Lichtjesfestival Lumido

Iedere vrijdag en zaterdagavond van 13 juli t/m 18 augustus 2018

 Lumido, het sprookje rondom de bosvijver in Berg en Bos! Jaarlijks in juli en augustus ontstaat er rondom het invallen van de schemering een liefdevol sprookje rondom de bosvijver in natuurpark Berg & Bos in Apeldoorn: het Lumido Lichtjesfestival. 


Showtijden rondom de Bosvijver

Net als eerdere jaren zijn er ook dit jaar weer spectaculaire licht- en geluidshows te zien. De shows zijn om 21:30, 22.00, 22:30, 23:00 en 23:30. Naast een top-40 show komt Lumido dit jaar met een nieuwe show rondom Do de Dolfijn. Bijzonder detail: Herman van Veen schreef dit sprookje speciaal voor Lumido en sprak het ook zelf in. 

Maar er is meer: je kunt namelijk de hele avond genieten van sfeervolle live-muziek, gespeeld door Ruben Schaap. Dit aanstormende talent speelt een mix van blues en moderne pop en stond eerder al met Alain Clark op het podium. Aanrader dus!  


Over Lumido

De traditie van Lumido gaat terug naar 1952. Het Apeldoorns Bloemen Festijn werd in Berg en Bos gehouden met daarbij Lumido. In 2004 kwam door teruglopende bezoekersaantallen en de slechte staat van Park Berg & Bos een eind aan het sprookje. Maar liefde overwint alles, want de feeëriek verlichte fonteinen, de sprookjesachtige tunnel, de Laan der Verliefden en de romantische gondeltochten blijken van alle tijden. Daarom keerde Lumido in 2012 terug onder leiding van Bernard 't Jong en Joshua van de Vlag.


Lumido nu

Tot op de dag van vandaag zet Lumido nog de elementen van vroegere tijden in. Denk hierbij aan de gondels die al duizenden rondjes hebben gemaakt op de bosvijver en de mogelijkheid om hand in hand langs de prachtig verlichte bosvijver te wandelen. Maar Lumido gaat ook met zijn tijd mee: zo gebruiken ze steeds meer Led-verlichting en special effects van nu. 


Data en prijzen

Je kunt deze spectaculaire lichtshow in 2018 bezoeken op:

Vrijdag 13 juli 
zaterdag 14 juli
Vrijdag 20 juli
Zaterdag 21 juli
Vrijdag 27 juli
Zaterdag 28 juli
Vrijdag 3 augustus
Zaterdag 4 augustus
Vrijdag 10 augustus
Zaterdag 11 augustus
Vrijdag 17 augustus
Zaterdag 18 augustus

Het park is open van 20.30 - 0.00 uur

Entree prijs: € 7,50  per persoon (online ticket 0,50 euro goedkoper)
                     kinderen t/m 5 jaar gratis
Gondelvaart: € 3,50 per persoon (online bij aankoop ticket 0,50 euro goedkoper) 

Adres: Park Berg en Bos, J.C. Wilslaan 21, 7313 HK  Apeldoorn

Meer informatie >>