Hoge Veluwe Wilde Weken

Zaterdag 13 t/m zondag 28 oktober

 

Apeldoorn viert de herfst! Ook Het Nationale Park De Hoge Veluwe pakt uit in het teken van de herfst. Meer dan twee weken lang staat het park in het teken van wild spelen, wild eten, wild spotten en nog veel meer. Als het maar wild is.

De Wilde Weken zijn boordevol activiteiten voor jong en oud. Helemaal in het teken van de natuur en van wild. Wilde dieren spotten en wild spelen, wild eten en wild doen. Dat allemaal op een open plek in bet bos. En als het regent, gaat het gewoon door, want je bent wild of je bent het niet!


Kinderactiviteit: van dwergvleermuis tot wild zwijn

Hoe vaak krijg je thuis of op school te horen: “Doe niet zo wild...” ? Op de Hoge Veluwe mag je “wild” komen doen. Dat wil zeggen: je kunt een mooie en leerzame tocht lopen, met vragen en opdrachten en die gaan allemaal over het wild van het park. Geen idee welk wild? Kom gewoon, dan zie je het vanzelf! Na afloop mag je ook nog een pootafdruk in klei maken en mee naar huis nemen. Is dat geen wild idee...?! Een super leuke kidsactiviteit! Dagelijks van 12.00 tot 15.00 uur.


Wilde Weken Festival

Weekenden 13 & 14 en 20 & 21 oktober

Een supergezellig festival voor jong en oud, midden in het bos. Met muziek, lekker eten - waaronder natuurlijk wild -, Veluwse biertjes en nog veel meer. Kinderen en - wie zich nog kind voelt - kunnen zich uitleven met verschillende wilde activiteiten, zoals klimmen en klauteren, freerunnen, spijkerbroekhangen, tokkelbaan, pijl- en boogschieten, zandzakgooien en knutselen.

Muziek

  • Zaterdag 13 oktober: Color Changing Egg
  • Zondag 14 oktober: Jos van Rens met zangeres
  • Zaterdag 20 oktober: Color Changing Egg
  • Zondag 21 oktober: In My Tree Duo

 


Wilde Weken Wildexcursie

13, 14, 17, 20, 21 en 24 oktober

Bij de Wilde Weken hoort natuurlijk ook het spotten van wild. Tijdens deze gratis excursie ga je op pad met een natuurgids, op zoek naar het wild dat leeft op De Hoge Veluwe. En dan met name de ‘grote vier’: edelhert, moeflon, wild zwijn en ree. De gids neem je mee naar een exclusieve wildobservatieplaats die alleen bezocht mag worden met een natuurgids van het Park. Hij of zij weet alles van het wild van De Hoge Veluwe, dus stel onderweg vooral je vragen. We hebben te maken met wilde dieren, dus garanties kunnen we niet geven, maar de kans dat je wild krijgt, is aanzienlijk.

Meer informatie >>