Liberazione 

Op 5 mei vieren wij in Nederland de vrijheid. In Apeldoorn was het ontbreken van een bevrijdingsfestival altijd een groot gemis.
Vorig jaar is hier onder de vlag van de Giro d’Italia verandering gekomen met het gratis bevrijdingsfestival Liberazione.
In 2017 krijgt het populaire feest een vervolg!

Nieuwe locatie

Het festival wordt dit jaar wegens de bouw werkzaamheden verplaatst van het Havenpark naar de Zwitsalhallen. Hier wordt een festivalterrein op poten gezet waarmee de eerste stappen gezet worden naar een concurrerend bevrijdingsfestival. Na het succes van vorig jaar heeft de organisatie Delicious Media hier alle vertrouwen in: “Vorig jaar hebben wij veel complimenten gekregen over de aanpak en positionering van het festival. De Apeldoorners waren oprecht blij dat er op 5 mei eindelijk iets te doen was in Apeldoorn. Een stad als Apeldoorn verdient ook gewoon een waardig bevrijdingsfestival. Dit jaar vindt dit plaats op een bijzonder deel van het Zwitsalterrein wat nog nooit in gebruik is genomen. Natuurlijk hopen wij op zonnestralen, maar indien het blijkt te gaan regenen verplaatsen wij het festival naar binnen.”


Line-up

De line up van het Apeldoornse bevrijdingsfestival is veelbelovend. Hierbij richt de organisatie zich op de danceliefhebber. Zo staan onder andere Robert Houten, Chris Mulder, Sven Scholten, Nylo, de Ursepunny Brothers, Wouter S en Mangø Soundsystem geprogrammeerd. Gerenommeerde dj's die ruimschoots hun sporen hebben verdiend op diverse festivals in Nederland. Daarnaast is het festival zeer kindvriendelijk, waarbij verschillend entertainment wordt ingezet om de jongste Apeldoorners ook een plezierige bevrijdingsdag te bieden. Complete line-up:

  • Wouter S. 
  • MANGØ
  • Nillow
  • Mulder
  • Ursepuny Brothers
  • Sven Kay
  • Robert Houten

Kindvriendelijk programma 

Tot 18:00 uur is er ook genoeg leuks te doen voor de kinderen! Zo komt de grote mobiele kinderboerderij van Kinderparadijs Malkenschoten met verschillende dieren, worden er springkussens geplaatst en kun je op de foto in de unieke photobooth van Henry Faber!


Praktische informatie

Liberazione is gratis toegankelijk en vindt plaats op 5 mei van 14:00 – 00:00 uur. De ingang van dit bevrijdingsfestival is bij Zwitsal-Zuid. Volg het evenement op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.