Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

4x4 Challenge: in beweging voor het goede doel

Zaterdag 4 april: 4 km of 4 minuten bewegen voor 4 goede doelen

 

Op zaterdag 4 april komt Nederland in beweging voor 4 verschillende goede doelen die nu alle hulp enorm goed kunnen gebruiken. De Nederlandse sportwereld heeft zich verenigd en maakt een gezamenlijke vuist tegen het coronavirus. Middels de ‘4x4 Challenge’ en de bijbehorende app wordt Nederland uitgedaagd om op 4 april 4 kilometer of 4 minuten te bewegen en minimaal 4 euro te doneren. De 4x4 Challenge maakt dat mensen individueel 4 kilometer of 4 minuten in beweging komen, maar toch digitaal ‘samen kunnen komen’ en tegelijkertijd een bijdrage kunnen leveren aan goede doelen die het geld goed kunnen gebruiken, juist nu.


De 4x4 Challenge app

Deelnemers kunnen via de app de challenge starten en daarmee hun 4 kilometer of 4 minuten beweging vastleggen. Als je ervoor kiest om 4 kilometer af te leggen, dan wordt dit in de app gevolgd middels GPS. Tijdens de challenge kun je live zien hoeveel geld er al opgehaald is door alle deelnemers. Na het voltooien van de challenge kan de donatie gedaan worden.
 
Deelnemers van de 4x4 Challenge komen in actie 4 de zorg (Rode Kruis), 4 de ouderen (Het Nationaal Ouderfonds), 4 de minderbedeelden (Voedselbank) en 4 de kinderen (Stichting Leergeld). Deze vier goede doelen dragen ook actief bij aan de promotie van de 4x4 Challenge en zullen hun eigen ambassadeurs inzetten. Elke deelnemer wordt gevraagd om minimaal 4 euro te doneren, maar is vrij om de donatie op te hogen met een bedrag naar keuze.

Alle deelnemers wordt nadrukkelijk gevraagd om tijdens het uitvoeren van de challenge de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen. Het is de bedoeling om de challenge individueel uit te voeren en op minimaal 1,5 meter afstand van anderen. Tijdens de challenge wordt niet met elkaar bewogen, maar wel voor elkaar.


De sportwereld in actie

Sportbonden, (professionele) voetbal- en schaatsteams en individuele sporters zullen op 4 april in beweging komen door hun eigen 4 minuten of 4 kilometer challenge uit te voeren. De sportwereld maakt een vuist tegen corona en probeert ook in deze tijden Nederland in beweging te brengen en op afstand te verenigen.


Meedoen

Wil jij meedoen aan deze challenge, doneren of meer informatie? Bekijk dan deze website.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!