LUMIDO

Lichtjesfestival in Park Berg en Bos

Iedere vrijdag en zaterdagavond van 20 juli t/m 25 augustus 2018

Lumido, het sprookje rondom de bosvijver! Jaarlijks in juli en augustus bontstaat er rondom het invallen van de schemering een liefdevol sprookje rondom de bosvijver in natuurpark Berg & Bos in Apeldoorn. Dit water en klankspel welke romantiek tot leven brengt heet Lumido Lichtjesfestival. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt. 


Over Lumido

De traditie van Lumido gaat terug naar 1952. Het Apeldoorn Bloemen Festijn werd in Berg en Bos gehouden met daarbij Lumido. In 2004 kwam door teruglopende bezoekersaantallen en de slechte staat van Park Berg & Bos aan het sprookje een eind. Maar weinig zo sterk als romantiek. De feeëriek verlichte fonteinen, de sprookjesachtig tunnel en de Laan der Verliefden blijken van alle tijden. Om van een sfeertochtje in een gondel nog niet te spreken. Daarom keerde Lumido dan ook weer terug in 2012 onder leiding van Bernard 't Jong en Joshua van de Vlag.


Lumido nu

Tot op de dag van vandaag worden bij Lumido nog de elementen van vroegere tijden ingezet. Denk hierbij aan de gondels welke al duizenden rondjes hebben gemaakt op de bosvijver. Maar Lumido gaat ook met zijn tijd mee, zo wordt er steeds meer gebruik gemaakt van Led verlichting en special effects van heden ten dage.

Lumido zal altijd nostalgische gevoelens blijven oproepen als de bezoeker bijvoorbeeld door de tunnel der geliefden loopt. Dit kan zowel jong als oud waarderen! Maar Lumido is meer, naast een wandeling rondom de prachtige verlichte bosvijver kan je als bezoeker ook genieten van een spectaculaire show op gezette tijden welke ieder jaar anders is. Zo zijn er de afgelopen jaren al een "moderne" lasershow geweest, maar ook een traditioneel sprookje over de boom op het eiland welke midden is de bosvijver ligt is al aan bod geweest.


Data en prijzen

Je kunt deze spectaculaire lichtshow in 2018 bezoeken op:
Vrijdag 20 juli
Zaterdag 21 juli
Vrijdag 27 juli
Zaterdag 28 juli
Vrijdag 3 augustus
Zaterdag 4 augustus
Vrijdag 10 augustus
Zaterdag 11 augustus
Vrijdag 17 augustus
Zaterdag 18 augustus
Vrijdag 24 augustus
Zaterdag 25 augustus

Park open van 20.30 - 0.00 uur

Entree prijs: € 7,50  per persoon (online ticket 0,50 euro goedkoper)
                     kinderen t/m 5 jaar gratis
Gondelvaart: € 3,50 per persoon (online bij aankoop ticket 0,50 euro goedkoper)