Roots in the Woods

Vrijdag 13 t/m zondag 15 oktober

Vier de herfst

Het Roots in de Woods familiefestival viert van 13 tot en met 15 oktober de herfst. Theater, muziek, cabaret, culinaire Veluwse lekkernijen en back to basic zijn de uitgangspunten. Naar een  voorstelling kijken in een gezellig houten theater? Luisteren naar akoestische muziek bij het kampvuur? Beleef het ultieme herfstgevoel op Roots in the Woods. Gratis toegang!


Het programma van Roots in the Woods is bekend. Kijk hier voor de avondprogramma's voor de vrijdag en zaterdag.

Hieronder zie je alle acts met bijbehorende tijden die optreden tijdens Roots in the Woods. Bekijk hoelaat jou favoriet optreedt! 


Theater dier (Max Molenaar)

Vr 13 okt 18:00 - Zo 15 okt 2017 18:00 in het Beekpark
Een literair leesbeest, gevangen in zijn eigen kunstwereld. Verovert het jouw hart? Laat jij je 'grijpen' door het theaterdier? Een literair leesbeest, gevangen in zijn eigen kunstwereld. Op de scheiding tussen mens en dier ontstaat de kunst, de humor en de liefde. Mensen komen heel dichtbij, zonder dat ze zich bezwaard voelen. Als een film, een tablet of een schilderrij, maar dan echt. Wie gaat mee in zijn wereld?


Arp Frique

Vrijdag 13 oktober 20:00 - 20:45 in het Beekpark
Van de provincie via Rotterdam en Amsterdam naar de wereld (muziek). Boogie, afro, disco. De onmiskenbare sound van de Arpsynths (denk William Onyeabor) en de stuwende afrobeat van Fela Kuti komen altijd terug. Arp Frique; geboren in de provincie, opgegroeid in Rotterdam, man van de wereld geworden in Amsterdam. Naast boogie, afro en disco ligt Chic le Freak ook op de loer, zonder dat het geforceerd aandoet. Een live set alsof een DJ 'm aan elkaar draait, uitgevoerd door een zevenkoppige band. 


Bazzooka's

Vrijdag 13 oktober 21:30 - 22:30 in het Beekpark
Deze 8-man sterke band neemt iedereen te grazen. Ze stormen uit hun Amerikaanse schoolbuzz en rollen het festival, met iedereen erin, op. Ze gaan loos.
Met blazers, toeters en bellen spelen ze het festival en zichzelf ondersteboven. Er zijn ondertussen al veel sporen achtergelaten en verdiend. In Nederland (o.a. Zwarte Cross, Concert at sea, Parkpop en talloze andere). Maar inmiddels ook in heel Europa en daarbuiten. In maart gaan de Bazzookas naar Australië voor een 2-weekse tour! 


Landal Miggelenberg

14 okt 12:00 - 15 okt 2017 17:00 in het Landal GreenParks
Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober pakt Landal Miggelenberg in Hoenderloo ook dit jaar weer uit met een aansprekend Roots in the Woods programma. Op het gezellige festivalterrein, dat voor iedereen vrij toegankelijk is, staan diverse theatervoorstellingen en kinderactiviteiten gepland. Op beide dagen draait de gezellige hippie “DJ Joep” vanuit zijn oude brandweerauto de lekkerste vinyl platen.

‘Gevleugelde vertellingen’ in sfeervol theater.
Op zaterdag de 14e wordt het kindertheater onder andere verzorgd door de ‘gevleugelde vertellingen’ van Mees. Geestig, griezelig, ondeugend, maar altijd intiem en liefdevol. Wat is waar? En waar ben ik ook al weer? O ja, in dit Mezenhuis – misschien wel het sfeervolste theatertje van Nederland. Maar dat is maar een tipje van de sluier van het drukke programma.

Vreemde vogels, schilderen met chocola en lasso werpen.
Op zondag speel de voorstelling ‘De Kluis’. Is het een vogel?! Een vliegtuig?! Nee het is....Inspecteur Mast, de eigenzinnige inspecteur die zijn opdrachten altijd op een beetje vreemde manier tot een goed einde weet te brengen. Daarnaast laat Coco Coco zien dat chocolade niet alleen erg lekker is, maar ja kan er ook mee schilderen en tattoo’s maken. Natuurlijk kan je beide dagen knutselen, lasso werpen, luisteren naar de mooiste verhalen en nog veel meer.

