Buitengewoon Bloeiend 

30 maart - 30 september

 

Ondanks dat Het Loo Buitengewoon Open is, is er in de tuinen wel iets ongewoons. De beplanting wordt de komende jaren eens heel anders aangepakt!

kleurexplosie in de paleistuinen

Sinds de opening als museum, in 1984, werd gewerkt met een voorjaars- en zomerbeplanting en gebruik gemaakt van plantensoorten die aan het einde van de 17e eeuw in Nederland bekend en in gebruik waren. Iedere soort werd, geheel volgens de 17e-eeuwse manier, losstaand geplant, zodat een bloeiende plant goed van alle kanten te bewonderen is.

De komende jaren  worden de bloemenborders vol beplant, voor een visueel spektakel. Ook planten die pas in de 18e, 19e of 20e eeuw hun weg

 

Stallen & Koetshuizen

30 maart - 30 september

Vanaf de kassa in het entreegebouw loopt u het Stallenplein op. De lage gebouwen links en rechts zijn de stallen. Ze zijn tussen 1907 en 1909 gebouwd in opdracht van Koningin Wilhelmina (1880-1962). Onder de overkapping bevindt zich de Aanspanplaats waar de koetsen en rijtuigen te zien zijn. Om je bezoek te beginnen met een heerlijke kop koffie of thee loop je u even binnen bij grand café Prins Hendrik Garage.

Het dak op!

30 maart - 30 september

Het paleis is gesloten, maar het dak blijft via een lift aan de buitenzijde toegankelijk waardoor u een schitterend uitzicht heeft op de bouwplaats aan de voorzijde en paleistuinen aan de achterzijde.

u kunt het dak op 

Het paleisdak is tijdens BuitenGewoon Open dagelijks opengesteld voor publiek. Via een lift aan de zijkant van het paleis is het dak toegankelijk voor een uitzicht op oud en nieuw! Aan de voorzijde heeft u goed zicht op de bouwwerkzaamheden en aan de achterkant ziet u de 17e-eeuwse paleistuinen: een gebied van zes hectare, omsloten door het bosrijke paleispark. Op het dak staan informatieborden voor een toelichting op het uitzicht.