Prins(ess)endagen op Paleis Het Loo

Beleef je eigen sprookje op Paleis Het Loo!

Dinsdag 25 en woensdag 26 juli, dinsdag 1 en woensdag  2 augustus, dinsdag 8 en woensdag 9 augustus en dinsdag 15 en woensdag 16 augustus 2017. ​

 

Prins of prinses voor een dag

Dit jaar vinden de Prinsessendagen plaats op de laatste dinsdag en woensdag van juli en de eerste drie dinsdagen en woensdagen in augustus bij Paleis het Loo. Kom verkleed, versier je eigen kroon met edelstenen en neem plaats op een Koninklijke troon. Tijdens de Prinse(sse)ndagen op Paleis Het Loo staan de jonge museumbezoekertjes centraal en kunnen een kijkje nemen in de wereld van ‘echte’ prinsen en prinsessen. 


NIEUWE ACTIVITEITEN

Dit jaar zijn er meerdere nieuwe activiteiten tijdens de Prinsen- & Prinsessendagen op Paleis Het Loo. In de tuinen is een etiquette-parcours uitgezet en zoeken kinderen tijdens een vossenjacht naar de koningin, tuinman en lakei. Ook een poppentheatervoorstelling en goochelaar met ‘magische’ kunsten zijn in de paleistuinen te vinden. Ontmoet het koningspaar Willem III en Mary met hun hofhouding en neem plaats op een koninklijke troon. Souza verzorgt dit jaar het schminken van de prinsen en prinsessen en neemt ook tattoos of oorbellen mee! Aanmelden is niet nodig. De tickets inclusief toeslag zijn ook online te bestellen. Dan hoef je op de dag zelf niet eerst langs de kassa.


Kosten

Voor de activiteiten geldt een toeslag van € 2,50 per kind in combinatie met een geldig entreebewijs. Ook is het mogelijk een koetsrit te maken of een kinderaudiotour te volgen.

Volwassenen    € 14,50
Volwassenen online    € 14,00
4 t/m 17 jaar, inclusief toeslag    € 7,50
toeslag Prinsessendag*    € 2,50
Gezinskaart, inclusief toeslag
(2 volw + max. 4 kinderen t/m 17 jaar)    € 45,00
Ritje met koets (niet online verkrijgbaar)    € 1,00
Kinderaudiotour (niet online verkrijgbaar)    € 3,00
 

* Kinderen met een museumkaart of onder de 3 jr (die mee willen doen aan de activiteiten) betalen alleen de toeslag. Het ‘toeslagkaartje’ kan online worden besteld en betaald. Neem wel op de dag zelf ook de museumkaart mee!


 

VORSTELIJK ETEN & DRINKEN

Ook in de restaurants worden de gasten als vorsten behandeld. De Balzaal wordt gerund door een heuse lakei, hij voert streng deurbeleid en enkel ware prinsen en prinsessen worden toegelaten. Bij het betreden van de balzaal worden de prinsen en prinsessen aangekondigd, waarna ze naar hun tafel gebracht worden om te genieten van een speciaal prinse(sse)ntaartje of een heerlijk gerecht van de kindermenukaart.

De Prins Hendrik Garage is de plek waar de (keuken)prinsen & prinsessen zelf aan het werk worden gezet. Met een koksmuts op is het tijd om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan. Beleg zelf jouw broodje en vul de kidsbox met een fruitdrankje, chips en een stuk fruit.

Een extra feestelijk onthaal krijgen de kinderen bij de high tea in de Koningin Wilhelminazaal. Ze worden verwelkomd met een feestelijk glas kinderchampagne en ook de heerlijke hapjes zoals het prinse(sse)ntaartje ontbreken uiteraard niet! De high tea voor kinderen is online te reserveren.


Meer over Prinse(sse)ndagen op

www.PaleishetLoo.nl