Hemelvaart in Apeldoorn

Donderdag 25 mei is het Hemelvaartdag. Voor veel mensen betekent hemelvaart een extra dagje vrij... en soms zelfs extra lang weekend. In Apeldoorn is er op Hemelvaart veel te doen. Bekijk het evenementenaanbod. 

Nationale Stoomtreindag

Op donderdag 25 mei wordt er met meerdere stoomtreinen gereden volgens een intensieve dienstregeling op het traject Apeldoorn - Beekbergen - Loenen. In het historisch Museumdepot vinden verschillende activiteiten plaats. Locomotieven worden gerangeerd, op de draaischijf geplaatst, van kolen voorzien door een oude kolenkraan en onder een waterkolom geplaatst om van water voorzien te worden. Op Hemelvaartsdag mogen fietsen gratis mee. Meer informatie over de stoomtrein vind je op uitinapeldoorn.nl/stoomtrein.

nationale stoomtreindag vsm apeldoorn


Zeepkistenracefestival

Op donderdag 25 mei vindt het Skandia Zeepkistenracefestival plaats in het Orderbos te Apeldoorn. Ook dit jaar wordt het weer een spannende en ouderwets gezellige dag voor het hele gezin. Wil jij ook meedoen? Je kunt meedoen met een zelfgemaakte zeepkist of je kunt een kant en klare zeepkist huren. Met beiden kun je meedoen aan de race. Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer leuks! Denk hierbij o.a. aan bubbelvoetbal, paintball schieten, skelterbaan, springkussens en een klimmuur. Ook aan de inwendige mens is gedacht met diverse kraampjes, snoepgoed en de aanwezigheid van diverse food trucks. van 10.00 tot 20.00 uur.Loenense Kermis

Van donderdag 25 tot en met zaterdag 27 mei vindt wederom de Loenense Karmse plaats (lees 'Kermis'). Een lokaal familie-evenement! Verwacht o.a. schuttersfeesten voor mannen en vrouwen, een kindervoorstelling, spetterend vuurwerk, ballonvaart en een Oranjebal in de feesttent: het staat allemaal weer op het programma van de echte gezellige ouderwetse kermis in Loenen. Toegang is gratis. Bekijk het volledige programma op loenenopdeveluwe.info.


Serious Street Soccer 

Op 25 mei 2017 vind hét straatvoetbal toernooi van Apeldoorn plaats, Serious Street Soccer! Samen voetballen voor het goede doel! Roep je vrienden bij elkaar, vorm een team en geef je op! Meer informatie >> 


Familie-evenement Vaasaqua

Als er één dag is waarop het dorp Vaassen op zijn kop staat, dan is het wel op Hemelvaartsdag. Donderdag 25 mei wordt de 23ste editie van familie-evenement Vaasaqua georganiseerd. Duizenden bezoekers genieten er van o.a. livemuziek, braderie, boekenmarkt, kunstmarkt, sportplein, diverse kinderactiviteiten en nog veel meer leuks. Van 09.00 tot 00.30 uur ben je van harte welkom. Toegang is gratis!


Dauwtrappen in Park Hoge Veluwe 

Op Hemelvaartsdag kun je vanuit Park De Hoge Veluwe (ingang Hoenderloo) dauwtrappen in het park onder leiding van een natuurgids. Zo leer je onderweg nog het één en ander over de natuur! Tijdstip: 06.00 - 09.00 uur. Kosten van de tocht bedragen € 3,- per persoon en € 1,50 voor kids. Entree tot het park is gratis voor wandelaars en fietsers! Reserveren is verplicht.


