Schaatsen in Apeldoorn 

 

Op enkele plaatsen in en om Apeldoorn kun je reeds schaatsen. Houd echter de actuele informatie in de gaten van de diverse websites voor het laatste schaatsnieuws. 


Marialust en Wilheminapark

Onder voorbehoud van wijzigingen

Ook in de parken is het zo ver: bij de vijver voor Marialust kan geschaatst worden! Vroeg in de ochtend betraden de eerste fanaten het ijs al. Adres: Verzetsstrijderspark 14, 7316 CM Apeldoorn. 


Schaatsen op de vijver bij Jachthuis Sint Hubertus

Onder voorbehoud van wijzigingen

Er kan vanaf vrijdag 2 maart geschaatst worden op de vijver bij Jachthuis Sint Hubertus in Het Nationale Park De Hoge Veluwe in Hoenderloo, een van de meest gefotografeerde plekken van Nederland. Er kan nu, een klein gedeelte uitgezonderd, overal op de vijver geschaatst worden. Alle voorwaarden voor urenlang schaatsplezier voor jong en oud zijn aanwezig, want er ligt een prachtige ijsvloer en in de theekoepel, gelegen aan de vijver, worden warme dranken, snert en snacks geserveerd.
De komende dagen wordt per dag bepaald of er geschaatst kan worden op de vijver. Actuele informatie wordt gedeeld via de site van Hoge Veluwe

Praktische informatie
Open tot 17.30 uur
Kosten: gratis (excl. entree Park), kinderen tot 6 jaar gratis, kinderen van 6 t/m 12 jaar € 4,75, volwassenen € 9,50
Locatie: opstappen bij de parkeerplaats aan de zuidkant van de vijver
Parkeren: parkeerplaats aan de zuidkant van de vijver


Schaatsen in Hoenderloo

Onder voorbehoud van wijzigingen 

In  Hoenderloo is afgelopen zondag de schaatspret begonnen. Eigenlijk is de zon te fel om het ijs hard te laten groeien, maar vandaag was er in elk geval voldoende om dan toch - eindelijk - meters te maken bij de Zevensprong.  Adres; Krimweg 40, 7351 AZ Hoenderloo 


Schaatsen in Klarenbeek 

Onder voorbehoud van wijzigingen 

In Klarenbeek werd er woensdag 28 februari al vollop geschaatst op de tennisbaan van de Zweepslag! Donderdag 1 maart is de baan werderom geopend. Er kan geschaatst worden tussen 10.00 en 12.00 uur in de ochtend, tussen 14.00 en 16.00 uur in de middag. en 's avonds tussen 18.00 en 20.00 uur. Vanaf 20.00 uur zijn kinderen (13+) en volwassenen welkom. 


Schaatsen in Beekbergen

Onder voorbehoud van wijzigingen 

It giet oan! Na een weekje zoegen door de ijsmeesters van De Boerderji en fantatische hulp van de vrijwillige brandweer Beekbergen, is het gelukt om een mooie ijsbaan te maken! Vanaf woensdag 28 februari kan er geschaatst worden bij De Boerderij in Beekbergen. Warme chocomelk en andere versnaperingen zijn te koop in de koek-en-zopie. Meer informatie >>


Schaatsen op kanobaan in Boschbad 

Onder voorbehoud van wijzigingen 

Giet it oan??? ⛸ Vanaf vrijdag 2 maart  kan er geschaatst worden bij het Boschbad! Je bent welkom tussen 10.00 en 21.00 uur. Tot 16.00 uur betaal je € 2 entree, na 16.00 uur betaal je € 3 entree. De schaatsbaan is toegankelijk via de grote parkeerplaats aan de JC Wilslaan, en wordt na zonsondergang verlicht. Houd Facebook in de gaten voor de actuele openingstijden, die afhankelijk zijn van het weer en de conditie van het ijs. Meer informatie >> 


IJsbaan Vaassen (dicht)

Wanneer de ijsbaan in Vaassen open gaat is momenteel heel lastig te zeggen. Vooral de harde wind en de felle zon hebben momenteel veel invloed op de ijs groei. De wind zorgt voor veel beweging in het water en dan vormt zich moeilijk een goede ijslaag. Daarnaast is de zon fel en warmt het op tot net boven het vriespunt. Het is afwachten hoe het de komende dagen gaat. Bekijk de laatste informatie >>  De ijsbaan in Vaassen is gelegen aan de kruising Julianalaan/Dorpsstraat, vlakbij kasteel Cannenburch.

 


IJsbaan Uddel 

Onder voorbehoud van wijzigingen 

De ijsbaan in Uddel gaat vrijdag 2 maart om 10.00 uur open voor publiek en de ingang is aan de Noordriezenweg. Check het laatste ijssnieuws.

Er is door de organistie van alles aan gedaan om een mooie ijsbaan te krijgen, maar dat is niet gelukt. 
"We geven de kinderen de gelegenheid om te kunnen schaatsen, het ijs is niet van de beste kwaliteit, dat vinden wij jammer. We vragen dan ook geen entree en er is geen koek en zopietent", zegt Peter Vos, voorzitter van de Oranjevereniging Uddel. "Het is op eigen risico".