Zondagmiddagwandeling

Iedere zondagmiddag van april t/m oktober 2018

Zondagmiddagwandeling

Wil jij als Apeldoorner de stad met andere ogen kijken, als niet-Apeldoorner de stad beter leren kennen of als oud-Apeldoorner herinneringen ophalen en veranderingen ontdekken? Iedere zondag organiseert het Apeldoorns Gidsen Collectief de zomerzondagmiddagwandeling door het centrum van Apeldoorn! Ook leuk om te ondernemen als je visite over de vloer hebt en hen Apeldoorn wilt laten zien!

Het Apeldoorns Gidsen Collectief verzorgt elke zondag een stadswandeling door het centrum van Apeldoorn en de Parken. In de maanden juli en augustus biedt het AGC deze wandeling ook op woensdagmiddag aan. Deze boeiende wandelingen duren ongeveer 1,5 uur en beginnen om 14.00 uur bij het borstbeeld van Koning Willem I op het Raadhuisplein.

Tijdens de wandeling maak je kennis met de geschiedenis en de architectuur van Apeldoorn. Aan de hand van de gebouwen wordt je meegenomen naar de 19e eeuw, een belangrijke ontwikkelingsperiode van Apeldoorn. Je gids vertelt je veel wetenswaardigheden over de bewoning en het bestuur en het dagelijkse leven in Apeldoorn in die tijd. Natuurlijk wordt de relatie met het huis van Oranje niet vergeten. Deze wandeling is niet alleen voor de bezoeker van Apeldoorn interessant maar ook voor geboren en getogen Apeldoorners!

Praktische informatie  

  • Starttijd: 14.00 uur
  • Startlocatie: monument Koning Willem I op het Raadhuisplein
  • Kosten: € 4,- per persoon en kinderen (4 t/m 12jr.) € 2,- 

Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Kom je met een groep groter dan 8 personen, dan is vooraf gewenst zodat er een extra gids aanwezig is.
Meer informatie >>


Data 2018

Zondagen
April: 1 apr, 8 apr, 15 apr, 22 apr, 29 apr
Mei:  6 mei, 13 mei, 20 mei, 27 mei
Juni: 3 jun, 10 jun, 17 jun, 24 jun
Juli: 1 jul, 8 jul, 15 jul, 22 jul, 29 jul
Augustus:  5 aug, 12 aug, 19 aug, 26 aug, 
September:
2 sep,  9 sep, 16 sep, 23 sep, 30 sep
Oktober: 7 okt, 14 okt, 21 okt, 28 okt

Woensdagen
Juli: 4 jul, 11 jul, 18 jul, 25 jul
Augustus: 1 aug, 8 aug, 15 aug, 22 aug, 29 aug


Extra wandeling tijdens de zomer op woensdagmiddag! 

Het Apeldoorns Gidsen Collectief  organiseert in de vakantiemaanden juli en augustus op elke woensdagmiddag een wandeling rondom het station. De Apeldoornse stationsomgeving is de laatste jaren sterk veranderd. Wist je dat achter de zandkleurige kasseien en de grove dennen, die refereren aan de Veluwe, een hele filosofie zit? De wandeling voert je langs markante kunstwerken, karakteristieke gebouwen, de Kanaaloevers, de Grift en een deel van het centrum. Wat hebben de stations van Amsterdam, Den Haag, Baarn en Apeldoorn met elkaar gemeen? En waar komt de naam van de brug “de Freule” vandaan? Dit en meer legt de gids uit aan de hand van foto’s, verhalen en anekdotes. Niet alleen interessant voor bezoekers van Apeldoorn, maar ook voor de Apeldoorners zelf! 

Startpunt: Bij Restaurant Statie vóór het stationsgebouw (noordzijde)
Wanneer: Elke woensdag in de maanden juli en augustus
Tijdstip: 14:00 uur
Tijdsduur: Ongeveer 1,5 uur
Kosten:  € 4,00 per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,00
Vooraf aanmelden is niet nodig! Meer informatie >>