Op stap met de nachtwachter

Ontdek samen de geheimen van de nacht tijdens een nachtwandeling!

                  

Ga 21 en 28 oktober mee met een wandeling midden in de nacht samen met een nachtwachter! De nachtwandeling is door het natuurgebied Reëenberg in Loenen. Kosten zijn €10-, per persoon (voor lid VBNN: €7-,). De wandeling is voor kinderen vanaf 12 jaar.

Geheim van de nacht

Wandel mee met de Nachtwachter door het natuurgebied Reeënberg bij Loenen en ontdek samen de geheimen van de nacht. Een potje nachtsel en een flesje nachtwater spelen een belangrijke rol in de voorbereiding op de ontmoeting met de nacht. En als de duisternis in het bos voor de dagmensen ondraaglijk begint te worden, heeft hij wat opgeslagen zonlicht achter de hand.

Sluier van stilte

Stukje bij beetje worden de dagmensen ingewijd in de geheimen van de nacht. Daarbij hoort ook enige kennis van het nachtjargon dat de Nachtwachter gebruikt, zoals het begrip Sluier van stilte en de woorden Krekelstem en Nachtconcert. Na de tocht levert de Nachtwachter de deelnemers weer bij het startpunt af en gaat vervolgens zelf terug naar het westen, de nacht in. De dagmensen die iets minder dagmens zijn geworden kijken hem na. Als stille getuige van deze bijzondere natuurervaring bungelt om hun nek een unieke medaillon.

Meer info...


 

Praktische info


Vertrekpunt: Reëenberg, Parkeerplek Loenense Waterval, Beekbergerweg Loenen
Wandeling is van 19:30 tot 21:30 uur

Koop van tevoren online een kaartje
Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar
Doe stevige schoenen aan.
Draag bedekkende kleding en controleer jezelf op teken na een bezoek in de natuur.
Neem warme kleding en/of regenkleding mee.
Startplaats is niet bereikbaar per openbaar vervoer.
Let op: dit is geen activiteit voor volwassenen, daarom maximaal 1 begeleider per kind(eren)