Wie honger heeft gekregen van alle activiteiten kan voor de heerlijkste gerechten terecht op het festivalterrein, maar ook in de schitterende vernieuwde Brasserie.

Zaterdag van 12:00 tot 20:00 uur en zondag van 12:00 tot 18:00 uur.


Het Hart-hospitaal

14 okt 12:00 - 15 okt 2017 18:00 in het Beekpark
Zie hoe Dokter Hart gebroken hart reparaties uitvoert. Loop binnen op het spreekuur voor hartverwarmende zaken. Dokter hart en zijn verpleegsters heten iedereen van harte welkom. In zijn jonge jaren droomde Dokter Hart van een carrière als superster. Bij gebrek aan talent belandde hij uiteindelijk in het hospitaal en werd hartchirurg. Daar voert hij nu gebroken hart operaties uit. Deze liefdevolle show is geschikt vanaf 8 jaar. Je kunt het spreekuur bezoeken op zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur.


Limofabriek

14 okt 12:00 - 15 okt 2017 18:00 in het Beekpark
Hoi, welkom in de Limo Fabriek! Stap op en loop de fabriek in! Giet ‘m vol, draai de band en maak bubbels in het mini-limo-lab. En dan… tappen maarrrr! Fijne glaasjes limo speciaal voor kinderen die dat wel lusten! Limonade maken kan op zaterdag 14 en zondag 15 oktober tussen 12.00 en 18.00 uur. 


Pop the Corn

14 okt 12:00 - 15 okt 2017 18:00 in het Beekpark
Pop the Corn and make your meal. Bak ze bruin. Die maiskorrels en het deeg. Om ze daarna lekker op te smikkelen. En ontdek tegelijk hoe brood en popcorn worden gemaakt. Je kunt pocorn en brood bakken op zaterdag 14 en zondag 15 oktober van 12.00 ot 18.00 uur. 


De Vogelvrijen (El Capstock)

Zaterdag 14 oktober 12:00 - 18:00 in het Beekpark
Twee stoere cowboys komen een westernfilm opnemen. Een echte Hollandse spruitjes Western. Ben je toeschouwer, filmer of deelnemer in deze slapstick-achtige omgeving? Twee stoere cowboys op leeftijd, “de jonge hond” Jack Russel, (rijzende ster aan het firmament) en Van Bill, (de John Wayne van de Hollandse spruitjes film). Een goeierd en een lelijkerd (is alles wel wat het lijkt?), brengen slapstick-achtig straattheater. Hoewel gehecht aan hun tradities, moeten ook zij zich aanpassen aan de moderne tijd. Dit alleen al leidt tot hilarische beelden. Een combinatie tussen stomme film en scenes uit de grote western films als “Once upon a time in the West” en “The Good, the Bad and the Ugly”. Ongedwongen, met als belangrijkste boodschap: "Lach, of ik schiet!”.


Martin Forget

Zaterdag 14 oktober 12:00 - 18:00 in het Beekpark
In zijn zoektocht naar wie hij is, verandert Martin in een musicus, een cowboy, een fietser… Wat wil hij zijn!? Hoe kan hij iemand worden!? Een spannend verhaal met korte onderdelen. Uit de totale chaos komt uiteindelijk een nieuwe identiteit naar boven, waarin ieder kind zich herkent. Een spannend verhaal met korte onderdelen. Tijdens het spel wordt absurditeit werkelijkheid. Martin speelt met thema’s als vriendschap, eigenwaan, onzekerheid en dromen. 


Bamboebeest

Zaterdag 14 oktober 12:00 - 18:00 in het Beekpark
We gaan een BamboeBeesten optocht maken. Misschien met tentakels, scherpe tanden of reusachtige klauwen. We kunnen bergen energie en vele hulp gebruiken. Help je mee? Zeezelaar maakt kunst met kinderen. Het is een combinatie van een zeehond, een ezel en een adelaar. Dat doen ze buiten, met natuurlijk en gerecycled materiaal. We maken met z’n allen één kunstwerk. Kinderen zijn kunstenaars! 