Fiets mee met het Stadscafé 
 

Fiets mee met het Stadscafé!  Op Hemelvaartdag organiseert het Stadscafé een ludieke Dauwtraproute. Start is om 09.30 en 10.00 uur met koffie/thee bij Het Stadscafé met direct daarna de start van een fietstocht over een fraai deel van de Veluwe. We brengen er een beetje wedstrijdelement in met leuke vragen over de route en natuurlijk een mooie prijs voor de winnaars. Onderweg een lunch/picknick en na terugkomst (omstreeks 14.30) een glas fris, wijn of bier.  De route is over het algemeen vlak met voldoende tijd om te genieten van de omgeving (kids welkom dus) Kosten van deelname € 9,- p/p (kids tot 16 jaar gratis) Mee doen? Mail even voor 10 mei naam, aantal volwassenen en kids en leeftijden je gegevens. 


Dauwtrappen in Beekbergen 

Zoals elk jaar kun je ook in Beekbergen terecht voor een leuke dauwtraproute. Je gaat langs de leukste plekjes en over de rustige wegen en fietspaden! De uitgezette fietstocht is dit jaar 25 km lang, maar kan worden ingekort tot 10 km voor kinderen. Wanneer je terug bent bij de boerderij gaan we BBQ-en! Heerlijk dagje buiten met veel plezier! 
Wie een elektrische fiets heeft, kan zijn fiets bij laden bij de Boerderij! Denk wel aan je acculader!  Inschrijven kan van 10 tot 12 uur in de Boerderij. 
Kosten voor de fietstocht zijn  € 3,50 per persoon, inclusief een verrassing onderweg. Wie blijft bbq-en bij de Boerderij na het fietsen, betaalt € 10,00 per persoon


Tuxedo in Bluescafé 

Tuxedo Special is in de zomer van 2015 door Wouter Vink opgericht, die na jaren in een rockband (Big house burning) gedrumd te hebben op zoek ging naar meer dansbare muziek en bovenal blazers. Deze 10 koppige band is op Hemelvaartdag vanaf 21:00 uur te aanschouwen in het Bluescafé. De toegang is geheel gratis! 


Overige belangrijke informatie 

De meeste winkels in de binnnestad van Apeldoorn zijn op Hemelvaartdag dicht. De horeca en attractieparken in Apeldoorn zijn wel gewoon open.  Ook Paleis Het Loo en het CODA museum zijn te bezoeken. 


 

Overige activiteiten rondom Hemelvaart

ZOMERKRIEBELS 

Do 25 (Hemelvaart) en vr 26 mei - Landgoed Hofstede Bussloo 
ZOMERK​RIEBELS is een woon & lifestyle evenement voor het hele gezin, moeders & dochters of lekker met vriendinnen. Een heerlijke middagje erop uit. Het vindt plaats op landgoed Hofstede de Middelburg op recreatiegebied Bussloo 
ZOMERKRIEBELS is een combinatie van kijken, doen, proeven, genieten en nieuwe ideeën opdoen!
Dé trends op gebied van home, buitenleven, fashion, en beauty komen hier voorbij. Verder zijn er o.a. demonstraties, leuke kinder- workshops/activiteiten, heerlijk eten en drinken, leuke muziek en natuurlijk kramen met mooie, bijzondere en (h)eerlijke producten. Meer informatie...


FIETSTOCHT AUTOBEDRIJF WEIJERS VELUWERIT

Woensdag 24 mei - Start Victoria Boys Orderbos 
De uitdagende routes van fietstocht Autobedrijf Weijers Veluwerit voert de fietsers over de Midden- en ZuidVeluwe en door de IJsselvallei. Er zijn twee afstanden: 90 en 130 km. Met name in de tocht over 130 km zit veel klimwerk (Posbank, Zijpenberg, Emma Pyramide). De routes zijn geheel gepijld en gaan over verharde wegen en fietspaden. Je kunt vertrekken tussen 08.30 en 10.00 uur vanaf voetbalclub Victoria Boys. Inschrijfkosten zijn tussen de € 4 en € 5,- per persoon en hangen af van de afstand waar je je voor inschrijft. Schijf je hier in!

 


DE NACHT VAN APELDOORN 

Vrijdagavond 27 mei - horeca centrum Apeldoorn 
Een gezellig horeca-evenement in Apeldoorn met talloze optredens op de diverse pleinen. De toegang is geheel gratis. Binnenkort meer informatie!