Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Apenheul geopend vanaf maandag 18 mei

We kunnen binnenkort weer aapjes kijken in Apeldoorn, want ook Apenheul gaat de deuren weer openen voor publiek. En dat is goed nieuws voor liefhebbers, want rond deze tijd zijn er veel jonge aapjes te bewonderen, waaronder een zeldzame blauwoogmaki. Bovendien is er een nieuw apenverblijf bijgekomen dat je kunt bezichtigen.

Hoe ziet een bezoek aan Apenheul eruit?

Bijna alle apensoorten blijven zichtbaar, wel zijn er een aantal doorloopgebieden met loslopende apen gesloten om zo de veiligheid van mens en dier te waarborgen. De apen zijn in dit geval dan vaak zichtbaar via uitzichtpunten. Daarnaast hanteert Apenheul een eenrichtingsroute en is het park voorzien van heldere informatie rondom de regels zoals afstand houden en hygiëne. Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer!

  • Apenheul gaat gefaseerd open met een beperkt aantal gasten 
  • Vanaf vrijdag 15 mei kun je een kaartje kopen via de website.
  • Voor maandag 18 t/m woensdag 20 mei zijn er alleen kaarten voor seizoenkaarthouders en Vrienden van Apenheul beschikbaar
  • Vanaf donderdag 21 mei kan iedereen met een gereserveerde toegangskaart het park bezoeken.
  • Alle gasten (dus ook seizoenkaarthouders of mensen die al een toegangskaart hebben) moeten een online reservering en/of aankoop doen. Je reserveert voor een dag én een tijdslot om een optimale spreiding aan te brengen in het park.
  • Speciaal voor seizoenkaarthouders en Vrienden van Apenheul gaat Apenheul iedere dag exclusief een half uurtje eerder open

Zo wordt de komende weken gekeken hoeveel mensen ze op een dag aankunnen. Verwacht wordt dat dit op drukke dagen ergens tussen een derde en de helft van het normale aantal zal uitkomen. Voor bezoekers alleen maar heel fijn natuurlijk, want een dagje Apenheul wordt daarmee extra bijzonder!

Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!