Oudhollandse Kinderspelen op het Raadhuisplein 

Koopzondag 2 juli – Raadhuisplein
Op zondag 2 juli vinden er op het Raadhuisplein Oudhollandse Kinderspelen plaats. Van hoepels tot bloklopen en oude Ford-bussen bekijken. Tussen 12.00 en 17.00 uur is het koopzondag in de binnenstad en wordt het Raadhuisplein omgetoverd tot historisch openluchtspeelparadijs. Kinderen kunnen er tussen 13.00 en 16.00 uur onder begeleiding spelen. Gratis.

 

10 OUDHOLLANDSE SPELLETJES
Er zijn verschillende Oudhollandse spelletjes te spelen. Denk hierbij aan het Kazenspel, Spiegelspel, 4 Op 1 Rij, Knikkerschieten, Hengelspel, Hamertjesspel, Puntensjoel, Hoedje Wip, Bibberspiraal en Tafelhockey. Leuk! Alles is handgemaakt, naar voorbeeld van de jaren 1900-1920.

TOUWTJE TREKKEN
Kinderen hebben altijd prijs! Trek aan een touwtje en een prijsje komt vanzelf te voorschijn. De kraam is helemaal naar het 1900 thema ingericht en wordt ook op die manier bediend.

SUIKERSPIN EN POPCORN
Een versnapering hoort erbij! Zo kun je genieten van mierzoete suikerspinnen en heerlijke popcorn. Lekker!

KOP VAN JUT
Sla zo hard als je kan op de knop om de bel te laten rinkelen! Dit spel ken je van de kermis van vroeger.

NOSTALGISCHE CARROUSEL
Ga voor een ritje in een piepkleine carrousel. Er zijn drie paardjes die ook op en weer bewegen. Nostalgisch vermaak!

DE SPEELMAN
Een oude man met baard, speelman Eduardo El Capstok, zeilt met een zware kist. Uit die kist komt muziek. Het orkest van Circus Mini repeteert. Dan gaat de kist open. Minitheater! De voorstelling begint niet voordat de balkonnetjes in het theater zijn gevuld. Dan gaat het doek open: “Damen en heren welkom in CIRCUS MINI!”. Het kleinste circus ter wereld.. maar met de GROOTSTE artiesten.

OLGA’S DRAAIORGELTJE
Een klein rood handgedraaid orgeltje, die niet de geijkte Oudhollandse nummers speelt, maar net wat anders. Denk hierbij aan Kruimeltje.

RITJE IN EEN OUDE FORD-AUTO
Stap in en maak een ritje in een 100 jaar oude Ford. Hij rijdt de Hoofdstraat op, de Korenstraat door, links de Nieuwstraat op en via de Mariastraat weer terug naar zijn startpositie. Lekker weer? Dan doen we het dak toch even voor je open?


Meer informatie

Meer weten over de verschillende activiteiten? Kijk dan op www.apeldoorn1900.nl voor het volledige programmaoverzicht van de Oudhollandse Kinderspelen. De toegang tot deze dag is gratis.


Erfgoedfestival Apeldoorn 1900

Tijdens het nieuwe en jaarlijks terugkerende Erfgoedfestival Apeldoorn 1900 staat in deze eerste editie ‘100 jaar Hoofdstraat’ centraal. 

Meer weekendtips? 

Dit weekend tevens in Apeldoorn 

Concours D'elegance >> 

Koopzondag >> 

Eerbiza >> 

Pop & Dance festival >>