Koningsdag Apeldoorn

Deel op:

In Apeldoorn wordt Koningsdag uitbundig gevierd met een royaal programma van koninklijke allure. De activiteiten in Apeldoorn zijn verspreid over verschillende locaties. In het Oranjepark kun bijvoorbeeld terecht voor theater en kunst en vanzelfsprekend vind je in de binnenstad de kleedjesmarkt. Niet alleen zijn er activiteiten in de binnenstad van Apeldoorn. Want ook in de omliggende dorpen kun je terecht voor allerlei activiteiten. Kortom groot feest in Apeldoorn tijdens Koningsdag!

Talloze attracties tijdens de Koningskermis

kermis

De jaarlijkse Koninigskermis op het Marktplein staat ook dit jaar weer garant voor plezier voor jong en oud. Van schietsalon en poffertjeskraam tot botsauto's... Ruim 27 attracties zorgen ervoor dat de kermis voor ruim een week (donderdag 23 april t/m vrijdag 1 mei 2015 ) een waar feest is.

Kom snuffelen tijdens de kleedjesmarkt!

koninginnedag kleedjesmarkt

Vanzelfsprekend worden ook op Koningsdag de kleedjes uitgerold voor de traditionele kleedjesmarkt. Naar verwachting zullen maar liefst 750 'kleedjes' deelnemen aan dit jaarlijks terugkerend tafereel. Hierbij worden 2e hands spullen aangeboden door een groot aantal kleedjesmarkt verkopers verspreid door het centrum van Apeldoorn. Laat je tussen 08:00 en 16:00 uur verrassen door het overweldigende aanbod. Verspreid door de straten, tussen de kleedjes, wordt er ruimte gereserveerd  voor enthousiaste amateurartiesten met muzikaal of anderszins talent.

Sport en Spel Jeugdprogramma in Beekpark

 beekpark stropdas-schieten-oranje-leeuwtable90

Het Beekpark is op Koningsdag van 10:00 tot 17:00 uur het domein van de jeugd. Aan attracties geen gebrek in het Beekpark waaronder een slingerbal arena, een levensgroot dartspel en stropdas schieten van de Oranjeleeuw.

Antiekmarkt in het Oranjepark

impressie-oranjepark-2-1024x768

Koningsdag zonder kleedjesmarkt is geen echte Koningsdag! Natuurlijk, je zou zo maar een echte Van Gogh kunnen tegenkomen. Maar die kans is klein. Wil je meer zekerheid om iets moois tegen te komen? Ga dan naar de Antiek, Brocante- en Nijverheidsmarkt met Veluwse producten. Kwalitatief hoogwaardig en ’t liefst zelfgemaakte spullen kom je er tegen van marktkooplieden uit het hele land!

Fair Fashion & Lifestyle in het Oranjepark

oranjefeest-5 650

Nieuw in het Oranjepark is is het thema “Fair Fashion & Lifestyle”, gereicht op duurzame kleiding, accessoires en stoffen.  Zo vind je bijvoorbeeld in het Oranjepark het Mobiele Naai-atelier die je kleding ter plekke van een pimpbeurt voorzien. Deze act is te zien bij het onderdeel Fair Fashion & Lifestyle. 

Volop cultureel vermaak in het Oranjepark

koningsdag oranjepark

Het Oranjepark is traditiegetrouw de plek tijdens Koningsdag om naar toe te gaan als je op een ontspannende manier wilt genieten van verrassende theater- en dansacts. De drempel is laag; het is overzichtelijk en iedereen kan direct meedoen. Naast theater en dans is kunst een wezenlijk onderdeel. Dit heeft zich in talloze vormen al laten zien waarbij het de uitdaging was om kunstenaar en bezoeker bij elkaar te brengen. 

