Oranje-Nassau Paviljoen (ACEC)

Het ACEC gebouw wordt in 2018 tijdens Koningsdag omgedoopt tot ‘Oranje Nassau Paviljoen’. In en rondom het gebouw vind je producten van een aantal partners van de Dutch Orange Company.

Beierse Biergarten

10:00 - 17:00 uur 

De gehele dag zullen er ambachtelijke bieren, gebrouwen volgens het 400 jaar oude Reinheitsgebot en het Koningspils, te verkrijgen zijn op het Oranje Paviljoen. 


Grillkraam

10:00 - 17:00 uur  

Deze kraam kan natuurlijk niet ontbreken! Bij de grillkraam kan je broodjes braadworst, hamburger en saté krijgen. 


Tentoonstelling “koninklijke portretten”

11:00 - 17:00 uur 

Van Juliana van Stolberg tot Koning Willem Alexander. Gustave Nouel zal bij het ACEC enkele snelle portretten tekenen.


Dansshow Caribbean Dance Flamboyan

11:00 - 12:00 uur  

Dansgroep Caribbean Dance Flamboyan is een allround dansgroep welke zich heeft gespecialiseerd in de folkloristische dansstijlen van de Antillen. Caribbean Dance Flamboyan wil het erfgoed van de Antilliaanse dans en kostuums bewaren, behouden en met anderen delen. Wij dansen voornamelijk op Antilliaanse muziek met de Europese, Afrikaanse en Caribische invloeden. De groep bestaat uit twee mannen en vier vrouwen en zal een uur lang voor jullie dansen! 


Glaskunstenaars Bikkel en Melvin Anderson

11:00 - 17:00 uur 

Glaskunstenaars Bikkel en Melvin Anderson zullen tussen 11.00 en 17.00 uur hun kunst laten showen. 


Grupo bachi bachi

12:00 - 13:00 uur 

“Strand, zon en Antilliaanse zang en ritmes”. Door deze feestmakers vergeet je even dat je in Nederland bent. Een traditionele Antilliaanse band van zes personen met twee zangeressen. Zeker weten dat jij niet stil kan blijven staan! 


Start hulpactie en aanslaan houten biervat

13:00 - 13:30 uur

Om 13.00 is de start van de hulpactie ‘Kunst & Cultuur Estafette Sint Maarten’. Dit zal gedaan worden door het aanslaan van het houten biervat door plaatsvervangend gevolmachtigd minister van Sint Maarten, in het bijzijn van kunstenaars Gustave Nouel en Bikkel.


Caribbean Brassband Rotterdam

13:15 - 13:30 uur 

Deze band zweept je op naar hogere Caribische sferen. De drummers bestaan uit snaredrum, tenordrum, quadroupe, bassdrum, en sambabass. Samen zorgen ze voor swingende ritmes waarbij je geheid uit je plaat gaat! 


BacksounD

13:30 - 17:00 uur

De Apeldoornse band “BacksounD” is een akoestische coverband. Ze gaan niet snoeihard, maar zijn steengoed. Niet oorverdovend, maar hartverwarmend. Ze spelen ruim 175 nummers uit de Top 2000. Wees erbij!