WK Baanwielrennen

28 februari t/m 4 maart 2018

Foto: Gert Bonestroo

De UCI Werelkampioenschappen Baanwielrennen vinden in het voorjaar van 2018 plaats in Omnisport Apeldoorn. Met een nieuw baanseizoen voor de deur vindt de organisatie het tijd om de inwoners van Apeldoorn warm te maken voor dit topsportevenement. De Kick Off activiteit op 5 oktober op het marktplein was een groot succes! Om nog meer vast in de sfeer te komen voor het WK kan je de wielrenners bewonderen tijdens de BEAT Track Series op 16 en 17 december 2017!


De BEAT Track Series

Een driebanentoernooi dat na wedstrijden in Alkmaar (11 november Endurance en 2 december Sprint) en Amsterdam (26 november Sprint en 3 december Endurance) op 16 en 17 december een grote finale krijgt in Omnisport Apeldoorn. Een sportevenement dat je niet mag missen!


Het is voor de derde keer dat een dergelijk toernooi georganiseerd wordt door een samenwerking van Libéma Profcycling, BEAT Cycling Club, de organiserende banen en wielerverenigingen AR&TV de Adelaar, WV Alcmaria Victrix en A.S.C. Olympia. Volgens mede-initiafiefnemer Geert Broekhuizen van BEAT laat dit project daarmee zien de wielersport in de volle breedte te omarmen. "Prachtig dat we kunnen bijdragen aan zo'n belangrijk evenement voor de baansport, waarin breedtesport wordt gestimuleerd en talenten worden geïnspireerd wat belangrijk is om uiteindelijk het niveau in Nederland structureel te laten groeien en de baansport de komende jaren naar een hoger plan te tillen."


Finale in Omnisport

Er is voor nieuwelingen, junioren en elite (m/v) een maximumaantal plekken beschikbaar. Bij de elite-mannen komen bijvoorbeeld veertig renners in actie, bij de elite-vrouwen zijn dat er twintig. Wie zich inschrijft voor de opener in Sportpaleis Alkmaar of Velodrome Amsterdam is ook automatisch aangemeld voor de wedstrijd die volgt in de serie. De wedstrijd in Apeldoorn is vervolgens op uitnodiging. Alleen de beste renners over twee wedstrijden krijgen hiervoor een invitatie. De finale vindt daarmee plaats op de plek waar twee maanden later de internationale wereldtop tijdens de wereldkampioenschappen de belangrijkste prijzen van deze winter verdelen gaat. Deelnemers moeten beschikbaar zijn voor alle wedstrijden.

Praktische informatie
Kom de deelnemers aanmoedigen op 16 en 17 december!
Kosten: €3,- (aan de deur verkrijgbaar)
Tijd: 10:00 uur
Adres: Omnisport, De Voorwaarts 55, 7321 MA Apeldoorn

Meer informatie >>