September Tuinmaand

Hele maand september 2018 - Paleis het Loo

Museum Paleis Het Loo organiseert deze nazomer de September Tuinmaand, waarin de paleistuinen vier weken lang het toneel zijn voor uiteenlopende tuinactiviteiten met iedere dag een aantrekkelijk programma.

Diverse activiteiten

Er is tijdens de September Tuinmaand van alles te doen bij Paleis Het Loo. Zo is de pompenkelder opgesteld voor publiek, zijn er diverse rondleidingen, zijn de Delfts blauwe tuinvazen zijn te zien in de tuinen en nog meer. Onder de Aanspanplaats bij de stallen verzorgt de Bloemenkamer presentaties in het 17e-eeuwse bloemschikken. Proef ook de confiture uit het productlijn van Paleis Het Loo! 


Op het programma

Pompenkelder

Altijd al willen weten welke techniek er achter de fonteinen schuilgaat? Je komt het te weten in de Pompenkelder.

Rondleidingen

De reguliere tuinrondleidingen staan de hele maand september in het teken van 'een tuin om op te eten'.

Floriskas en kwekerij

Ga mee op pad met de tuinconservator of tuinbaas naar de Floriskas en de eigen kwekerij van Paleis Het Loo! Achter de schermen (à 1,00 p.p.).

Delfts blauw

De Delfts blauwe tuinvazen zijn te zien in de tuinen. Vervaardigd naar voorbeeld van drie nog bestaande originelen...

Bloemstylist

Van 12.00 - 17.00 uur verzorgen de bloemstylisten van Paleis Het Loo presentaties over het 17e-eeuwse bloemschikken.

Fotowedstrijd

Wat is jouw mooiste foto van de tuinen? Stuur hem op en maak kans op een high tea arrangement voor 2 personen. Lees meer >>

Workshop fotografie

Ga op vrijdagmiddag op pad met fotograaf Hans Clauzing en bekijk de paleistuinen op een heel andere manier. Tijd: 13.30 – 16.30 uur.


Buitengewoon open

Paleis Het Loo is BuitenGewoon Open. De stallen, tuinen, museumshop en de restaurants zijn geopend t/m 30 september. Het Stallenplein is met Kerst open van 15 december t/m 6 januari 2019. Het paleis is tot medio 2021 gesloten.


Feestelijke afsluiting

Na zes maanden BuitenGewoon Open geweest te zijn, sluiten de tuinen van Paleis Het Loo feestelijk in het weekend van 29 en 30 september. Alle activiteiten van de Tuinmaand komen terug en vele leuke extra's.


High tea actie

Wil je jouw bezoek aan de tuinen extra vorstelijk maken? Boek dan de high tea! In september is elke donderdag, vrijdag en in het weekend de high tea in de Balzaal te reserveren voor een speciaal tarief. Volwassenen betalen € 17,50 in plaats van € 22,95 en kinderen t/m 12 jaar betalen geen € 12,95 maar € 10,00. Je hebt ook een geldig ticket nodig.


Meer informatie op www.paleishetloo.nl