Gratis uitjes in Apeldoorn

Een gezellig dagje uit met de kinderen hoeft niet veel te kosten. Er zijn genoeg gratis activiteiten te verzinnen voor alle leeftijdscategorieën, van peuter tot puber. Hieronder enkele tips! 

SPEELWEIDE BERG EN BOS

Natuurpark Park Berg & Bos in een heerlijk middagje uit. In deze bosrijke omgeving kun je naar het Hertenkamp maar ook wilde zwijnen aanschouwen. Het park bevat tevens een grote speelweide met een waterspeelplaats, een groot klimrek, veel picknickruimte en de hoogste uitkijktoren van de Veluwe! 


NAAR DE KINDERBOERDERIJ

Kom lekker ravotten in de speeltuin of knuffelen met de dieren in één van de kinderboerderijen in Apeldoorn. Een middag vol speelplezier en gratis toegang!


SPEELKASTEEL IN HET MATENPARK

Midden in het Matenpark, nabij Winkelcentrum Eglantier vind het Speelkasteel. Een groot houten speelkasteel met drie oversteken, wankele brug, een trekvlot en een simpel looptouw. Superleuk te combineren met een bezoekje aan de Kinderboerderij de Maten.


GRATIS TENTOONSTELLINGEN

Wist je dat alle tentoonstellingen in het ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur) gratis te bezoeken zijn? ACEC is een tentoonstellingsruimte en activiteitencentrum. Naast wisselende exposities vinden er verschillende evenementen plaats, zoals (muziek-)voorstellingen, lezingen en workshops. Ook worden er zakelijke bijeenkomsten, borrels en discussieavonden georganiseerd. Op de website van ACEC kun je zien welke tentoonstelling er momenteel te bewonderen zijn!

Daarnaast kun je ieder weekend terecht voor gratis exposities in de Weekendgalerie.


GRATIS NAAR CODA

Heb jij een CODA bibliotheekpas of een Museumjaarkaart? Dan is de toegang tot het CODA Museum gratis! Kom mooie tentoonstellingen bewonderen. Welke dit zijn, vind je bij Exposities! Bij bijzondere tentoonstellingen kan een toeslag gelden. Kinderen t/m 15 jaar mogen altijd gratis naar binnen.

GRATIS EVEN DE KINDEREN 'UITLATEN'

De kinderen even lekker laten ravotten? Bezoek dan eens de speelweide in Park Berg en Bos met een waterspeelplaats, hout om hutten te bouwen of om echte everzwijnen te spotten. Dieren kun je ook gratis bezoeken op Kinderboerderij de Maten of Kinderboerderij Laag Buurlo. Een leuk uitstapje is ook de wandeling naar de Schaapskooi in Hoog Buurlo. Vanaf daar kun je ook wandelen naar Radio Kootwijk. Kinderen kunnen uren gratis ravotten op de waterspeelplaats in het Matenpark met een pomp, waterput etc.


 

GRATIS TENTOONSTELLING 'OPEN'

In deze tentoonstelling word je meegenomen langs verschillende zalen met elk hun eigen karakteristieke uitstraling: industrieel, oud, modern, urban. Je maakt kennis met de oorsprong van het museum alsook de huidige functie. Je leert zowel het werk van oude meesters kennen als het werk van hedendaagse kunstenaars. Na een bezoek aan deze tentoonstelling kijk je met geheel andere ogen naar de Apeldoornse binnenstad!

De tentoonstelling is te bezoeken via een smartphone audiotour. Hiervoor heb je een smartphone nodig met internetverbinding. De audio wordt gestreamd tijdens de tour en vraagt ca. 20Mb data. Hier downloaden >>

De tentoonstelling start op Apeldoorn Centraal Station. De tour is 2,5 km en duurt ca. 1,5 uur.