Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Houtkampweg 13, Hoenderloo
+31 800 835 36 28 

Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat bekend als de groenste schatkamer van Nederland! De vennen strekken zich uit, stuifzand laat zich door de wind meevoeren en in de verte graast een edelhert. In het park zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt.

Je kunt ook genieten van de prachtige tentoonstellingen in het Kröller-Müller Museum, een rondleiding in het Jachthuis boeken, de wereld onder je voeten ontdekken in het Museonder en jezelf in het Parkrestaurant  trakteren op een heerlijke lunch, borrel, diner of kop koffie met wat lekkers. Voor het Jachthuis en het Museum is het uiteraard wel noodzakelijk om van te voren te reserveren. 

Jachthuis Sint Hubertus
Van maandag tot en met zondag zijn er elke dag zes rondleidingen van 45 minuten per dag in het Jachthuis. De rondleidingen starten om 11.30 uur. Iedere bezoeker wordt gevraagd een mondkapje te dragen en 1,5m afstand te houden tot andere bezoekers. Reserveren is verplicht en kan via de website >>

Kröller-Müller Museum
De beeldentuin en de collectie en de tentoonstellingen in het museumgebouw zijn open voor publiek. Buitenrestaurant MJ in de beeldentuin en restaurant Monsieur Jacques, in het museumgebouw, zijn geopend. Daarnaast kun je weer terecht in de museumwinkel. Om zoveel mogelijk bezoekers veilig te kunnen ontvangen is het museum ook op maandagen open. De nieuwe openingstijden zijn: maandag 11.00 tot 17.00 uur en dinsdag tot en met zondag 10.00 tot 17.00 uur. De horeca sluiten om 16.30 uur. In het museum zijn extra maatregelen genomen, zoals een vaste looproute door de tentoonstellingen en de collectie. Voor bezoekers en medewerkers zijn hygiënemaatregelen getroffen. Reserveren is verplicht en kan via de website >>

Museonder
Je bent van harte welkom in het Museonder! Ontdek de wereld onder je voeten in het ondergrondse museum, of laat je informeren over bijvoorbeeld een mooie wandeling of fietsroute bij de informatiebalie. Reserveren is niet nodig, er wordt voldoende afstand gehouden en daardoor is er geen maximaal aantal bezoekers. De toiletten zijn uiteraard geopend. 

Park Paviljoen, winkel en horeca
Het Park Paviljoen is geopend. Van te voren reserveren is niet mogelijk, je wordt bij binnenkomst opgevangen door een collega die je naar uw tafeltje brengt. Het terras staat tot je beschikking en de horeca-afhaalpunten bij de foodcontainer in het centrum, de Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus en Theehuis de Kemperberg zijn geopend voor een hapje en drankje to-go. Neem gerust plaats op een van de picknickbanken die verspreid op verschillende locaties staan. De speeltuin is geopend. De Parkwinkel is geopend voor al je Parksouvenirs en vanzelfsprekend mag je gebruik maken van de toiletten in het Park Paviljoen. 

Wildobservaties
De wildobservatieplaatsen zijn geopend. Ook de vogelobservatiehutten zijn weer open, hier dient wel 1,5 meter afstand gehouden te worden.

Corona protocol
Om de situatie in het Park zo veilig mogelijk te houden terwijl Het Nationale Park De Hoge Veluwe haar bezoekers maximale vrijheden gunt om van alle facetten van het Park te genieten, heeft het Park een protocol ontwikkeld waarin algemene en plaatsgebonden maatregelen worden benoemd. Lees meer >>

Wandelen in Park De Hoge Veluwe

Wandelen in het Park kan op een heleboel manieren. De een gaat het liefst lukraak op pad en ziet onderweg wel waar hij uitkomt, de ander volgt liever een route die je aan de hand van paaltjes met gekleurde stickers en symbolen kunt volgen. 

De Paaltjesroutes
De paaltjesroutes zijn er in 13 varianten. Voor een overzicht van de paaltjesroutes kan je de wandel-, fiets- en autokaart van het park (€ 2,-) gebruiken. Deze is verkrijgbaar bij alle ingangen en het bezoekerscentrum. 

Grenspalenroute (4,8 km)
In het park staan grenspalen uit 1757, die de scheiding aangeven tussen de gemeenten Arnhem en Ede. Ontdek deze historische markeringen en geniet van de bijzondere landschappen langs de grenspalenroute. Je kunt de route hier downloaden.

In de kerstvakantie worden er mooie kerstsfeerwandelingen georganiseerd.

Fietsen in Park De Hoge Veluwe

Fietsen in het park is een ideale manier om de omgeving te verkennen. Helemaal omdat je gratis gebruik kunt maken van de beroemde Witte Fietsen. Deeze witte fietsen staan door het hele park en kun je gratis gebruiken, maar natuurlijk mag je ook op je eigen fiets het park ontdekken.

In het park kun je gebruik maken van ruim 40 kilometer aan fietspaden. Al fietsend kom je langs alle landschapstypes van het park; loof- naald- en gemengde bossen, over natte en droge heidevelden en door stuifzandlandschappen. Bij de entrees zijn voor € 2,- plattegronden van het park verkrijgbaar. Daar zijn de fietsroutes ook op aangegeven maar je kunt ook fietsen via de ANWB-paddestoelen die in het park staan.

Op de autowegen mag niet worden gefietst. De fietsroutes staan aangegeven met bebording. Per 1 juni zijn ook de huurfietsen weer beschikbaar, zodat het ook weer mogelijk is om met elektrische fiets, rolstoelfiets of bakfiets op pad te gaan.

Januari t/m maart 09.00 - 18.00 uur
April08.00 - 20.00 uur
Mei08.00 - 21.00 uur
Juni en juli08.00 - 22.00 uur
Augustus08.00 - 21.00 uur
September09.00 - 20.00 uur
Oktober09.00 - 19.00 uur
November en december09.00 - 18.00 uur

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!