranjepark. Vanuit de muziektent word je tussen 14.00 en 16.00 uur getrakteerd op de leukste bands en artiesten met iedere week een ander genre. Gratis toegang! Meer informatie >>  


Buitenspeeldag 

Woensdagmiddag 14 juni 

een excuus om binnen te blijven op woensdag 14 juni. Buitenspelen is namelijk buitengewoon belangrijk! Er worden veel activiteiten georganiseerd in Apeldoorn op de jaarlijkse buitenspeeldag. Meer informatie >>