IJssalons in Apeldoorn 

In Apeldoorn vind je geweldige ijssalons met Italiaanse gelato, frozen yogurt en sorbetijs in veel verschillende en verrassende smaken. Heb je suggesties? Stuur deze dan naar ons op via redactie@apeldoornmarketing.nl en wie weet haalt jouw tip de lijst!

Claudio's ijssalon

​ Claudio's ijssalon is in 2017 door het ambachtelijk IJsvakcentrum, dé branchevereniging van de ambachtelijk ijsbereiders van Nederland, benoemd tot 2e beste ijssalon van Nederland. Bij Claudio’s ijssalon in het authentieke pand aan de rand van de binnenstad van Apeldoorn koop je niet zomaar een ijsje. Claudio maakt dagelijks vers ijs op ambachtelijke wijze met verse ingrediënten én dat proef je! Je kunt kiezen uit maar liefst 48 smaken en iedere week worden de vaste smaken aangevuld met de wisselende smaken, zodat een bezoek aan Claudio’s steeds weer een verrassing is! Naast het dagelijks bereiden van vers ijs maken zij ook heerlijke ijscoupes en milkshakes. Ook voor een traditionele Italiaanse espresso of cappuccino ben je hier aan het goede adres. 


Van Swoll IJs

Van Swoll is bijna niet weg te denken uit het Apeldoornse straatbeeld. Al 11 jaar lang bereiden zij hun heerlijke ijs; vorig jaar zijn ze op de 7e plaats geëindigd in de strijd voor het het beste malaga-ijs van Nederland en in 2016 behoorde hun yoghurtijs tot de beste tien van Nederland. 


IJs van Co 

Iedereen in Apeldoorn is opgegroeid met het IJs van Co in Hoenderloo; een must-visit voor elke ijsliefhebber. IJs van Co is verkozen tot het lekkerste ijs in Gelderland. Bij het ijsloket staan mensen in de rij voor een heerlijk ambachtelijk softijsje, in een beker met vruchten, met of zonder dip en/of slagroom. 


Il Capo

Nieuw in Apeldoorn is Il Capo op het Marktplein, in hartje centrum Apeldoorn. Voorheen zat hier ijssalon Soomerz maar vanaf maart 2016  is de salon in goede handen van Fabio en Stella, broer en zus en nazaten van meneer Talamini die 120 jaar geleden in Deventer zijn eerste ijssalon startte. Het spreekt voor zich dat het ijs van Talamini in de winkel geschept zal blijven worden. Il Capo heeft niet alleen heerlijk Italiaans ijs maar je kunt er ook terecht voor lekkere koffie, drankje en panini's. 


IJskaffee De Kei

De Kei in Ugchelen is volgens velen de beste ijssalon van Apeldoorn en omstreken! Maar dat kun je natuurlijk het beste zelf beoordelen. Het ijs wordt ambachtelijk bereid en je kunt er ook terecht voor heerlijk gebak en op maat gemaakte taart, zoals een bruidstaart. IJskaffee De Kei is iedere dag geopend.


IJssalon Brouwer

IJssalon Brouwer is al meer dan 60 jaar een begrip in Apeldoorn. Het ijs wordt iedere dag vers bereid op alle drie de locaties: Koninginnelaan 46, 1e Wormenseweg 67 en De Eglantier 512. Je kunt aan de Koninginnelaan en op de Eglantier ook van de kaart een lekkere ijscoupe, sorbet, een ouderwetse milkshake (bereid met ijs en melk), een kop koffie of cappuccino bestellen. Probeer ook eens after eight en Snickers-ijs, wij kregen door dat deze specialiteiten onweerstaanbaar lekker zijn. 


IJssalon Gemelli

IJssalon Gemelli aan de Arnhemseweg 153 is in 2015 verkozen tot één van de drie beste Italiaanse ijssalons van Nederland. Het ijs wordt ambachtelijk bereid volgens een oud Italiaans familierecept. Daarnaast zijn alle ingrediënten die worden gebruikt 100% natuurlijk. Daarnaast vind je binnen veel gezellige zithoekjes en kun je ook buiten in het zonnetje genieten van je ijs! 

gemelli ijssalon apeldoorn


IJssalon het ijsplein

Bij IJssalon Het IJsplein aan de Burg. Jhr. Q. v. Uffordlaan 57 vind je ambachtelijk vers ijs van Van Swoll in maar liefst 24 overheerlijke smaken. Iedere dag geopend!

het ijsplein apeldoorn


Charly IJssalon

Bij cafetaria/ijssalon Charly kun je terecht voor +23 smaken schepijs. Van yoghurtijs tot mokka en natuurlijk diverse fruitsmaken. Heerlijk! Zowel aan de Zwolseweg, 't Fort, Arnhemseweg als aan de Asselsestraat geniet je er van de meest uiteenlopende smaken. Daarnaast kun je er ook terecht voor softijs en milkshakes.


IJssalon IJstijd

Ambachtelijk ijs maken is bepaald geen koud kunstje, al lijkt dat misschien zo. Het is een combinatie van vakmanschap, goede smaak, en ervaring. De ijsmakers van IJssalon IJstijd verstaan hun vak. Niet voor niets zijn ze daar in de afgelopen jaren vele malen voor op cursus geweest, tot in Italië. IJsliefhebbers uit de hele regio (en van ver daarbuiten) weten al lang de weg te vinden naar de ijssalons van IJstijd in Garderen, Beekbergen en Voorthuizen. Meer dan 50 smaken ijs!


Klomp's IJsspecialiteiten

In het dorp Loenen vind je Klomp's IJsspecialiteiten.  Deze ijssalon biedt al sinds 1932 vers ambachtelijk schepijs en is gevestigd aan de Eerbeekseweg 18. Klomp's IJsspecialiteiten is in april geopend van 12.00 tot 20.00 uur. Van mei t/m september kun je er terecht tussen 12.00-21.00 uur.

klomps ijsspecialiteiten


IJsje nooitgenoeg

Een nieuwkomer in Apeldoorn! IJsje Nooitgenoeg vind je in de Oranjerie, tegenover Juwelier Royals (Oranjerie 200). Naar eigen zeggen verkopen zij het lekkerste softijs van Apeldoorn!


 

TOP 12 WEEKENDTIPS

Dit weekend zijn er wederom héél veel leuke activiteiten en evenementen in Apeldoorn. Ben jij op zoek naar de twaalf leukste tips voor aankomend weekend? Bekijk dan de Uitinapeldoorn Top 12 Weekendtips!


TERRASSEN

Apeldoorn luidt de zomer in met nóg meer gezellige terrassen dan vorig jaar, verspreid door de hele stad. Overal zijn nieuwkomers te vinden: in de van Kinsbergenstraat, de winkelstraten en meer. Maar bovenal biedt Apeldoorn talrijke 'verborgen' terrassen in de binnentuinen van restaurants en cafés, waar het met mooi weer bijzonder goed toeven is. De leukste terrasplekken hebben we voor je uitgelicht!