Start van Concours d'Elegance in binnenstad Apeldoorn 

Binnenstad van Apeldoorn in teken van klassieke auto’s en trapautorace voor de jeugd

Van 29 juni tot 1 juli aanstaande is Apeldoorn drie dagen lang het internationale centrum van de mooiste auto's tijdens het Concours d'Élégance Paleis Het Loo. Dit jaar haalt Apeldoorn Binnenstad het evenement naar het hart van de stad. Het startschot van het evenement wordt voor het eerst gegeven op vrijdag 29 juni op het Marktplein met ruim 20 oldtimers. Op woensdag 20 juni, de week voorafgaand aan het evenement, vindt er op het Raadhuisplein een heuse trapautorace plaats voor kinderen. 


Pedal Car Race voor de jongste racefans 

Woensdagmiddag 20 juni - Raadhuisplein 
Tegenwoordig droomt iedere jonge autoliefhebber er van om de nieuwe Max Verstappen te worden. De eerste stappen in die richting kunnen op woensdag 20 juni worden gezet. Dan vindt vanaf 13:30 uur een trapautorace plaats op het Raadhuisplein in Apeldoorn. Kinderen van vier tot acht jaar kunnen tegen elkaar racen en kijken wie er het eerst over de finish eindigt. Aanmelden voor de Pedal Car Race kan via info@classicevents.nl. Enige haast is geboden, het aantal plekken is beperkt. Deelname is geheel gratis!


Start met Veluwsche Oldtimerclub op het Markplein

Vrijdag 29 juni - Marktplein

Ruim een week nadat de stofwolken van de trapautorace zijn opgetrokken, vindt het internationale Concours d’Élégance plaats in de tuinen van het Paleis Het Loo. De aftrap voor dit evenement vindt ook plaats in hartje Apeldoorn: op vrijdag 29 juni om 11.00 uur verzamelen zo’n twintig oldtimers van de Veluwsche Oldtimer Club zich op het Apeldoornse Marktplein om met wethouder Jeroen Joon naar Paleis Het Loo te rijden voor de feestelijke opening van het concours.


Meer informatie over Concours d'Elegance >>