Pok & Pia

Zaterdag 14 oktober 12:00 - 18:00 in het Beekpark
Duik mee naar de onderwaterwereld of ga mee met een bezoekje aan de koning van Snoepjesland in de voorstellingen ‘Twee Visjes’ en ‘De Zuurstok’. Pok & Pia beleven elke keer weer een avontuur uit de Toverkist. Zo vinden Pok & Pia bijvoorbeeld een zuurstok in de kist. Maar wat is dat nou? De zuurstok smaakt helemaal niet lekker! Ga mee op bezoek bij de koning van Snoepjesland tijdens de voorstelling ‘De Zuurstok’. Wie weet heeft die gemene heks van de Zoutberg er wel iets mee te maken… Meer zin in een avontuur onder water? Duik en dans dan mee met de voorstelling ‘Twee Visjes’. Pok heeft net haar zwemdiploma gehaald en die kan nog wel eens goed van pas komen tijdens dit spetterende avontuur. Beide voorstellingen zijn geschikt voor kinderen tussen de 4 en 9 jaar oud en duren ca. 40 minuten.


Schminken bij de kindercarrousel

14 en 15 okt 12:00 -  18:00 in het Beekpark
Dametjes, maar natuurlijk ook heertjes, kunnen zich bij de schminkdames van De Kindercarrousel laten omtoveren in prachtige vlinders, kleurige bloemen of een gevaarlijk monster of een ‘tattoo’ laten zetten. De dames en heren kunnen bij schminkdames terecht. Op zaterdag 14 oktober en zondag 15 oktober van 12.00 - 18.00 uur.


Roadkill Volkov

Zaterdag 14 oktober 12:00 - 21:00 in het Beekpark
Igor en Stanislav Volkov zijn door gelukkig toeval in Nederland beland. Met de herinnering aan hun ouders die jarenlang een roadkillrestaurant uitbaatten, gaan de broers aan de slag. Verwacht geen half kippetje, videe of zelfs een boeuf stroganoff, maar laat je verleiden door de gebroeders Volkov en hun familiale specialiteiten. Aangenaam absurd straattheater. Een show voor jonge kinderen begeleid door hun ouders. 


DJ Pappy O'Daniel

Zaterdag 14 oktober 13:00 - 21:00 in het Beekpark
DJ Pappy O’Daniel draait de fijnste plaatjes om helemaal in de roots-sfeer te blijven. Van oldskool delta blues en cajun, tot hedendaagse folk en alternative country. Waar mogelijk van vinyl en altijd in stijl. Chill out en come to Pappy! Verwacht van DJ Pappy O’Daniel geen dikke mix-set, maar wel de fijnste plaatjes om helemaal in de roots-sfeer te blijven. Van oldskool delta blues en cajun, tot hedendaagse folk en alternative country. Waar mogelijk van vinyl en altijd in stijl. 


Joseph Huber

Zaterdag 14 oktober 14:30 - 15:30 in het Beekpark
Met zijn oprechte en goed bewerkte liedjes. ‘pakt ‘Joseph Huber je. Dans en emotie gaan hand in hand. Zowel lekkere dansbare melodieën als eerlijke hartverscheurende songwriter-songs komen voorbij. Huber spreekt het hele spectrum van vreugde en pijn aan, en weet als geen ander hoe je dat kunt opwekken. Lees en luister op josephhubermusic.com.


Foto: Michelle.


Sunday Kids

Zaterdag 14 oktober 16:30 - 17:30 in het Beekpark
Een combinatie van Amerikaanse gitaar rock uit de jaren zestig en zeventig en moerasachtige bluesrock sound. Dat is wat de Sunday Kids over het Beekpark uitstrooien. Denk bij hun sound aan bands zoals The Black Keys, Kings of Leon en Black Rebel Motorcycle Club. Door hun tour in Groot-Brittannië, De Popronde 2014, De Wereld Draait Door en doe-ondersteuning voor Lucinda Williams (Paradiso) en Beth Hart (HMH) is het een goed geoliede rock & roll machine. Nieuwsgierig of een voorproefje horen?


Mark Olsen of the Jayhawks

Zaterdag 14 oktober 19:00 - 20:00 in het Beekpark.
Het begin van de zaterdagavond is voor Mark Olsen of the Jayhawks. Wees voorbereid op alternatieve stemmingen en unisono zang gevolgd door harmonieën.
Er zijn maar weinig muzikanten die het alt.country- en americana-genre zo nadrukkelijk hebben beïnvloed als Mark Olson, oprichter en zanger van The Jayhawks. Albums als ‘Hollywood Town Hall’ (1991) of ‘Tomorrow The Green Grass’ (1995) zijn tijdloze meesterwerken. Olson verliet de Jayhawks, maakte een aantal solo-albums en albums met The Original Harmony Ridge Creek Dippers om in 2011 nog eenmalig een plaat te maken met zijn oude band.

