Apeldoorn is in 2017 gaststad voor 3FM Serious Request 2017

Van 19 tot en met 24 december 2017 strijkt het Glazen Huis neer in Apeldoorn. En daar zijn we trots op!

Dat maakte dj Michiel Veenstra op 6 oktober 2016 bekend in zijn show op radiozender 3FM. Burgemeester John Berends laat in een eerste reactie weten: ,,Wij zijn hartstikke blij met de komst van NPO 3FM Serious Request 2017 naar Apeldoorn”. Berends denkt dat het feit dat het Rode Kruis volgend jaar precies 150 jaar geleden in Apeldoorn werd opgericht bij Paleis het Loo een belangrijke rol heeft gespeeld bij de toekenning. “Hoofddoel van Serious Request is en blijft om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor projecten van het Rode Kruis. De keuze voor Apeldoorn onderstreept de directe relatie tussen het evenement en het Rode Kruis”.

John Berends is er van overtuigd dat Apeldoorn in staat is om van Serious Request 2017 een bijzonder evenement te maken. “Met de organisatie van het Wereldkampioenschap Beach Volleybal en de start van de Giro d’Italia hebben wij bewezen echt wat te kunnen in Apeldoorn. Dat gaat echt goed komen. Die klus klaren wij met elkaar”. Verder wijst de gemeente op het grote draagvlak voor het naar Apeldoorn van Serious Request. “Ik heb Apeldoorn leren kennen als een warme en betrokken stad. Een stad waar mensen er voor elkaar zijn. Toen het idee ter tafel kwam heb ik vele tientallen positieve reacties uit de samenleving ontvangen. En ook de gemeenteraad is enthousiast”. Berends is verder ingenomen met de steun van het bedrijfsleven. “Ook vanuit die hoek is er full support”. 


 

Over 3FM Serious Request

Met 3FM Serious Request zet de publieke popzender NPO 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voor de kerstdagen sluiten drie 3FM DJ's zich zes dagen lang op in een glazen radiostudio ergens op een plein in een Nederlandse stad. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen.

Met de aandacht die zij met deze actie genereren, informeren zij het publiek over het doel en roepen zij op om in actie te komen: tegen betaling verzoeknummers aanvragen, doneren en acties opzetten. Ook de andere DJ's van 3FM zetten zich die week in voor 3FM Serious Request met bijvoorbeeld reportages, speciale acties et cetera.

Met de opbrengst die vele Nederlanders bijeenbrengen biedt het Rode Kruis hulp in gebieden en aan mensen waar anders weinig tot geen aandacht voor is.