Apeldoorn is in 2017 gaststad voor 3FM Serious Request 2017

Van 18 tot en met 24 december 2017 strijkt het Glazen Huis neer in Apeldoorn. En daar zijn we trots op! Kom jij ook in actie? 

 

Apeldoorn als Gaststad 

Apeldoorn vormt dit jaar het decor van 3FM Serious Request. Tijdens Drakenboot in concert maakten NPO 3FM DJ Michiel Veenstra en burgemeester Berends bekend waar in Apeldoorn het eindfeest van SR17 gaat plaatsvinden: op het Marktplein. Berends en Veenstra vertelden dit op het grote podium van het Drakenbootfestival op het Zwitsalterrein. Burgemeester Berends: "Geweldig dat we zo’n feest mogen meemaken in ons hart van de stad”. 

 


Nieuws: DJ's zijn bekend!

3FM DJ’s zijn bekend! DJ's Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn zullen van 18 t/m 24 december in het Glazen Huis in Apeldoorn verblijven om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit werd afgelopen donderdag bekendgemaakt, tijdens een speciale housewarming voor het drietal op het Marktplein. Voor Angelique en Sander is het de eerste keer dat zij zich voor 3FM Serious Request laten opsluiten. Lees hier het volledige interview!


Verscheurde families stille ramp 3FM Serious Request Apeldoorn

De opbrengst van 3FM Serious Request in Apeldoorn gaat naar kinderen die door een ramp of conflict hun ouders, broers of zussen kwijt zijn. Met de opbrengst van 3FM Serious Request sporen Rode Kruishulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis. 


Rode Kruis zoekt vrijwilligers voor SR17

Het Rode Kruis is op zoek naar mensen die een steentje bij willen dragen aan 3FM Serious Request 2017. Tijdens de actieweek van 18-24 december zijn er vrijwilligers nodig op en rond het plein waar het Glazen Huis staat. Je kunt op vele manieren je steentje bijdragen: bij de brievenbus, om de mensen die willen doneren te begeleiden, maar ook in het callcenter, of bij de chequebox als mensen een cheque inleveren en een video komen opnemen. Lijkt het jou leuk om hierbij te zijn, kijk dan even op deze pagina


Kom zelf in actie! 

Er zijn veel mogelijkheden om in actie te komen en geld in te zamelen om het Rode Kruis te helpen. Ieder initiatief wordt gewaardeerd en omarmd. 

Je kunt doen waar je goed in bent en op deze manier geld inzamelen voor 3FM Serious Request. Vind je het lastig om iets te verzinnen? Laat je dan inspireren door de vele initiatieven die al zijn aangemeld op de Kom in Actie-site. Trommel je vrienden en familie op en laat ze flink zweten tijdens een bootcamp, trek je favoriete verkleedpak aan en vraag een kleine bijdrage voor mensen die met je op de foto willen, of ben creatief met kurk en verkoop je knutselwerken.

Op de Kom in Actie-site vind je ook een aantal kant-en-klaar acties waar je zo aan kunt beginnen! Ga koekjes bakken of flessen ophalen, organiseer een bingo of popquiz, laat je sponsoren voor een marathon of challenge, verkoop oude spullen of ga langs de deuren voor een heitje voor een karweitje.


Het online beursplein

Wil jij een actie opzetten maar mis je dat ene product, een geschikte locatie of kom je simpelweg handen tekort? Of andersom: stel je een product of geschikte locatie beschikbaar, maar heb je zelf geen tijd om iets te organiseren? Plaats je oproep en vind jouw match via het online beursplein om samen in actie te komen! Meer informatie: het online beursplein.


Meer informatie over 3FM Serious Reqeust 2017 vind je hier!

Over 3FM Serious Request

Van maandag 18 t/m zondag 24 december is Apeldoorn gaststad voor 3FM Serious Request.  In samenwerking met het Rode Kruis zet NPO 3FM zich ieder jaar in voor een stille ramp door middel van 3FM Serious Request. In de week voor de kerstdagen sluiten NPO 3FM DJ’s zich zes dagen lang op, zonder eten, in een glazen radiostudio ergens op een plein in een Nederlandse stad.  Dit jaar op het Marktplein in Apeldoorn. Ze maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. Met de aandacht die ze hiermee genereren, informeren zij het publiek over de stille ramp en roepen zij op om een bijdrage te leveren: tegen betaling verzoeknummers aanvragen, direct geld doneren en in actie komen. Ook de andere DJ’s van NPO 3FM zetten zich in, bijvoorbeeld met reportages en speciale acties. 

Meer informatie >>