Lammetjesdagen

Het geboorteseizoen is begonnen!

Op zaterdag 27 januari 2018 is het eerste lammetje bij de schaapskooi te Hoog Buurlo geboren. Om de rust in de  kudde te bewaren is de schaapskooi tijdens de lammertijd niet toegankelijk.  Op zondag 11 maart 2018 is het lammetjesdag in Loenermarkt en op zondag 18 maart kun je Petra en de overige lamemetjes aanschouwen in schaapskooi Hoog Buurlo. 


Lammetjesdag Loenermark 

Zondag 11 maart 2018

Op zondag 11 maart kun je bij de schaapskooi in Loenen terecht voor de jaarlijkse lammetjesdag. Er zijn dan zo’n 250 schapen en 180 lammetjes te bewonderen. De lammetjesdag op de Loenermark is landelijk gezien één van de eerste lammetjesdagen in het jaar. Naast het bewonderen van de lammetjes kan je ook mee doen met verschillende activiteiten. Kortom: een gezellig dagje uit voor het hele gezin!


Het programma

10.30 - 16.00 uur: lammetjes kijken, hutten bouwen, op de foto als schaapsherder, diverse kramen met schapen- en streekproducten.
11.00, 12.30, 14.00, 15.30 uur: demonstraties schapen drijven
11.30 - 15.30 uur: ponyritjes (€ 2,00)
11.30 en 13.30 uur: excursie met de boswachter, start vanaf de promotiewagen van Geldersch Landschap & Kasteelen. Duur: 1,5 uur. (€ 5,00 p.p., 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis). Reserveren is niet nodig.


Entree

De entree van de lammetjesdag is gratis. Parkeren kost € 5,00 per auto.  Dit kan je contant betalen of je kan een online parkeerticket kopen.

Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. De weide is bij droog weer ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.


Nieuw

In de afgelopen jaren zijn de bezoekersaantallen van onze Lammetjesdag dusdanig gestegen dat het evenement te stressvol is geworden voor de schapen en lammeren. Uit oogpunt van dierenwelzijn mag je daarom vanaf Lammetjesdag 2018 niet meer als bezoeker tussen de dieren. De schapen en lammeren zullen vanaf de voergang in de schaapskooi te bewonderen zijn en vanaf het raster tussen de oude en nieuwe schaapskooi. Ook wordt er geen schapenvoer meer verkocht. 


Praktisch

Datum: zondag 11 maart 2018
Tijd: 10:30 tot 16:00 uur
Adres: Droefakkers, Loenen (deze ca. 3 km afrijden). 
Kosten: gratis (excl €5,- per autoparkeerplek)

Routebeschrijving: Per auto: A50 Arnhem-Zwolle, afslag Loenen (Gelderland). In Loenen meteen na restaurant de Loenermark rechtsaf (Droefakkers). De Droefakkers ca. 3 km afrijden. Medewerkers van Geldersch Landschap & Kasteelen leidt je  naar de parkeerplaats bij de schaapskooi. Openbaar vervoer: bus Arnhem-Apeldoorn, uitstappen halte CR De Loenermark en 3 km de Droefakkers aflopen. Voor meer informatie over buslijnen, aankomst en vertrektijden zie www.9292ov.nl of bel 0900-9292.


Op bezoek bij de herder

Zondag 18 maart vanaf 14:00 uur in Loenenmark

Het voorjaar is aangebroken op de Loenermark en de lammetjes mogen weer met hun moeders mee naar de heide. De schaapherder en zijn honden hebben de handen vol aan de jonge dieren die de wereld willen ontdekken en alle kanten oprennen. Samen met de boswachter wandelen de deelnemers naar de kudde om de schaapherder met zijn honden aan het werk te zien. Deze excursie is gericht op (groot)ouders met (klein)kinderen in de leeftijdscategorie van 6 t/m 12 jaar. Reserveren is noodzakelijk. Meer informatie>>

 


Lammetjesdag Hoog buurlo

Zondag 18 maart van 11:00 tot 16:00 uur 

Op zondag 18 maart van 11:00 tot 16:00 uur vindt bij schaapskooi Hoog Buurlo de Lammetjesdag plaats. Tijdens de Lammetjesdag laten de ongeveer 100 nieuwe bewoners zich in de grote schaapskooi bewonderen. Buiten de schaapskooi staan nog een aantal echte ‘knuffelschapen’. En er zijn nog meer kijk- en doe-activiteiten voor jong en oud. Kom zoveel mogelijk met de fiets wegens beperkte parkeergelegenheid.

Wat is er nog meer te doen

In een weiland nabij de schaapskooi vertelt de herder hoe en waarom hij samen met zijn hond de schapen hoedt. Voor kinderen die spelenderwijs meer over de schapen en de natuur van Hoog Buurlo willen weten is er een leuke speurtocht. Voor het stillen van de honger en het lessen van de dorst is er bij een horecakraam koffie, thee, warme chocolademelk en koeken te koop. Er zijn ook broodjes verkrijgbaar, die bezoekers zelf aan een stok boven een gezellig vuur kunnen bakken. Verder is er een klein winkeltje waar lammetjes- en schapenknuffels te koop zijn.

Locatie: Schaapskooi Hoog Buurlo
Adres: P-plaats Hoog Buurloseweg 
7348 BB Radio Kootwijk