Koningsdag met kinderfeest bij Boerderij Beekbergen

boerderij beekbergen

Koningsdag wordt groots gevierd bij de Boerderij in Beekbergen. Van 11.00 tot 28.00 uur is er het kinderfeest! De kids kunnen genieten van oud hollandse spelletjes, met de paardenkoets een rondje door het dorp heen, de kabelbaan afglijden en er is een springkussen van 21 meter! Ook kun je geschminkt worden. Dit alles kost 0,50 cent per activiteit. Wat ook leuk is dat je je spulletjes kunt verkopen op je kleedje, gratis! Je kunt je kleedje komen leggen vanaf 10.30 uur. Alle papa's en mama's kunnen vanaf 16.00 genieten van Lenny M music. Eten jullie ook een frietje mee bij de frietkraam?

Koningsdag Kinderparadijs bij Gigant!

kinderparadijs

Ook dit jaar is de steeg van Gigant in de ochtend voor de kids met het Kinderparadijs! Van 10:00 tot 14:00 uur is het een waar kinderparadijs met een kinderdisco, de leukste en gekste spelletjes, ballonnen, ranja en geknutsel.

Kapelstraat bouwt Hollands feestje!

kapelstraat

De gezamenlijke horeca van de Kapelstraat trakteren je op Koningsdag op een mooi feestje! Vanaf 12:00 uur is het swingen geblazen in deze leuk aangeklede straat met diverse optredens waaronder Party Harry, de Belgische Andre Hazes en Kevin Kenzo! Gratis toegang. 

Plein vol DJ's op Caterplein vanaf 14:00 uur!

caterplein

Vanaf 14:00 uur is het Caterplein dé plek voor heel veel muziek. Met o.a DJ Chiel, Bingo Brothers, DJ Tieke  DJ Sander, Mc Yordee, DJ Speedy, Sven XL, DJ G en Robbin B! Daarnaast zijn er verschillende live-optredens! 

Rocken tijdens Koningsdag in Rockcafé Ozzy

EMERALD Koningsdag 2015

Na een rockend optreden tijdens Prinsennacht vorig jaar, keren de rockers van Emerald a Tribute to Thin Lizzy dit jaar op Koningsdag terug naar Apeldoorn voor een optreden in Rockcafé Ozzy. Dus wie een rockend alternatief wil op Koningsdag komt maandag 27 april om 20.00 uur naar Rockcafé Ozzy om een potje koninklijk te rocken met een gevarieerd repertoire uit het oeuvre van de legendarische Ierse hardrockband Thin Lizzy en diens legendarische frontman Phil Lynott. Aanvang: 20.00 uur, toegang is gratis.

CODA Museum geopend met Koningsdag!

coda

Op Koningsdag (27 april) is CODA Museum van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Je kan dan een bezoek brengen aan een van de drie tentoonstellingen die op dat moment te bewonderen zijn: Into the Zoo - sieraden en objecten van Felieke van der Leest, Keramiek Triënnale 2015 en Schilderij van het jaar 2014. Maak van je museumbezoek op Koningsdag een compleet dagje uit en geniet van een heerlijke lunch of kopje koffie in CODA Café. Naast de tentoonstellingen in CODA Museum is op de Verdieping (het tussenstuk naar CODA Centrale Bibliotheek) de expositie Verhalen van oorlog en bevrijding te zien.

Dancing Horses in Café De Flierefluiter

dancing horses

Ze waren reeds te gast in de Fluit op oudejaarsdag 2013 en dat was zo'n groot succes dat we ze nu op veler verzoek weer zijn uitgenodigd voor Koningsdag 2015  in Café De FlierefluiterDe naam Dancing Horses is een verwijzing naar de single van Echo & The Bunnymen uit 1985. En daarmee is gelijk de toon gezet. De band speelt een stevige cocktail van eighties new wave muziek. Het optreden begint om 16:00 uur en de toegang is gratis! 

Superstijlfeestje in Gigant tijdens Koningsdag

superstijl;

Tijdens deze Koningsdag voert democratie de boventoon tijdens Superstijl in Gigant! Bij Superstijl bepalen jij, jij en jij wat de dj draait! Elk kwartier start een nieuwe ronde met nieuwe muziekstijlen waaruit je kunt kiezen. De stijl waarvoor het meeste gestemd is, wordt gelijk gedraaid. Nieuwe ronde, nieuw feestje! Meer informatie.

