Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Apeldoornse Oranje autopuzzeltocht

Dinsdag 27 april | Buitenhuis Groepsuitjes


Diverse verenigingen uit de gemeente Apeldoorn, Stichting Oranjefeesten Apeldoorn en Wegrestaurant De Kar organiseren samen met Buitenhuis Groepsuitjes op Koningsdag de Apeldoornse Oranje autopuzzeltocht, een supergezellige (coronaproof) autopuzzeltocht door de gemeente Apeldoorn om samen met je partner of gezin aan deel te nemen.


Wat houdt deze activiteit in?

Natuurlijk draag je een oranje sjaal of hoed voor het ultieme Koningsdag-gevoel en met het routeboek op schoot rijdt je in jouw eigen auto een mooie puzzelroute van ongeveer 60 km. Het routeboek is eenvoudig te volgen, dus ervaring is geen must. De route leidt je via mooie weggetjes langs diverse drive thru's met controleposten door de gemeente Apeldoorn.

Halverwege de tocht kom je langs de drive-thru bij wegrestaurant De Kar voor een lekker kopje koffie/thee of ranja met een overheerlijke oranje tompouce. Daar is een grote parkeerplaats waar je rustig van je koffie en tompouce kunt genieten. Bij de drive thru's ga je de auto niet uit, zelfs de koffie met tompouce wordt bij je auto afgegeven tegen inlevering van het voucher welke je bij de start ontvangt. Alleen zo kan alles coronaproof plaatsvinden.

Onderweg los je allerlei raadsels en puzzels uit het routeboek op, die veelal met de route of met Koningsdag te maken hebben. Voor kids t/m 10 jaar zijn er bingokaarten voor onderweg met afbeeldingen van allerlei dingen die ze tegen kunnen komen onderweg. En bij bingo (volle kaart) ontvang je een kadootje op het eindpunt.

Op het eindpunt, de laatste drive thrue, laat je het routeboek met antwoorden achter en kunnen kinderen hun volle bingokaart inleveren. Doe mee en je hebt een leuke dag én je steunt bovendien de verenigingen en horeca uit de gemeente Apeldoorn, want de deelnemende verenigingen ontvangen per deelnemer een mooie vergoeding voor hun clubkas!

Equipes met de meeste punten maken kans op de prijzen, waaronder diverse dinerbonnen van de Apeldoornse horeca. Onderweg kun je een selfie maken en die op Facebook plaatsen. Plaats in je bericht een tag naar @Koningsdag Apeldoorn - K055 van Stichting Oranjefeesten Apeldoorn en je maakt 10x kans op een uur lang gratis in alle kermisattracties op de eerstvolgende kermis die deze stichting organiseert!

Welke verenigingen hun steentje bijdragen houden ze nog even geheim, net als de route, die geven ze nog niet prijs.


Aanmelden

  • Je kunt alleen mee doen door vooraf een startplek te reserveren. Dat kan via het reserveringssysteem. Dit i.v.m. spreiding van de deelnemers/auto's.
  • De start is bij Buitenhuis Groepsuitjes, Veenhuizerweg 138 Apeldoorn (aan de rand van Apeldoorn-Osseveld/Teuge).
  • Na jouw reservering ontvangt je een bevestigingsmail met informatie.
  • Na betaling (op 27 april) ontvang je het routeboek, een autonummer en een voucher voor de koffie/thee/ranja met tompouce onderweg. Dit autonummer leg je zichtbaar achter de voorruit van je auto in de drive-thru’s van horeca en verenigingen. Je naam en het aantal personen is namelijk gekoppeld aan dit autonummer.
  • Alle prijswinnaars worden donderdag 29 april rond 20:00 uur bekend gemaakt op o.a. de Facebookpagina van Buitenhuis Groepsuitjes Apeldoorn.
  • Opgeven kan t/m zaterdag 24 april, maar wees snel, want vol = vol!

Inschrijfgeld: 

  • Volwassenen: € 15,-  p.p.
  • Kids t/m 12 jaar: € 10,-  p.p.


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!