Opening attractieseizoen 2018

Het is weer voorjaar! Dat betekent niet alleen dat het weer erop vooruit gaat, maar ook dat je binnenkort weer voor een gezellig dagje uit terecht kunt bij je favoriete Apeldoornse attracties. Hieronder vind je een overzicht van de data waarop deze allemaal weer open zijn!

Klimbos Veluwe

Vanaf zaterdag 24 maart 

Klimbos Veluwe is met recht een unieke beleving. Hier vind je maar liefst 8 verschillende klimavonturen en circa 120 verschillende overgangen. Oplopend in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot niet minder dan 18 meter. Voor de kleinere bezoekers zijn er speciaal het Junior Klimbos en het Peuter Parcours. Een bezoek aan Klimbos Veluwe duurt maximaal 3 uur en na afloop kun je nagenieten onder het genot van een drankje en een ijsje. 

Adres: J.C. Wilslaan 21 in Apeldoorn

>> www.klimbos.nl/klimbos-veluwe


Pretpark Julianatoren

Vanaf vrijdag 30 maart 

De Julianatoren is het meest complete familiepretpark gelegen aan de rand van bosrijk Apeldoorn. Met meer dan 60 te gekke attracties raken de kinderen hier niet uitgespeeld. Glij samen met Jul de Muis van de hoge glijbaan, maak een spannende rit in Jul's super achtbaan en maak een rondje langs levensechte dino's! 

Adres: Amersfoortseweg 35 in Apeldoorn

>> www.julianatoren.nl


Ritje met de Veluwse Stoomtrein

Vanaf 1 april

Beleef het indrukwekkende geluid van de stoomfluit en de trekkracht van de machtige stoomlocomotieven. De reis met de stoomtrein voert over de meer dan honderd jaar oude spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren. Het traject maakt deel uit van de zogenaamde Koningslijn, welke oorspronkelijk Dieren via Apeldoorn met Zwolle verbond. Een bijzondere ervaring! Vanaf 16 april (Pasen) rijdt de stoomtrein weer op diverse dagen. Ook worden er dit jaar weer diverse leuke evenementen georganiseerd, zoals de Aspergerit, Pepernoten-Express, Stamppottenrit en Terug naar Toen. 

Adres: vertrekpunt afhankelijk van dienstregeling

>> www.uitinapeldoorn.nl/stoomtrein


Apenheul

Vanaf vrijdag 30 maart 

Een dagje naar Apenheul is altijd verrassend. In het grote, prachtig groene bos loop je tússen de apen! Ontmoet 35 soorten apen, allemaal met hun eigen karakter. Ze zijn speels, grappig en vaak zo herkenbaar! Dit maakt een dagje uit in Apenheul onvergetelijk. Koop je entreekaartje online en ontvang altijd korting! Apenheul is open in het paasweekend van vrijdag 30 maart t/m maandag 2 april, in het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 april en van zaterdag 14 april t/m zondag 4 november. 
Adres: J.C. Wilslaan 21 in Apeldoorn

>> www.apenheul.nl


Openluchtbad Boschbad

Vanaf zondag 29 april 

Het Boschbad is hét openlucht zwembad van Apeldoorn. Met verschillende bassis, grote zonneweiden, een geweldige waterspeeltuin en een zandstrand voor kinderen is dit één van de grootste en mooiste openluchtzwembaden van Nederland. Daarnaast ligt op datzelfde terrein één van de oudste minigolf-gravelbanen van Nederland. Een perfecte locatie om recreatief en sportief een balletje te slaan!

Adres: Felualaan 29 in Apeldoorn

>> www.boschbad.nl


Paleis Het Loo 

Vanaf vrijdag 30 maart 

Paleis Het Loo heeft haar deuren gesloten voor een 3 jaar-durende renovatie. Echter zijn de tuinen en de stallen geopend en vinden er vanaf 30 maart talloze events plaats in 2018. Meer informatie >>