Hoenderloo

Hoenderloo ligt centraal op de Veluwe en is de perfecte uitvalsbasis voor natuur- en kunstliefhebbers, fietsers, wandelaars. De bossen in en om Hoenderloo zijn het hele jaar toegankelijk en je zult er versteld staan van de diversiteit en prachtige kleuren.
Hoenderloo is bij uitstek geschikt voor een lange of korte vakantie. Er zijn veel campings en bungalowparken in het dorp, die als uitvalsbasis kunnen dienen voor een verkenningstocht van de omgeving. De nabijheid van de Apeldoorn geeft je nog meer mogelijkheden voor een afwisselende vakantie. In de zomermaanden rijdt er een speciale bus van divers campings en vakantieparken in Hoenderloo naar Apenheul, Paleis Het Loo, Julianatoren en de binnenstad van Apeldoorn.,

In Hoenderloo zijn ze erg trots op Het Nationale Park De Hoge Veluwe, hier kun je genieten van rust en ruimte. Hiervoor kun je gebruik maken van de gratis witte fietsen welke verspreid in het park staan. Tevens kun je een bezoek aan het Park combineren met een bezoek aan het Kröller Müller Museum, gelegen midden in het Park, met de mooie Van Gogh expositie. Hier worden ook regelmatig andere tentoonstellingen en concerten gegeven. Eeen andere mooie bezienswaardigheid in het Park is het Jachtslot Sint Hubertus, met een rondleiding kun je hier regelmatig binnen kijken.