Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Welkom in Apeldoorn 

Langzaam maar zeker komt het 'nieuwe normaal' op gang. De winkels, horeca en culturele sector in Apeldoorn zijn weer open.  Met afstand maar wel samen. Apeldoorn heeft voldoende ruimte in oppervlakte en activiteiten. Dus mijd drukke zaterdagen in de binnenstad en kom op andere dagen. Bij de atrracties kun je online reserveren en zie je gelijk of er plek is.

Neem op deze site eens een kijkje voor andere leuke initiatieven als de gewenste attractie vol zit en het in de binnenstad te druk is. Zo kunnen we met elkaar blijven genieten van al het moois dat Apeldoorn te bieden heeft! 

Laatste nieuws

Je vindt hier de laatste nieuwtjes uit Apeldoorn.


Uitagenda

Benieuwd welke activiteiten in de binnenstad plaatsvinden? Duik in de uitagenda! 

Uitagenda

Wil jij weten wat er vandaag of de komende periode in Apeldoorn te doen is? Bekijk de uitagenda! Je kunt opgeven wanneer je wat wilt doen of zoeken op trefwoord.

 
Wanneer?
VandaagMorgenDit weekend
Wat?
Actief & OutdoorCafés & PodiaEvenementenExpositiesFilmspecialsKidsTheater, Dans & Cabaret75 Jaar BevrijdingWeekendtips
 


Attracties weer open

Een dagje uit in Apeldooorn betekent kiezen.  De stad heeft een hoge attractiedichtheid.  Bezoek de apen in Apenheul, ontdek Kinderpretpark Julianatoren of ga terug in de tijd met een ritje met de stoomtrein (vanaf juli). Wie gezellig en actief bezig wil zijn is er het Klimbos Veluwe of struin door de grootste zandverstuiving van Europa en aanschouw het imposante zendgebouw Radio Kootwijk.


Proef de stad

Wie in Apeldoorn uit eten wil, zal moeite hebben met kiezen. Het aanbod restaurants en eetcafés is namelijk enorm. Italiaans, Grieks, Oosters, met of zonder Michelinster en in alle prijsklassen, ambiances en smaken. Apeldoorn heeft op culinair gebied alles te bieden wat een fijnproever zich maar wensen kan. 

 


De natuur in 

Wil je er toch even uit om een frisse neus te halen? Houd dan rekening met de maatregelen van het RIVM. Er zijn in Apeldoorn prachtige wandel- en fietsroutes uitgezet. Houd afstand, ook als je even een stoppauze inlast! 


Koninklijk Apeldoorn 

Apeldoorn kent een rijke koninklijke cultuurhistorie met Paleis Het Loo en de bijzondere band met de Oranjes. Ervaar zelf wat zij hebben betekend voor deze mooie stad en ontdek de prachtige paleistuinen in Apeldoorn.  


Cultuur 

Ontdek de culturele sector van Apeldoorn.


Shop lokaal! 

Apeldoorn is met een zeer gevarieerd en veelzijdig aanbod dé stad om te shoppen! 


Routes

Het enige dat je nodig hebt om deze routes te volgen is je mobieltje. Maak een keuze uit de stadswandeling of de monumentenroute.


Kidsproof 

Apeldoorn is een echte gezinsstad met volop activiteiten voor kinderen! 


Overnachten in Apeldoorn

Apeldoorn biedt teveel om in één dag te beleven. Blijven slapen is een aanrader. In plaats van een middagje pretpark, kunst of shoppen, wordt je verblijf dan ineens een korte vakantie.


Praktische informatie 

Waar parkeer je je auto? Waar kan jij je elektrische fiets opladen en hoe kom je aan een plattegrond van de binnenstad? Hieronder krijg je antwoord op al je vragen.


Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!