Ondertussen vond Olson een nieuwe partner in het leven én in de muziek: de Noorse zangeres en multi-instrumentaliste Ingunn Ringvold. Samen met haar bracht hij het zeer goed ontvangen album ‘Good-bye Lizelle’ uit, toert hij over de hele wereld en is hij te bewonderen op Roots in the Woods. Wil je weten wat je mist als je niet komt? Kijk op markolsonmusic.com of op Youtube.


T99

Zaterdag 14 oktober 21:00 - 22:00 in het Beekpark.
De afsluiter van de zaterdag is voor T-99. Drie rock-‘n-roll-vrijbuiters. Ga met ze mee en ontsnap aan de dwangbuizen van de internationale muziekpolitie. "De meest opwindende en verieuwende roots band in Nederland en ver daarbuiten" volgens OOR. Ze spelen op vintage instrumenten met enorme energie, grote muzikaal vakmanschap en veel passie een uniek brouwsel van muzikale stijlen. Dat kan eigenlijk alleen worden omschreven als ‘de T-99-sound’. Als je toch wilt vergelijken, denk dan maar gewoon aan Dr. John die aan het jammen is met Los Lobos in een volgepakte zweterige garage net buiten Austin, Texas. Voel het alvast op t99.com en kijk op Youtube. Foto: Sasha Ivantic.


Petra's Sprookjestheater

Zondag 15 oktober 12:00 - 18:00 in het Beekpark.
Ze ziet er uit als een soort bosnimf. Op een karretje staat een kastje. In dat kleine poppenkastje speelt Petra met kleine marionetjes. Korte voorstellingen van bekende sprookjes die we allemaal kennen. Petra’s sprookjestheater heeft 2 korte sprookjes voorstellingen van c.a 15 minuten die vaker worden opgevoerd. Met bekende sprookjes als 'Roodkapje en de boze wolf' en 'Sneeuwwitje en de zeven dwergen'. Kijk ook eens op haar site.


Theater Groentje

Zondag 15 oktober 12:00 - 18:00 in het Beekpark.
Een theatervoorstelling met eigen liedjes, aangevuld met bestaande liedjes over de dieren en de natuur in Nederland. Het is ‘DoeTheater’. Dat staat voor meedoen, zingen, luisteren, muziek maken, dansen en nog veel meer. Kinderen hoeven niet stil te blijven zitten maar mogen de theatervoorstellingen beleven. De liedjes zijn educatief en worden op een speelse manier aangeboden. Tijdens de voorstelling leren kinderen over het bestaan van dieren en  komen ze leuke weetjes over het dier zelf te weten. Kom meer te weten over theater Groentje op groentjekinderliedjesdoetheater.nl.


Circus PomPom

Zondag 15 oktober 12:00 - 18:00 in het Beekpark.
Circus PomPom komt naar Roots in the Woods met een interactieve tovershow. Vol magische, komische en spectaculaire momenten. Een echt klassiek circustheater! Voor kinderen vanaf 3 jaar. Meer informatie op circuspompom.nl


Het Roots Preuvement

Zondag 15 oktober 14:00 - 20:00 in de Binnenstad / Caterplein.
Met het Roots in the Woods festival brengen wij een ode aan de herfst op de Veluwe. Daarbij hoort natuurlijk ook aandacht voor het proeven van streekgerechten en -producten. En die aandacht krijgen ze op het Caterplein in Apeldoorn (naast het Beekpark). Eten, drinken en... Genieten! Daarom toveren wij het Caterplein op zondag 15 oktober tussen 14:00 en 20:00 uur, om tot een waar Roots Preuvement. Ondernemers schotelen jou de smaak van de Veluwe voor. Geniet bijvoorbeeld van heerlijke Veluwse paddenstoelen onder het genot van een herfst Bok biertje. Roots in the Woods zou Roots niet zijn als er niet voor speciale programmering wordt gezorgd om de hele middag te omlijsten.


Broken Sun

Zondag 15 oktober 14:30 - 15:30 in het Beekpark.
Americana, Rootsrock en AltCountry, dat is wat Broken Sun je voorschotelt. Artiesten die van invloed zijn, zijn o.a. Ryan Adams, Neil Young, John Hiatt  en Tom Petty. De muziek heeft een sterk Amerikaanse invloed. September 2016 zag hun nieuwe single, getiteld ‘Daylight Saving Time’ het daglicht. De band ontwikkelt hun Americana sound door. Dit melancholische nummer is de opmaat naar een nieuw album. Terwijl de band druk aan het schrijven en opnemen is, komt in maart 2017 nog een nieuwe single uit, getiteld ‘In The Nighttime’. Daarin smelt de band hun Americana samen met disco invloeden om tot een dansbaar geheel te komen. Oja, en tussendoor staan ze ook nog bij ons! 


