Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Vrijdag 17 april: 75 jaar bevrijding Apeldoorn 

Steun het Rode Kruis en bestel een gelimiteerde Apeldoorn/Canadavlag 

Op vrijdag 17 april a.s. is het precies 75 jaar geleden dat Apeldoorn bevrijd is. Ondanks alles blijft dit een bijzondere dag waar we in Apeldoorn bij stil staan. Hanng de vlag uit die  dag.  Of nog mooier: bestel de de gelimiteerde Apeldoorn/Canada vlag en steun hiermee het Rode Kruis. Hopelijk kunnen we al snel weer op allerlei manieren genieten van de vrijheid, maar laten we op vrijdag 17 april stil staan bij het feit dat we in vrijheid kunnen leven. 

Het is dit jaar alweer 75 jaar geleden dat Apeldoorn op vrijdag 17 april werd bevrijd door de Canadezen. In het kader van 75 jaar bevrijding waren er tallozen evenementen gepland in de stad en in de dorpen van 17 april tot en met 10 mei waaronder de Canadian Walk, het Liberation Ligh Event, het Buitenmuseum, het Apeldoorns Bevrijdingsfestival en het internationale Canadees Bevrijdingsfestival op Het Loo. Helaas kunnen deze door de wereldwijde pandemie geen doorgang vinden en gaan enkele evenementen geheel niet door en/of worden verzet naar nieuwe data. 

Gelimiteerde Apeldoorn/Canada vlag

De Veluwse Vlaggen Industrie heeft in samenwerking met het Apeldoorns Bevrijdingsfestival een actie in het leven geroepen ‘vlaggen voor vrijheid in tijden van quarantaine’. Juist nu de maatschappelijke betrokkenheid groot is en we als samenleving naar elkaar toe trekken willen we graag maatschappelijke hulp en respect met elkaar combineren. De opbrengst van deze actie zal volledig ten goede komen aan het Rode Kruis. Hang jij 'm ook uit op vrijdag 17 april a.s? 

De speciale vlaggen kun je bestellen via deze link >> 

De volledige opbrengst van de actie gaat naar het Rode Kruis, een organisatie die juist in deze moeilijke tijd alle steun kan gebruiken.

Voorlopige nieuwe data 75 jaar Bevrijding Apeldoorn 

  • ma 31 aug 2020  - Liberation Light Festival  - Oranjepark 
  • wo 5 mei 2021 - Bevrijdingfestival Apeldoorn - Zwital 
  • za 8 t/m zo 9 mei 2021 - Canadees Bevrijdingsfestival - Paleis het Loo

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!