Lammetjesdagen

Het geboorteseizoen is begonnen!

Op zaterdag 27 januari 2018 is het eerste lammetje bij de schaapskooi te Hoog Buurlo geboren. Om de rust in de  kudde te bewaren is de schaapskooi tijdens de lammertijd niet toegankelijk. Op zondag 18 maart kun je Petra en de overige lamemetjes aanschouwen in schaapskooi Hoog Buurlo. 


Lammetjesdag Hoog buurlo

Zondag 18 maart 2018

Beleef de lente! Op zondag 18 maart van 11:00 tot 16:00 uur vindt bij schaapskooi Hoog Buurlo de Lammetjesdag plaats. Tijdens de Lammetjesdag laten de ongeveer 100 nieuwe bewoners zich in de grote schaapskooi bewonderen. Buiten de schaapskooi staan nog een aantal echte ‘knuffelschapen’. En er zijn nog meer kijk- en doe-activiteiten voor jong en oud. Kom zoveel mogelijk met de fiets wegens beperkte parkeergelegenheid.

Wat is er nog meer te doen?

In een weiland nabij de schaapskooi vertelt de herder hoe en waarom hij samen met zijn hond de schapen hoedt. Voor kinderen die spelenderwijs meer over de schapen en de natuur van Hoog Buurlo willen weten is er een leuke speurtocht. Voor het stillen van de honger en het lessen van de dorst is er bij een horecakraam koffie, thee, warme chocolademelk en koeken te koop. Er zijn ook broodjes verkrijgbaar, die bezoekers zelf aan een stok boven een gezellig vuur kunnen bakken. Verder is er een klein winkeltje waar lammetjes- en schapenknuffels te koop zijn.

Hoog Buurlo

Hoog Buurlo is een eeuwenoude bos- en bewoningskern in het hart van de Veluwe. Het plaatsje bestaat uit twee schaapskooien, twee woonhuizen, enkele bijgebouwen, statige beukenlanen, bossen en landbouwgronden omgeven door wildwallen. Al sinds de 9e eeuw lopen er schapen rond die de aangrenzende Hoog Buurlose heide begrazen en iedere avond in de schaapskooien terugkeren om er te overnachten. Op en rondom Hoog Buurlo lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Sinds 1949 beheert Staatsbosbeheer deze parel van de Veluwe.

Praktisch

Locatie: Schaapskooi Hoog Buurlo
Adres: P-plaats Hoog Buurloseweg 
7348 BB Radio Kootwijk


Op bezoek bij de herder

Zondag 18 maart 

Het voorjaar is aangebroken op de Loenermark en de lammetjes mogen weer met hun moeders mee naar de heide. De schaapherder en zijn honden hebben de handen vol aan de jonge dieren die de wereld willen ontdekken en alle kanten oprennen. Samen met de boswachter wandelen de deelnemers naar de kudde om de schaapherder met zijn honden aan het werk te zien. Deze excursie is gericht op (groot)ouders met (klein)kinderen in de leeftijdscategorie van 6 t/m 12 jaar. Reserveren is noodzakelijk. Meer info

Zondag 25 maart 

Op zondag 25 maart krijgen liefhebbers de gelegenheid om samen met de schaapherder de kudde vanaf de schaapskooi naar de heide te brengen en de honden aan het werk te zien. Eenmaal gearriveerd bij de heide kunnen de schapen even grazen. De herder neemt dan de tijd om een en ander over zijn werk te vertellen. Onder leiding van de boswachter wandelen de deelnemers via een mooie route, onderbroken voor de lunch, terug naar de parkeerplaats. Neem zelf lunch en drinken voor onderweg mee te nemen. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.  Start: 09.30 uur op de parkeerplaats nabij de schaapskooi, gelegen aan het einde van de Droefakkers te Loenen (Gld). Duur 3,5 à 4 uur. Deelname: € 5,00 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen