LUMIDO

Lichtjesfestival Lumido in Park Berg en Bos

Lumido, het sprookje rondom de bosvijver! Jaarlijks tussen juli en september ontstaat er rondom het invallen van de schemering een liefdevol sprookje rondom de bosvijver in natuurpark Berg & Bos in Apeldoorn. Dit water en klankspel welke romantiek tot leven brengt heet Lumido Lichtjesfestival. In 2017 kun je Lumido iedere vrijdag- en zaterdagavond, van 7 juli t/m 9 september, bezoeken. 


Over Lumido

De traditie van Lumido gaat terug naar 1952. Het Apeldoorn Bloemen Festijn werd in Berg en Bos gehouden met daarbij Lumido. In 2004 kwam door teruglopende bezoekersaantallen en de slechte staat van Park Berg & Bos aan het sprookje een eind. Maar weinig zo sterk als romantiek. De feeëriek verlichte fonteinen, de sprookjesachtig tunnel en de Laan der Verliefden blijken van alle tijden. Om van een sfeertochtje in een gondel nog niet te spreken. Daarom keerde Lumido dan ook weer terug in 2012 onder leiding van Bernard 't Jong en Joshua van de Vlag.


Lumido nu

Tot op de dag van vandaag worden bij Lumido nog de elementen van vroegere tijden ingezet. Denk hierbij aan de gondels welke al duizenden rondjes hebben gemaakt op de bosvijver. Maar Lumido gaat ook met zijn tijd mee, zo wordt er steeds meer gebruik gemaakt van Led verlichting en special effects van heden ten dage.

Lumido zal altijd nostalgische gevoelens blijven oproepen als de bezoeker bijvoorbeeld door de tunnel der geliefden loopt. Dit kan zowel jong als oud waarderen! Maar Lumido is meer, naast een wandeling rondom de prachtige verlichte bosvijver kan je als bezoeker ook genieten van een spectaculaire show op gezette tijden welke ieder jaar anders is. Zo zijn er de afgelopen jaren al een "moderne" lasershow geweest, maar ook een traditioneel sprookje over de boom op het eiland welke midden is de bosvijver ligt is al aan bod geweest.


 

Tickets 

  • Openingstijden: elke vrijdag en zaterdag van 20.30 t/m 00.00 uur
  • Entree: € 7,50 euro per persoon (online ticket 0,50 euro goedkoper) en kinderen t/m 5 jaar gratis
  • Gondelvaart: € 3,50 euro per persoon. (online bij aankoop ticket 0,50 euro goedkoper) 

Online tickets bestellen... 


Arrangementen 

Gondelarrangement 
Voor € 3,50 per persoon maak je al een mooie vaartocht over de bosvijver. De gondeliers laten je graag de pracht van Lumido vanaf het water zien! De gondels varen vanaf 20.30 uur. 

Ben je op zoek naar iets meer exclusiviteit en nog meer romantiek?
Dan is de liefdesgondel mogelijk iets voor je, een speciale tweepersoons gondel die je 20 minuten over de prachtige vijver gondelt met je eigen privégondelier. Je kan dit jaar voor maar € 65,- deze exclusieve gondel huren. Dit gondelarrangement bestaat uit twee toegangskaarten,  een tweepersoons comfortabele gondel inclusief gondelier gedurende 20 minuten en een fles champagne voor 2 personen tijdens je gondeltocht. Je kunt het gondelarrangement boeken via de online ticketverkoop. Er zijn iedere avond slechts 4 arrangementen beschikbaar, dus wacht niet te lang!


Rondleiding 
Altijd al willen weten hoe Berg en Bos is ontstaan? Of misschien wil je weten hoe Lumido tot stand is gekomen? Gidsen nemen je mee door de jaren van Berg en Bos. Zij zullen alle hoogtepunten van het park aan je vertellen. De verzamelplaats is boven bij het terras bij de waterpartij en. Hier staat ook duidelijk een bord. De rondleiding vindt iedere vrijdag en zaterdag plaats om 21:00 uur en duurt ongeveer 30 min en is gratis!  Je zult na de rondleiding Berg & Bos anders bekijken dan ooit tevoren. Neem als voorbeeld de stenen bank nabij de bosvijver. Nu is het nog een stenen bank, na de rondleiding is het een bank met een verhaal!