The Goat Roper Rodeo Band

Zondag 15 oktober 16:00 - 17:00 in het Beekpark.
Verfrissende, opwindende klanken en eigenzinnige teksten. Dat kenmerkt deze band. Een uniek geluid waar je van gaat houden. Wil je weten hoe eigenzinnig precies? Bekijk dan vast een preview op de site goatroperrodeoband.co.uk.


Raw Flowers

Zondag 15 oktober 17:45 - 18:30 in het Beekpark.
Klinkt als... ‘Hoop en troost voor teleurgestelde progressieven en instant bevrediging voor de melancholieken. Hier zijn Raw Flowers!’. Waarbij moet worden toegevoegd 'Vanuit je ballen, Law!’ De Achterhoekse gitaarband speelt vanaf dag 0 energieke shows op festivals, poppodia, kroegen en zalen door het hele land. In 2014 komt de titelloze en goed ontvangen debuutplaat uit op vinyl, gevolgd door de singles Pharaoh’s Blues en Semper Fi. Opdat de kerstening wordt doorgezet, met kloten natuurlijk. Het is even rustig in 2016, maar nu zijn ze terug! Met meesterbrouwer en voorproever Raymond Grevink op bas is het beest weer hongerig. It needs to feed.


Landal Landgoed 't Loo

20 okt 14:00 - 21 okt 2017 17:00 in Landal GreenParks.
Roots in the Woods viert de komst van de herfst op de Veluwe. En dat dat niet altijd alleen in een bos hoeft plaats te vinden, bewijst festivallocatie Landal Landgoed ‘t Loo in Oldebroek. Het festival speelt zich af op de rand van bos en water is daarmee een bijzondere Roots plek. Want waar anders beleef je Roots in the Woods op het strand?

Op vrijdag 20 oktober om 14:00 uur gaat de poort open voor het publiek. Op het gezellige en mooi aangeklede terrein is er ruimte voor zowel een kinder(theater) podium als een podium voor de lekkerste Roots muziek. Iedereen die van lekker eten en drinken houdt, kan er terecht bij vele kramen, waar (vaak lokale) ‘smaakmakers’ de lekkerste hapjes en gerechten serveren. Neem plaats op het terras en geniet met live muziek of een (straattheater) act van wat de Veluwe te bieden heeft. Om 21:00 sluit het festival haar poorten.

Op volle toeren en bootcamp!
Op zaterdag de 21e om 12:00 uur gaat de poort weer open. Net als op vrijdag vinden ook weer tal van activiteiten plaats voor kinderen, draait het theaterpodium op volle toeren en klinken de lekkerste blues, folk en americana klanken van het muziekpodium. Liever actief aan de slag? Schrijf je in voor een heerlijke bootcamp vanaf het festivalterrein. Het terrein sluit op zaterdag om 17:00 uur haar deuren. Kijk voor contact-, adres- en route-informatie.


De start en eindtijden van het Beekpark programma zijn:

Vrijdag 13 oktober: 18.00 - 00.00 uur

Zaterdag 14 oktober: 12.00 - 21.30 uur

Zondag 15 oktober: 12.00 - 18.00 uur


Aftermovie Roots in the Woods 


 

Meer over Roots in the Woods

www.rootsinthewoods.nl

Wilddiners 

Midden in de Veluwse bossen serveert Van der Valk De Cantharel op 14 en 15 oktober het Roots in the Woods outdoordiner in de tent achter Van der Valk De Cantharel. Beleef een bijzondere avond in de sfeervolle tent met heaters, kaarslicht en heerlijk dineren. (Het outdoordiner is ook exclusief te reserveren voor groepen. Meer informatie >> 

 

HERFSTVAKANTIE IN APELDOORN

Van zaterdag 14 tot en met zondag 22 oktober is het herfstvakantie in Apeldoorn. Of het nu mooi of slecht weer wordt: tijdens de herfstvakantie hoef jij je zeker niet te vervelen want we hebben de leukste binnen- én buitenactiviteiten voor je op een rij gezet. Kijk op uitinapeldoorn.nl/herfstvakantie voor alle tips!