Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

3 x herfstfietstochten in en rondom Apeldoorn

Het is herfst! En laat herfstweer zich nou nét uitstekend lenen voor een mooie fietstocht. In het najaar is Apeldoorn op z’n mooist, met de meest prachtige kleuren in de bomen, sterke wind en dramatische luchten. Reden genoeg om de fiets op te stappen en te genieten van al het moois dat Apeldoorn en de omliggende dorpen te bieden hebben. We hebben hieronder drie stevige, maar heerlijke herfstroutes voor je op een rijtje gezet. Neem vooral je verrekijker mee voor als wilde zwijnen of edelherten zich spontaan laten zien. Dikke jas aan en gaan!

Onderstaande routes maken gebruik van het landelijke fietsknooppuntennetwerk.

Koninklijk rondje Kasteel Cannenburch en Paleis Het Loo

Deze route laat je kennismaken met het koninklijke Veluwse landschap met veel bos en weidse heidevelden. Een deel voert over het kroondomein, wat eeuwenlang in bezit is van de koninklijke familie van Nederland. Kasteel Cannenburch en de tuinen van Paleis Het Loo zijn de hoogtepunten van deze fietsroute. Ze maken deel uit van de landelijke kastelenlijn die de mooiste kasteel- en buitenplaatsmusea bundelt voor bezoekers. Het fietsrondje start en eindigt op de parkeerplaats van Kasteel Cannenburch.

Praktische info

  • Lengte: 32.95 km
  • Duur: 2 uur
  • Start- en eindpunt: parkeerplaats Kasteel Cannenburch, Vaassen
  • Meer informatie >>


Rondje Kootwijk

Dit is een prachtige route door het hart van de Veluwe. Onderweg kun je twee uitstapjes maken: een naar de schaapskooi van Hoog Buurlo en naar het zendstation bij Radio Kootwijk, de cathedraal. Je fietst via de vroegere halte Assel naar het dorpje Kootwijk, via fietspaden over de Hoog Buurlose heide en door de bossen van Hoenderloo en Spelderholt terug naar de Cantharel.

Praktische info

  • Lengte: 35 km
  • Start- en eindpunt: Van der Valk Hotel – De Cantharel, Ugchelen
  • Meer informatie >>


Fietstocht ‘Groen van Toen’

Een bijzonder natuurrijke route die je laat kennismaken met een aantal landschappen met kenmerken uit het verleden van Apeldoorn, Ugchelen, Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen. Er wordt tijdens de route veel aandacht besteed aan de verschillende sprengen en beken aan de zuidkant van Apeldoorn. De route is met de grootst mogelijke zorg samengesteld en dat merk je! Hij voert je over verharde fietspaden en soms over een zandpad. Tijdens de route zijn er enkele uitstapjes die je wandelend kunt maken.

Praktische info

  • Lengte: 25 km
  • Start- en eindpunt: Van der Valk Hotel – De Cantharel, Ugchelen
  • Meer informatie >>


Benieuwd naar meer fietsroutes in en rondom Apeldoorn? We hebben alle fietsroutes langs knooppunten verzameld in een compleet overzicht. Veel fietsplezier! 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!