Apeldoorn is in 2017 gaststad voor 3FM Serious Request 2017

Van 18 tot en met 24 december 2017 strijkt het Glazen Huis neer in Apeldoorn. En daar zijn we trots op! Kom jij ook in actie? 

Laatste nieuws

Verscheurde families stille ramp 3FM Serious Request Apeldoorn

De opbrengst van 3FM Serious Request in Apeldoorn gaat dit jaar naar kinderen die door een ramp of conflict hun ouders, broers of zussen kwijt zijn. Dat maakte DJ Domien Verschuuren vanmorgen in zijn programma bekend. 

“Wereldwijd leven miljoenen kinderen door een ramp of conflict gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Ze hebben geen eten, geen drinken en geen onderdak en moeten noodgedwongen op zoek naar werk, waarbij de kans op misbruik, geweld en mensenhandel groot is. Een situatie die wij ons in Nederland moeilijk kunnen voorstellen”, aldus burgemeester John Berends van Apeldoorn als reactie op het bericht van NPO 3FM. 

“We zijn gewend dat bij een calamiteit in Nederland al heel snel opvang wordt geregeld en familieleden elkaar weer weten te vinden. In ontwikkelingslanden blijkt dit niet het geval.  Gezamenlijk kunnen we daar iets aan doen. Met ‘Kom in Actie’ kunnen wij het Rode Kruis vermiste kinderen in deze landen helpen opsporen en ze weer herenigen met hun ouders, broers of zussen. De afgelopen maanden heb ik al diverse mooie acties van bewoners en bedrijven mogen zien die het warme en betrokken karakter van Apeldoorn onderstrepen. Dat belooft een behoorlijke opbrengst aan het eind van het jaar”.


Glazen huis en eindfeest in hart van Apeldoorn: Marktplein

Tijdens Drakenboot in concert maakten NPO 3FM DJ Michiel Veenstra en burgemeester Berends bekend waar in Apeldoorn het eindfeest van SR17 gaat plaatsvinden: op het Marktplein. Berends en Veenstra vertelden dit op het grote podium van het Drakenbootfestival op het Zwitsalterrein. Burgemeester Berends: Geweldig dat we zo’n feest mogen meemaken in ons hart van de stad”. Apeldoorn draait zich tijdens dit festival al  warm voor 3FM Serious Request. Vanuit een Glazen Tent op het terrein van het Drakenbootfestival worden komend weekeinde tal van acties georganiseerd. Zo kunnen de bezoekers zich een tijdelijke SR17 tattoo laten aanmeten. In de Glazen Tent is ook een ‘Kom in actie’ infopunt gevestigd. En natuurlijk neemt er ook een ‘Kom in Actie’ Drakenboot deel aan de races. Verder organiseerde de Businessclub van volleybalvereniging Dynamo, verenigd in 'Ondernemers voor het Glazen Huis', een diner waarvan de opbrengsten naar de stille ramp gaan. 


100 dagen kick-off in september

Direct na de vakantie, op 6, 7 en 8 september vinden er nieuwe kick off momenten plaats. Op dat moment is het nog 100 dagen tot 3FM Serious Request in Apeldoorn. Op 6 september vindt er een speciale editie van de bekende Apeldoornse Beursvloer plaats in samenwerking met Taskforce Events en Stichting Freek Kamminga. Deze avond staan pitches, verbinding, acties en ontmoeting centraal en is een vervolg op de drukbezochte inspiratiesessies. Uit die avonden kwam duidelijk de wens naar voren om acties met elkaar te verbinden. Daarnaast wordt op 7 september de gemeenteraad bijgepraat tijdens een bijzondere In Gesprek met de Raad sessie. Op 8 september hoopt de gemeente duizenden Apeldoornse scholieren op het Marktplein te mogen verwelkomen. Op het Marktplein vindt dan een groot kick-off programma plaats. De Apeldoornse basisscholen ontvangen hiervoor een dezer dagen een uitnodiging. Ook is het voornemen om op 8 september een manifestatie voor middelbare scholieren te organiseren. Daarnaast is er die avond een speciale Borrelnood die in het teken van 3FM Serious Request staat. Het complete programma voor de 100 dagen kick off wordt rond 20 augustus bekendgemaakt.


Gezocht: Apeldoorners met gave plannen! 

