Royal Polo at the Palace

Zaterdag 25 en zondag 26 aug 2018 - Paleis Het Loo

De tweede editie van Royal Polo at the Palace komt terug naar Paleis Het Loo. Nergens anders in Nederland vormt een paleis het decor voor de oudste balsport ter wereld. De beste poloteams ter wereld komen voor dit bijzondere evenement speciaal naar Apeldoorn. Dé mogelijkheid om te genieten van de allure van deze prachtige historische stad én spectaculaire sport.


King's Cup 

De King’s Cup is een prestigieuze trofee waar 4 internationale teams voor zullen strijden. De teams spelen 3×3 en hebben een 4-6 handicap. Het officiële Polo regelement zal van toepasssing zijn met scheidsrechters en een ‘English’ wedstrijd-speaker.


Wat is er te doen?

Tussen de polowedstijden door wordt er een charity-veiling gehouden onder leiding van internationaal veilinghuis Bonhams. Langs het speelveld zijn antieke ‘coaches’, typisch Engelse sportrijtuigen met vierspan, van de Private Driving Club te bezichtigen met passagiers in passende kleding. Ook wordt er op beide dagen een Hat of the Day-award en een Best Pony-award uitgereikt. Het programma start op zaterdag en zondag rond 13:00 uur en eindigt om 19:00 uur. 

Charity-initiatief
Royal Polo is een charity- initiatief en zal dit jaar geld inzamelen voor 'New Day Impact’ Dit is een liefdadigheidsorganisatie die een Community Centre gaat bouwen in Tirana, Albanië. Zeer arme kinderen en jonge vrouwen (veelal Roma) krijgen hiermee onderwijs, voeding en gezondheidsverzorging. New Day Impact heeft al verscheidene projecten voor de allerarmsten in Kosovo en Albanië met succes afgerond.


Fine food & Luxury Boudoir

Tijdens het poloweekend zal er voor iedereen gelegenheid zijn om te genieten van hapjes en drankjes rond het veld. In de VIP Royal Club Lounge zal champagne, wijn en fine food  geserveerd worden i.s.m. Sterrenrestaurant Amarone uit Rotterdam met sterrenkok: Gert Blom. Tevens zal in de VIP Lounge dit jaar voor het eerst een Luxury Boudoir worden ingericht. Dit is een ‘poederkamer’ of ‘sierkamer’ waar zeer exclusieve merken zich presenteren op het gebied van hoeden, parfum en tasjes.


Best Pony Award

Polo is een majesteus spel tussen ruiter en paard. Het is een van de snelste sporten ter wereld, waarbij behendigheid en inzicht cruciaal zijn. Zelfs de beste ruiters geven toe dat de pony het grootste verschil maakt. Vandaar dat een vakjury uit een pool van meer dan 70 polo paarden (iedere speler heeft zes paarden tot zijn beschikking) de beste pony selecteert voor The Best Pony Award.


Hat of the Day 

Een kundig panel zal op de zaterdag en zondag de mooiste hoeden een waardering geven en aan het eind van de dag de Hoed van de dag prijs uitreiken. De jury begeeft zich incognito onder het publiek en zal naast de hoed ook oog hebben voor algehele elegantie en stijl.


Dress Code Summer Chic

De dresscode ‘Summer chic’ staat voor een dresscode waarin zomerkleding voorzien wordt van een chic glamour tintje. Luchtige stoffen zoals linnen en katoen zorgen doorgaans voor een zomerse look. Qua kleur zijn er talloze mogelijkheden, alhoewel een typische zomerse outfit vaak geassocieerd wordt met lichte (pastel)kleuren. Ook accessoires zoals een zonnebril, hoed of linnen sjaal passen goed bij een Summer Chic outfit. De dress code 'Summer chic' is bij uitstek geschikt voor het dragen van hoeden. Zowel de dames als de heren worden uitgenodigd hun mooiste hoeden te dragen.


Paleis Het Loo 

Paleis Het Loo heeft een rijke paardenhistorie. Het is dan ook in de geest van de Koninklijke traditie waarin Royal Polo at the Palace plaatsvindt. Dit jaar zal Paleis Het Loo gesloten zijn tijdens Royal Polo in verband met een grote renovatie. Meer informatie >>


Do's en dont's 

Vijf do's & don't's voor je eerste polo-wedstrijd.
Do! 
1. Know your game. 
Polo wordt gespeeld door twee teams van 3 spelers te paard. Daarnaast is er vaak een scheidsrechter te paard. In totaal bestaat het spel uit vier blokken (chukka's) van 7,5 minuten. Beide teams proberen de bal met hun 'mallet' in het doel van de tegenstander te slaan. Na ieder doelpunt wisselen ze van speelhelft.
2. Pony’s tellen. 
Soms rennen de polopaarden met 50 tot 60 kilometer per uur over het veld. Vanwege de intensiviteit mogen ze daarom maar 7,5 minuut achter elkaar spelen. De spelers wisselen dan ook iedere chukka van paard.
3. Aanstampen! 
Tussen de chukka’s door is het traditie voor het publiek om de los getrapte graspollen weer terug in de grond aan te stampen. Dit zal geluk brengen, maar is ook erg praktisch. De bal rolt beter op een vlak veld, dus is het ook in het voordeel van de spelers.
4. Picknicken. 
Bij veel polo wedstrijden is het gebruikelijk om langs de lijn te picknicken. Neem je eigen kleed en picknickmand mee en strijk neer in het gras.
 

Don’t… 
5. De bal uit het oog verliezen. 
Er is eigenlijk maar één regel in polo: kijk altijd naar het veld. Omdat de bal soms met een snelheid van 100 tot 200 kilometer per uur over het veld vliegt, moet je ook in het publiek altijd blijven opletten.
You're ready! Ben jij er ook bij tijdens het Royal Polo weekend?


Ticketinfo

Tickets voor het event geven ook toegang tot de paleistuinen en het paleisdak, voor een uniek uitzicht op één van de mooiste tuinen van Europa! De tickets kosten aan de kassa € 12,50,- p.p. en online mét korting € 10,- p.p. Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen € 2,50 en kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Bezoekers met een Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, Vriendenpas van Paleis Het Loo of  actie- en vrijkaarten betalen geen toeslag. 


Meer informatie >>


Een vrolijke noot in de tuinen van Paleis Het Loo

Zondag 26 augustus 2018

Op zondag 26 augustus is er tussen 14.00 en 16.00 uur weer muziek in de tuinen van Paleis Het Loo. Het Houtblaaskwintet van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ speelt een licht klassiek repertoire. Vanwege het evenement Royal Polo at the Palace, dat ditzelfde weekend ook plaatsvindt op Paleis Het Loo, gelden er afwijkende entreetarieven. De keuze voor de ensembles en de muziek in de concertserie ‘Een Vrolijke Noot’ is geïnspireerd op de barokke periode waarin het paleis en de tuinen zijn ontworpen. Een entreeticket voor Paleis Het Loo geeft tevens toegang tot het programma BuitenGewoon Open: het Stallencomplex, Kinderatelier, paleisdak, de tuinen en de Oranje-wandeling. Bij de concertlocatie onder de Colonnades in de tuinen is een petitfour bar waar hartige en zoete petit fours, ijs en diverse soorten koffie en thee verkrijgbaar zijn. Meer informatie >>