Deze uitjes in januari en februari zijn helemaal gratis! 

Na de dure decembermaand is het voor de meeste mensen weer even aanpassen. Maar... in Apeldoorn kun je in januari en februari ook zonder geld van kunst, cultuur en muziek genieten. Er zijn ontzettend veel leuke dingen te doen, die geen cent kosten: exposities, muziekoptredens, café-activiteiten en nog veel meer. Dus, hierbij onze gratis uittips voor januari en februari!


Gratis uitjes

De cafés in Apeldoorn zorgen deze maanden graag voor wat extra’s. Van gratis liveoptredens, een popquiz, een voorleesvoorstelling, live-voetbalwedstrijden en spelletjesavonden:  ook zonder budget hoef je je niet te vervelen.

Live muziek
Er is volop (gratis!) livemuziek in het centrum van Apeldoorn. Met het brede aanbod is er altijd voor ieders wat wils! Blues, Rock, Jammen, en nog veel meer. Bekijk in agenda's van de cafés en podia hieronder welke gratis optredens er zijn:


Gratis tentoonstellingen 

Wist je dat alle tentoonstellingen in het ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) gratis te bezoeken zijn? ACEC is een tentoonstellingsruimte en activiteitencentrum. Naast wisselende exposities vinden er verschillende evenementen plaats, zoals (muziek-)voorstellingen, lezingen en workshops. Ook worden er zakelijke bijeenkomsten, borrels en discussieavonden georganiseerd. Op de website van ACEC kun je zien welke tentoonstelling er momenteel te bewonderen zijn!

Daarnaast kun je ieder weekend terecht voor gratis exposities in de Weekendgalerie.


Gratis naar CODA 

Heb jij een CODA bibliotheekpas of een Museumjaarkaart? Dan is de toegang tot het CODA Museum gratis! Kom mooie tentoonstellingen bewonderen. Welke dit zijn, vind je bij Exposities! Bij bijzondere tentoonstellingen kan een toeslag gelden. Kinderen t/m 15 jaar zijn altijd gratis!

Gratis kidsuitjes 

De kinderen even lekker laten ravotten? Bezoek dan eens de speelweide in Park Berg en Bos met een waterspeelplaats, hout om hutten te bouwen of om echte everzwijnen te spotten. Dieren kun je ook gratis bezoeken op Kinderboerderij de Maten of Kinderboerderij Laag Buurloo. Een leuk uitstapje is ook de wandeling naar de Schaapskooi in Hoog Buurloo. Vanaf daar kun je ook wandelen naar Radio Kootwijk. Kinderen kunnen uren gratis ravotten op de waterspeelplaats in het Matenpark met een pomp, waterput etc.

Gratis audiotour 

In deze tentoonstelling word je meegenomen langs verschillende zalen met elk hun eigen karakteristieke uitstraling: industrieel, oud, modern, urban. Je maakt kennis met de oorsprong van het museum alsook de huidige functie. Je leert zowel het werk van oude meesters kennen als het werk van hedendaagse kunstenaars. Na een bezoek aan deze tentoonstelling kijk je met geheel andere ogen naar de Apeldoornse binnenstad!

De tentoonstelling is te bezoeken via een smartphone audiotour. Hiervoor heb je een smartphone nodig met internetverbinding. De audio wordt gestreamd tijdens de tour en vraagt ca. 20Mb data. Hier downloaden >>

De tentoonstelling start op Apeldoorn Centraal Station. De tour is 2,5 km en duurt ca. 1,5 uur.


Meer uittips