Koningsdag bij Radio Kootwijk: Kroon op je eigen dag

radio kootwijk oranje

Wil je Koningsdag in alle rust vieren? Kom dan op maandag 27 april naar Radio Kootwijk. Een hele dag genieten van de stilte, de natuur en diverse lekkernijen, én een rondleiding door het voormalig zendstation met een gids van Staatsbosbeheer. Kom op Koningsdag vroeg uit de veren en beklim samen met een gids de toren. Beleef de zonsopkomst met een prachtig uitzicht over de Veluwe. Het vroege opstaan wordt beloond met een uitgebreid ontbijt. Of kies voor een heerlijke lunch in de zenderzaal na je rondleiding door het zendgebouw en wandeling in de natuur. Ook 's middags is er van alles te beleven. Bekijk het programma.

Kinderfestijn op het stationsplein

stationsplein koningsdag kinderfestijn

Op maandag 27 april verandert het het Stationsplein in een Kinderfestijn. Je mag een middag vol met gezellige activiteiten en entertainment verwachten. Er zijn springkussens en de kleintjes kunnen worden geschminkt. De entree is gratis maar je kunt er ook voor kiezen om € 5,- te betalen. Voor deze € 5,-kunnen de kinderen onbeperkt gebruik maken van de activiteiten, krijgen ze een gratis ijsje / suikerspin en kunnen ze onbeperkt ranja drinken. 

Oranjefestijn met de beste hits uit de 70s, 80s en 90s!

oranjefestijn

Nadat er tijdens prinsennacht op het stationsplein een vet housefeest is geweest kun je op Koningsdag ook terecht op het stationsplein. Overdag is er een kinderfestijn maar in de avond tussen 19:00 en 00:00 uur kun je op het stationsplein genieten van de beste hits uit de '70s, '80s en '90s. Ook zijn er diverse optredens van jouw helden uit het verleden! Zo zijn o.a. T-Spoon en Mai Tai van de partij. Voor meer informatie klik je hier

Perfect Strangers in artcafé Sam Sam

perfect strangers

Genieten van livemuziek in Artcafé Sam Sam op Koningsdag. Om 16:00 uur met een optreden door Perfect Strangers die gratis toegankelijk is. Anja, de eiganeresse, serveert tevens heerlijke saté op het terras. 

Het Leienplein pakt uit met livemuziek!

leienplein

De ondernemers op het Leienplein pakken net als andere jaren ook op Koningsdag 2015 flink uit. Met een enorm podium, diverse buitenbars en het altijd enthousiaste publiek geniet je de hele dag van livemuziek. De man waar Oranje-minded Apeldoorn veel aan te danken heeft, Tom van Zevenbergen.  Pascalle De Vries, de Apeldoornse succesvolle zangeres die menig Oranje mannenhart sneller doet slaan en die haar mannentje staat in het oranje feestgedruis. En Harry Vesseur, op deze dagen beter bekend als Party Harry, die een enorme reputatie als feestvierder verworven heeft en met elk optreden het publiek in hogere feeststemming brengt. Rode draad op deze dag de populaire Apeldoornse DJ John De Vree. Er wordt weer een gezellige drukte verwacht. Geniet!

Café Dimi's pakt uit met diverse optredens

winnie

Café Dimi's in de Marktstraat pakt tijdens deze eerste Koningsdag uit met de arteisten Marcel de Rooy en Winny. Je bent van harte welkom tussen 14:00 en 21:00 uur. Gratis toegang. Daarnaast is er nog veel meer muziek in het gezellige straatje aan het Marktplein. Café Dimi's en haar buren slaan de armen ineen om alle bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen. Zo is er buiten livemuziek met diverse dj's en kun je bij een buitenbar een heerlijk drankje nemen.

