Stadsdichter 

Apeldoorn heeft een stadsdichter! De Stadsdichter vervult de rol van 'Poëtisch Ambassadeur van Apeldoorn'.
Aad van der Waal heeft de functie van stadsdichter enthousiast aanvaard. 

Wat doet een stadsdichter? 

De gemeente Apeldoorn werkt sinds enkele jaren met een staddichter. De stadsdichter heeft een verbindende functie binnen de literaire wereld in de stad. De stadsdichter schrijft gedichten voor verschillende gelegenheden. De dichter levert per jaar minimaal zes stadsgedichten en ontplooit allerlei eigen initiatieven.

Op dit moment heeft Aad van der Waal deze titel. Aad van der Waal is toneelschrijver, dichter en theatermaker. In 2016 won hij met zijn sonnet ‘Stad van het falend geheugen’ de landelijke stadsgedichtenwedstijd. Ruim 20 jaar was hij het boegbeeld van theater Merlijn in Apeldoorn. Daar gaf hij toneellessen. Ook schreef en regisseerde hij talloze (muziek)theaterstukken. Sinds januari 2017 is hij Stadsdichter van Apeldoorn.


Stadsfotograaf 

Naast een Stadsdichter heeft Apeldoorn ook sinds april 2015 een Stadsfotograaf: Jeroen Taalman. Jeroen is voor de duur van 2 jaar benoemd tot stadsfotograaf van Apeldoorn.

De stadsfotograaf is ambassadeur van de stad en doet aan stadspromotie voor Apeldoorn als Buitenstad, maar is ook belangrijk voor het cultuurbeleid in het algemeen en de versterking van Apeldoorn als Fotostad in het bijzonder. Meer informatie over Jeroen Taalman kun je vinden op www.jeroentaalman.com

Stadsfotograaf