Halloween-Griezel-express

Een ware horror belevenis op de Koningslijn... Je kunt dit jaar op zaterdag 21 oktober mee in deze horrortrein om de griezel-uitdaging aan te gaan. Als dat maar goed afloopt!

Het verhaal 

Bij de treinreis van de Halloween-Griezel-Express is niets zoals het lijkt. Met het invallen van de schemer komt Herr Hoff - de vloek van de VSM - samen met andere duistere figuren tot leven. De weerloze reizigers van de vorige editie van de Griezel-Express hebben meerdere trauma's opgelopen, wat er precies is gebeurd is nog altijd een raadsel. Tijdens deze editie reis je mee in één van onze zitrijtuigen om te genieten van deze bloedstollende reis.

Plotseling komt de stoomtrein tot stilstand op het verlaten station van Loenen. Loenen is omgetoverd tot een spookstation, gaat het je lukken om na afloop van de route door dit spookstation en omliggende weilanden weer in de trein te stappen om terug te keren naar jouw beginstation?


Opstaplocaties en vertrektijden

U kunt starten op het NS-station in Apeldoorn of op het Museumstation Beekbergen. De aankomsttijden zijn een prognose, dit arrangement kan uitlopen.

Opstaplocatie Apeldoorn: Vertrektijd 17:30, aankomsttijd 21:45.
Opstaplocatie Beekbergen: Vertrektijk 18:00, aankomsttijd 21:15.


Belangrijke informatie

Voordat je gaat reserveren willen wij je op de volgende punten wijzen:

  1. Deelname geschiedt geheel op eigen risico;
  2. Voor het bezoek aan het spookstation raden wij je aan je kleding af te stemmen met de weersomstandigheden, daarnaast adviseren wij het dragen van stevige schoenen;
  3. Deelname aan de Griezel-Express raden wij af voor mensen die moeilijk ter been zijn, last hebben van flitslichten, rugklachten hebben, lijden aan hartkwalen of zwanger zijn. Indien u twijfelt, neem dan vooraf contact met ons op via halloween@stoomtrein.org;
  4. Minimale leeftijd voor deelname is 12 jaar, voor kinderen t/m 16 jaar is begeleiding van een volwassene verplicht. 

Tarieven 

Nog niet afgeschrokken? Reserveer dan hier alvast een plekje. De prijs voor een volwassene (vanaf 12 jaar) bedraagt €18.00. 

Halloween in Apeldoorn

Nog meer griezelen in en rondop Apeldoorn? Tijdens Halloween is nog veel meer te doen! Bekijk onze tips hier. 

Meer VSM

Stoomtreinfestival 'Terug naar toen'

Op het eerste volle weekeinde van september organiseert de VSM traditioneel het grootste stoomtreinenfestival van Nederland onder de naam: "Terug naar Toen". Een groot aantal gerestaureerde stoomlocomotieven is op beide dagen actief. In Loenen zijn diverse activiteiten, voor zowel jong als oud. Tussen de stations Loenen en Beekbergen pendelen verschillende antieke autobussen, deze stoppen ook bij de speciale parkeerterreinen nabij station Beekbergen en Loenen (minimaal). De reizigerstreinen rijden op beide dagen tussen 09.30 en 17.30 uur. De eerste lange goederentrein vertrekt voor de foto- en filmliefhebbers al in de ochtenddauw: om 06.50 uur. Meer informatie en kaartverkoop is hier te vinden. 

Sinterklaar-pepernoten-express

De Sinterklaas-Pepernoten-Express zal op zaterdag 25 november weer vertrekken vanaf het Museumstation Beekbergen. De aanvangstijd is op 25 november om 11:00 en 14:30. Voor dit arrangement is reserveren verplicht, reserveren is mogelijk via de kaartjeswinkel.