Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Activiteiten bij Apenheul

Diverse data in 2022

In Apenheul is altijd wat te beleven! In 2022 organiseren ze veel bijzondere activiteiten, zoals yoga bij de orang-oetans, lezingen, een stoer kinderarrangement en een zondags ontbijt nog voordat het park open is.

Ontbijten in Apenheul

Start je bezoek aan Apenheul nog vóór openingstijd met een luxe ontbijtbuffet in restaurant de Apegaap! Het ontbijt bestaat uit diverse broodjes waaronder croissants, een biologisch zuur-desembroodje, volkoren landbrood en Fries suikerbrood, zoet en hartig beleg, gekookte eieren en scrambled eggs, yoghurt te verrijken met muesli en vers fruit, koffie, cappuccino en thee, verse jus d’orange en smoothies. Een heerlijk begin van de dag, waarna je als eerste het park inloopt. Het ontbijt maximaal 35 personen per dag worden bijgewoond. Het is dus echt een unieke beleving!

Praktische info

 • Wanneer?
  Elke zondag tussen 17 april en 3 juli en tussen 4 september en 6 november

 • Hoe laat?
  Tussen 9.00 en 10.00 uur. Je kunt je vanaf 9 uur melden bij de entree. Je loopt vanaf de entree van Apenheul in 3 minuten naar restaurant de Apegaap.

 • Prijzen
  Kinderen 0 t/m 2 jaar: gratis
  Ontbijt + entree 3 t/m 12 jaar: €25,- p.p.
  Ontbijt + entree 13+: €35 p.p.

Meer informatie en tickets >>


Yoga bij de orang-oetans

Sta op een bijzondere manier in contact met jezelf en de natuur in het Orangseum, het binnenverblijf van de orang-oetans. Terwijl het park nog gesloten is, kun jij op deze unieke plek in de warme binnenruimte van de orang-oetans een yogales volgen. Je bent omringd door deze prachtige dieren en door het glas kunnen jullie elkaar bewonderen. Deze bijzondere les wordt bij voldoende deelname 1x per maand op woensdag- of zondagochtend gegeven door Apenheul Natuurbehoudfonds-directeur en yogalerares Iris de Winter. De yogales is zowel geschikt voor beginners als gevorderden. Er is geen aparte omkleedruimte. Er wordt aangeraden vast lekker zittende kleding aan te doen. Neem ook een handdoek en flesje water mee. De yogamatjes liggen al klaar!

Praktische info

 • Wanneer?
  zondag 12 juni, woensdag 13 juli, woensdag 24 augustus, woensdag 14 september, woensdag 26 oktober, zondag 20 november (starttijd een uur later, om 9:45) en woensdag 14 december (starttijd een uur later, om 9:45).
 • Programma
  8:45-9:00 verzamelen bij de entree van Apenheul
  9:00-9:15 wandeling naar het Orangseum
  9:15-10:15 yogales in het Orangseum
  10:15-11:00 rondleiding
  Na afloop ontvang je een bon voor een kop thee met wat lekkers. En je mag de hele dag nog blijven om ook de andere apen te bewonderen.
 • Prijzen (deelname vanaf 16 jaar)
  Yoga+ entree: €35 p.p.
  Yoga voor seizoenkaarthouders, Vrienden en medewerkers: €25 p.p.
 

Expeditie Poeponderzoek

Kinderen tussen de 6 en 10 jaar kunnen dit seizoen in Apenheul deelnemen aan een stoer kinderarrangement. Onder leiding van een gids gaan ze in groepjes van minimaal 6 en maximaal 10 kinderen op expeditie om het mysterie van de apenpoep te ontrafelen. Voorafgaand of na het kinderarrangement kunnen kinderen het park bezoeken. Ben je seizoenkaarthouder? Dan hoef je geen entree bij te bestellen. Op de aanvangstijd van het kinderarrangement kun je je melden bij de entree van Apenheul. Wil je samen met je kind het park bezoeken? Bestel dan in onze webshop ook een entreeticket voor jezelf bij.

Praktische info

 • Wanneer?
  Van 14:30 tot 16:45 uur op de volgende dagen:
  25 mei
  22 juni
  14 september
  12 oktober
  En van 11:00 tot 13:15 uur:
  20 juli
  17 augustus 
 • Programma
  Ontvangst kinderen, uitdelen speurtas met pet, verrekijker, plattegrond en NAAAP-code
  Uitlegfilm en 1e opdracht: kraak het geheimschrift
  Zoektocht naar apenpoep op verschillende plekken in Apenheul
  In de onderzoeksruimte poeponderzoek uitvoeren
  Poeptaartjes maken en opeten, incl. ranja
  Teruglopen naar de entree en uitreiking certificaat
 • Prijzen (deelname 6 t/m 10 jaar)
  Kinderarrangement+ entree: €25 p.p.
  Kinderarrangement seizoenkaarthouders, vrienden, ander ticket: €15,- p.p.

Meer informatie & tickets >>


Over Apenheul

Apenheul heeft ruim 300 apen waarvan de helft losloopt tussen de bezoekers. Heel bijzonder is het voedselbos van de dwergapen, het losloopgebied wat het laatst toegevoegd is aan Apenheul. Apenheul is trots op dit gebied waar altijd wat te zien is. ’S werelds grootste insectenmuur (meer dan 100 meter lang!) ofwel de snackbar van de dwergapen, het gezellige terras van de nieuwe horeca de Apegaap met uitzicht op de witschouderkapucijnapen én de spannende bosspeeltuin met het markante zes meter hoge beklimbare gorillahoofd zijn de highlights van dit gebied.


Het Apenboompad weer open

Het Apenboompad, het verhoogde pad net na de gorilla’s waar je oog in oog kunt staan met apen, is na een flinke renovatie weer geopend voor bezoekers.
Apenheul.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!