Schaatsen op Het Loo! 

Zaterdag 16 december t/m zondag 7 januari 

Schaatsen is voor jong en oud.  Geniet van 16 december t/m 7 januari van de heerlijke ijsbaan op het sfeervolle Stallenplein (vlakbij het entreegebouw) op Paleis Het Loo.  Vanzelfsprekend is er ook koek en zopie. De ijsbaan is slechts een onderdeel van Winterpaleis Het Loo. In het paleis zijn de tafels koninklijk gedekt en is het gedecoreerd met kerstbomen en kerstversiering.
 

Schaatsen huren 

Je kunt ter plekke schaatsen lenen, gratis. Voor de maten 20 t/m 28 zijn er verschuifbare dubbele ijzers, reguliere schaatsen zijn er in maat 29 t/m 46. Hulpmiddelen zoals deze pinguïn om het schaatsen te leren, zijn gratis te leen, indien beschikbaar.
 

Prijzen 

Onderstaande prijzen zijn verkrijgbaar aan de kassa van Paleis Het Loo of bij de kiosk en gelden alleen voor de schaatsbaan en toegang tot het Stallenplein. De tickets geven geen toegang tot het paleis en de tuinen. 
Volwassenen € 5,00 , Jongeren: 4 t/m 12 jaar € 5,00, Kinderen: 0 t/m 3 jaar gratis. Schaats uitleen gratis
 
Onder de Aanspanplaats kun je deelnemen aan leuke winterse spellen, priksleeën en curlingsjoelen. Bij het curlingsjoelen wordt er een ijsbaan nagebootst waarbij je in twee teams de curling-schijf in gaten kunt mikken.
 

Drukte door scholen 

Scholen kunnen gebruik maken van de ijsbaan als onderdeel van de museumles Winterkoning(in). In de leerzame & leuke museumles staan de ijspret van de Oranjes, de winterse spellen op het Stallenplein en de ijsbaan (lekker schaatsen!) centraal. In de week van 19 t/m 22 december kan het hierdoor voorkomen dat de ijsbaan vol is.
 

Huisregels 

Om het voor iedereen leuk en veilig te houden, zijn er een paar huisregels:
 
  • Kleine kinderen hebben altijd voorrang!
  • Handschoenen verplicht.
  • Het is niet toegestaan om op noren te schaatsen of de ijsbaan onnodig te betreden met schoenen

Meer informatie >>