Music show op Marktplein ter ere van 150 jarig bestaan Canada 

 Kom deze donderdag naar het Marktplein! Om 19:30 uur wordt op het Marktplein een Music Show georganiseerd: een wervelende show van  het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee.  Tijdens deze muzikale show in Apeldoorn zijn De Jachthoornblazers voor het eerst in hun bestaan aanwezig. De Overlopers uit Hoenderloo, een vereniging bestaande uit veertien hoornblazers, is bekend van de optredens op De Hoge Veluwe in de zomermaanden. Elke maand verzorgen ze daar een concert. Show & Marchingband DAP ontbreekt uiteraard niet op deze Apeldoornse avond. De enthousiaste medewerkers van de Old Army Cars, historische militaire voertuigen, maken het beeld compleet.Het Trompetter Korps der Koninklijke Marechaussee verzorgt een optreden van 50 minuten. Onder meer de Seaforth Highlanders en de 48th Highlanders of Holland treden op. De toegang is geheel gratis!

 

Over het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee

Het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee (afgekort: TkKMar) is een fanfareorkest bestaande uit 60 militairen die uitsluitend als muzikant aan de Koninklijke Marechaussee zijn verbonden. Het trompetterkorps is één van de beroepsorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. Thuisbasis van het korps is de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn.
Het TkKMar treedt op bij ceremoniële plechtigheden binnen de Koninklijke Marechaussee, maar ook bij andere defensieonderdelen. Verder verleent het korps ook jaarlijks zijn medewerking aan Prinsjesdag, Nederlandse Veteranendag en de Nijmeegse Vierdaagse.
Het orkest werd opgericht als drumband op 12 april 1950 – de instrumentele bezetting bestond toen uit trommels en signaaltrompetten. Deze werden door burgers van de gemeente Apeldoorn geschonken. in 1954 werd de naam veranderd in "Tamboerkorps". Dit werd echter in 1982 weer ongedaan gemaakt toen overgeschakeld werd naar een drumfanfarebezetting. Van 1992 tot 2001 speelde het TkKMar als brassband. In 2005 werden saxofoons aan het instrumentarium toegevoegd, waardoor een fanfarebezetting ontstond. 

 

 


Over de organisatie 

De organisatie is in handen van het Apeldoorn Burlington comité en viert hiermee een het 150 jarig bestaan van Canada. Het comité bestaat al sinds 2003. Naast de herdenkingen en de ontmoetingen zijn al honderden jongeren met elkaar in contact gebracht door het organiseren van uitwisselingen tussen de partnersteden Apeldoorn en Burlington met zowel studenten als sporters. Vele Apeldoorners hebben kennis gemaakt met inwoners van Burlington. Deels door elkaar in groepsverband te bezoeken. Ook dit jaar staat een perfect georganiseerde reis op stapel. In september wordt een bezoek gebracht aan Canada. Het comité heeft zorgvuldig een programma samengesteld voor het hele gezin. Reeds drie keer organiseerde het comité met groot succes de overkomst van het uit 180 man bestaande orkest de Burlington Teen Tour Band naar Nederland.

 

Fotowedstrijd 

peldoorners maken bovendien kans op twee vliegtickets naar Canada, aangeboden door Air Transat. “Wie maakt de mooiste foto (rechtenvrij) van onze evenementen en natuurlijk van Apeldoorn in relatie met Canada 150”, aldus Jan Koorenhof, voorzitter van het Apeldoorn-Burlington Comité. “De mooiste foto´s worden tentoon gesteld in het stadhuis van Burlington in september van dit jaar. Het moet een promotie worden van Apeldoorn in Canada. De foto´s kun je mailen naar apeldoornburlingtoncomite@gmail.com