StadsOase 

Een intiem zomerfestivalletje in hartje Apeldoorn, iedere zondag van 8 juli t/m 26 augustus 2018 

De StadsOase keert in juli en augustus terug naar het van Reekumplein. Na de succesvolle eerdere edities kun je ook dit jaar op het Van Reekumplein tussen CODA en Gigant terecht. Met onder andere muziek, theater, kunst, eten, drinken en heel veel enthousiaste jonge creatievelingen. Toegang tot de StadsOase is gratis!


Programma

De StadsOase staat deze zomer gepland op zondag 8, 15, 22, 29 juli en 5, 12, 19 en 26 augustus. Elke zondag start de StadsOase om 14:00 en er wordt doorgegaan tot het donker wordt. Geniet van gratis muziek, theater en koop een biertje en iets lekkers aan de buitenbar. Ook dit jaar keert de Bring-Your-Own BBQ weer terug: zorg zelf voor het vlees, vis of vega hapjes en Gigant zorgt voor de barbecue en sauzen. 

Muziekprogramma 8 juli

Starfish
Met hun zonnige mix van ska, punk en reggae nemen de vier jongens van Starfish je direct mee naar het strand. Met hun roots in de IJmond aan de Noord-Hollandse kust is dat ook niet zo gek. Deze guys ademen gewoon de zee en het zomerse strandleven, en weten dit om te zetten in een explosieve party waarbij de slippers door de lucht vliegen!


Muziekprogramma 15 juli

Chainska Brassika 
Dit ondeugende, achtkoppige clubje uit Londen kent elkaar al sinds hun schooltijd en weet sindsdien massa's mensen te bewegen met hun aanstekelijke ska. De helft van de band bestaat uit blazers, zoals het een skaband betaamt. Ze namen hun nieuwe album Harry J Business (2017) op in Kingston, waar ze bezoek kregen van de Engelse radio DJ David Rodigan die hen “absolutely brilliant” noemde. The Skatalites noemden hen “een van de meest indrukwekkende en veelbelovende nieuwe ska-acts”. Op hun debuutsingle Don’t You Try is niemand minder te horen dan Toots Hibbert van Toots and the Maytals! Heb je zin om te skanken, dan weet je waar je moet zijn op 15 juli.


Muziekprogramma 22 juli

L'Eclair
In 2015 zetten het Zwitserse L'Eclair zijn eerste stappen als duo in Londen, maar terug in thuisstad Genève voelen ze de noodzaak uit te breiden. De band die daaruit ontstaat laat zich inspireren door groove en krautrock uit de 70's. Denk aan cheesy erotische soundtracks, tribal grooves en Duitse dance versmolten tot een homogeen resultaat, de smeerpasta voor je dagelijkse muzikale boterham. 


Muziekprogramma 29 juli

Power To The Pipo
Power to the Pipo knalt, bralt, wankelt en valt...om weer op te staan en nog harder te gaan!? Hun energieke brouwsel van rauwe funk, eigenwijze jazz en explosieve improvisatie zorgt ervoor dat je na één nummer al verkocht bent. 

Eva van Pelt
Een bijzonder moment van intimiteit creëren met muziek. Eva van Pelt stelt zich met haar concert voor één tot doel om dichterbij haar publiek te komen dan ooit tevoren.


Muziekprogramma 5 aug

Cookhouse
De definitieve doorbraak van Cookhouse is slechts een kwestie van tijd. De band rondom de Haagse broers Jeroen (drums) en Ronald Hendriksen (zang en gitaar) gaat sinds dag één als een speer. Vanaf het moment dat debuutsingle 'In Another Life', een moderne folk pop classic met internationale allure, verscheen, hebben de broers geen dag rust gehad.Het eerste levensjaar van de band mondde uit in een EP, 'Love / Lust', die werd gepresenteerd tijdens een stijf uitverkochte releaseshow in So What in Gouda. Dat viel ook Roxeanne Hazes op, die de band, inmiddels uitgegroeid tot een vijftal, uitnodigde om met haar mee op tournee door het land te gaan.


Muziekprogramma 12 aug

Sam Green and The Midnight Heist
Sam Green is een Britse muzikant die je zowel solo als met band kan verrassen, en op de StadsOase verwachten wij hem met zijn band The Midnight Heist! De muziek die Sam met zijn band maakt is eclectisch en vooruitstrevend met een stevige basis in roots en americana. Zijn dynamische vocale stijl en virtuoze benadering van de gitaar komen samen om verhalen te vertellen over liefde, pijn en verlossing en onderwerpen als reizen, sociale ongerechtigheid en antikapitalisme aan te snijden.


Muziekprogramma 19 aug

Thaïti
Rete dansbare worldbeat met invloeden uit de R&B, Post-punk en 80’s disco. Bewapend met percussie, synths, vibey vocals en een gezonde liefde voor zweterige grooves en hooks weet Thaïti overal een ‘gran-fiesta’ achter te laten! Thaïti speelde o.a. als support-act voor bands als Kakkmaddaffakka en Zitakula. Na hun bruisende festival-zomer van 2017 is Thaïti gaan werken aan hun debuut plaat, die in 2018 moet gaan verschijnen. 

Silent Poetry Disco
Muziek en woorden stromen direct je ziel in.Laat je innerlijk aanraken door het zwart, het wit en alles wat er tussen zit. Verhaal. Verdwaal. Herken of ontken. Sluit je ogen, open je oren en verbeeld je vooral van alles. Kijk maar, zie maar... Welkom bij de Silent Poetry Disco van Wordbites en welkom bij je zelf.De Silent Poetry Disco van Wordbites is een intieme, radio-achtige performance poetry ervaring waarbij de live muziek en de live gesproken woorden direct je ziel raken via je hoofdtelefoon. Persoonlijk. Pakkend. Prikkelend.


Muziekprogramma 26 aug

Richard Cejer
Singer-songwriter Richard Cejer wordt geïnspireerd door lange roadtrips door Europa met zijn ouders die van heel veel verschillende soorten muziek houden. Vrolijke uptempo nummers worden afgewisseld met gevoelige intieme ballads. Voor de fans van John Mayer, Jake Bugg, Ed Sheeran en Nick Drake en Xavier Rudd.


Meer informatie >>