Heb jij een gave actie voor 3FM Serious Request bedacht? En wil je daar extra aandacht voor? Vaar dan mee in de ‘Wij steunen 3FM Serious Request’ Drakenboot!
Op zaterdag 24 juni doet deze boot mee met de Drakenbootraces. Samen met andere actievelingen race jij mee om de prijzen. Maar eigenlijk heb jij nog een doel naast de winst van de Drakenboot-beker. En dat is natuurlijk de aandacht vestigen op je actie voor 3FM Serious Request. Want uiteindelijk wil jij uiteraard zoveel mogelijk geld ophalen met jouw actie voor de stille ramp. En aandacht voor jouw actie komt er die dag! Iedereen kan meedoen. Of je nu alleen een actie hebt, met je vereniging of bedrijf, iedereen is welkom in de boot. Meld je nu aan via sr17@apeldoorn.nl, laat weten wat jouw actie is en waarom je graag meedoet. Wees er snel bij want vol is vol. Wij rekenen op jou!


Rode Kruis zoekt vrijwilligers voor SR17

Het Rode Kruis is op zoek naar mensen die een steentje bij willen dragen aan 3FM Serious Request 2017. Zowel in de aanloop als tijdens het evenement. Zo is het Rode Kruis geholpen met promotievrijwilligers, die van september tot en met december op pad gaan om gastlessen en presentaties te geven bij scholen of bedrijven. Tijdens de week van SR17 is er een groot aantal vrijwilligers nodig op en rond het plein, maar ook in het callcenter. Meer informatie...


Bed-opmaak-talenten gezocht

Bedden opmaken, you either hate it or love it! Daar waar sommigen er klamme handjes en koud zweet van krijgen, hebben de medewerkers van Bilderberg Hotel de Keizerskroon inmiddels zoveel bedden opgemaakt dat ze de behendigheid wel te pakken hebben. Het hotel is op zoek naar iedereen met dezelfde bed-opmaak-skills als hun eigen housekeepers. Deze talenten worden uitgedaagd om mee te doen aan de Serious Bed Opmaak Actie die het hotel op zaterdag 17 juni organiseert. Deelnemers dragen met hun deelname meteen een steentje bij aan 3FM Serious Request, want het inschrijfgeld a €20,- per deelnemer wordt gedoneerd aan de actie van radiozender 3FM. Voor het talent dat het bed het snelst weet op te maken, wacht een heerlijke nacht in een van de opgemaakte bedden van het hotel. Naast de Serious Bed Opmaak Actie heeft Bilderberg Hotel de Keizerskroon nog meer kleine acties en evenementen op de planning staan. Carla Maessen, directeur van het hotel: “Dit keer is de actie gericht op onze housekeeping en een volgende keer komt bijvoorbeeld de keuken aan bod. Zo kunnen we niet alleen geld ophalen voor het goede doel, maar creeren we ook een stukje teambuilding door alle medewerkers te betrekken.” Meer informatie over de Serious Bed Opmaak Actie en aanmelden...


Basisschoolleerlingen De Rank lopen voor SR17

De Apeldoornse basisscholen zijn lekker op dreef: de leerlingen van De Rank hebben hun beste beetje voor gezet en daarmee geld ingezameld voor het Rode Kruis en 3FM Serious Request. Dit jaar bestaat de school 50 jaar en om dit te vieren organiseerde de school een sponsorloop. De helft van het bedrag dat ze met de sponsoractie bij elkaar gelopen hebben, wordt gedoneerd aan 3FM Serious Request. En de tussenstand is niet mis, maar liefst €1500,- is er al opgehaald! Om de thermometer helemaal tot de top de vullen worden ook de rest van het jaar worden er nog veel toffe activiteiten georganiseerd. Wij wensen De Rank een mooie viering van hun 50-jarige bestaan. En petje af voor alle acties voor 3FM Serious Request! 


Kom zelf in actie! 

Er zijn veel mogelijkheden om in actie te komen en geld in te zamelen om het Rode Kruis te helpen. Ieder initiatief wordt gewaardeerd en omarmd.
Meld je actie aan bij de gemeente via dit formulier, of via de 3FM Kominactie pagina.


Meest gestelde vragen

Er zijn veel vragen over de komst van NPO 3FM Serious Request naar Apeldoorn. Lees hier de FAQ.


 

Over 3FM Serious Request

Met 3FM Serious Request zet de publieke popzender NPO 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voor de kerstdagen sluiten drie 3FM DJ's zich zes dagen lang op in een glazen radiostudio ergens op een plein in een Nederlandse stad. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen.

Met de aandacht die zij met deze actie genereren, informeren zij het publiek over het doel en roepen zij op om in actie te komen: tegen betaling verzoeknummers aanvragen, doneren en acties opzetten. Ook de andere DJ's van 3FM zetten zich die week in voor 3FM Serious Request met bijvoorbeeld reportages, speciale acties et cetera.

Met de opbrengst die vele Nederlanders bijeenbrengen biedt het Rode Kruis hulp in gebieden en aan mensen waar anders weinig tot geen aandacht voor is.