 

 

Koninklijke Kinderkleedjesmarkt op winkelcentrum Het Fort

Kleedjesmarkt Koningsdag 2014

Maandag 27 april is er een kinderkleedjesmarkt op winkelcentrum Het Fort in de wijk Osseveld-Woudhuis. De Kinderkleedjesmarkt begint om 10.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. Kinderen mogen hun kleedje uitspreiden rondom de ‘omgevallen muur’ op het midden van het Fortplein. Kinderen mogen spulletjes verkopen, maar ook muziek maken, een coole dans laten zien, een theatervoorstelling geven of bezoekers verbazen met een mega magische goocheltruc. Er zijn zelfs prijsjes te winnen voor de beste/mooiste marktkoopman/vrouw en meest spetterende act!

Koningsdag Loenen

koninginnedag

Om 10:00 wordt Koningsdag in Loenen ingewijdt met een muzikale rondgang door het dorp. Vanaf 12:00 uur kun je heerlijk struinen op de kleedjesmarkt en is er live muziek van DJ Berrie van Dungen. Ook zijn er volop kinderactiviteiten waaronder een groot springkussen en pannakooi. 

 

Koningsdag Uddel

95 koningsdag

De activiteiten in Koningsdag Uddel vinden allemaal plaats bij et Blanke Schot.  Om 10:45 uur is er de rondgang waarbij kinderen hhun fiets mogen versieren en zich mooi mogen verkleden voor een leuek prijs. Vanaf 13.00 uur kan je meedoen met een partijtje beachvolleybal, BBQ, vrijmarkt, ponyritjes, kleurwedstrijd en groot springkussen. Bij slecht weer worden de activiteiten naar binnen verplaatst. 

Koningsdag Hoenderloo

koningsdag hoenderlo

Koning Willem Alexander is maandag 27 april jarig en dat wordt in Hoenderloo traditiegetrouw gevierd in het Muziekbos. De festiviteiten beginnen om 14.00 uur en dan kan jong en oud genieten van gezelligheid, saamhorigheid en leuke spelletjes tijdens de Superspelen. Uiteraard wordt ook aan de inwendige mens gedacht. Kom ook naar dit dorpsfeest pur sang.

Koningsdag Klarenbeek

koningstoer

In Klarenbeek vinden alle koningsdagactiviteiten plaats in en rondom het Dokter Blokplantsoen. Tussen 12.00 en 13.00 uur kun je starten aan de fietstocht waarbij je een route van circa 25 km. door de mooie omgeving van Klarenbeek zult fietsen. Nieuw dit jaar is de e-bike toch voor mensen met elektrische fietsen. Het kinderprogramma start om 13.30 uur met o.a. Klarenbeek’s Got Talent, zumba workshow, draaimolen, een mega-zandbak, een panna-kooi en voor de wat oudere jeugd een lounge-hoek met Wifi-verbinding. Vanaf 17.30 uur zal band SPOT! voor een spetterend optreden zorgen. 

Koningsdag bij scouting Marca Appoldro

koninginnedag%202012

Op maandag 27 april van 10:00 tot 14:00 organiseert Scoutinggroep Marca Appoldro weer een Spelletjes feest voor heel Woudhuis en Osseveld bij de blokhut Lupineweg 75. Laat je uitdagen om de bovenkant van de klimwand aan te raken of  in de roos schieten met pijl en boog. Natuurlijk zijn er ook minder gewaagde activiteiten zoals blikgooien, spijker slaan, koekhappen, geschminkt worden of versieren van een T-shirt en het broodbakken boven een vuurtje mag niet ontbreken. Gratis toegang, voor bepaalde onderdelen wordt een bijdrage gevraagd.

koningsdag

De vele evenementen op Prinsennacht en Koningsnacht vragen ruimte. Daarom zijn er diverse verkeersmaatregelen getroffen zoals afsluitingen van straten in en rond het centrum van de stad.

Verkeersmaatregelen

Veiligheidsmaatregelen

Marktverplaatsing   

Parkeren met auto en fiets

Prinsennacht Apeldoorn
stationsdance

Tradititiegetrouw viert Apeldoorn de nacht voor Koningsdag haar Prinsennacht met talloze horeca-activiteiten. Lees er alles over in onze Prinsennachtspecial.