Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek
Filteren
Waar heb je zin in?
Welke dag?
Afhalen en bezorgen
Attracties
Bezienwaardigheden
Locatie
Valentijnsdag

Apenheul

Apenheul

Apenheul is al meer dan 50 jaar hét leukste dagje uit tussen de loslopende apen! In dit prachtige groene park op de Veluwe beleef jij een unieke ervaring tussen ruim 300 apen. Een dagje apen spotten is niet alleen bijzonder maar ook leerzaam én herkenbaar. Van alle dieren lijken apen namelijk het meest op mensen. Tijdens je bezoek kom je niet alleen meer te weten over de apen, maar ook over jezelf. Heb jij slimme orang-oetantrekjes? Ben jij net zo energiek als een doodshoofdaapje? Herken jezelf in één van de ruim 35 apensoorten in Apenheul! 

Dit unieke apenpark blijft je verrassen. Klim en klauter als een aap in één van de vele speeltuinen, wandel langs het grootste insectenhotel ter wereld, bezoek de presentaties van de dierverzorgers en zie gorillajong Kiango opgroeien. Bovendien maak je hier de allermooiste dierenfoto’s! 

Nieuw: het avonturenpad
Apenheul zit vol geheime gangetjes en bijzondere plekjes waar je net iets meer moeite voor moet doen om ze te vinden. Het avonturenpad is zo’n nieuwe plek en vooral voor kinderen een prachtig plekje om te ontdekken. Je kunt hier zelfs onder een waterval lopen. Vanaf eind april kun je het avonturenpad zelf gaan ontdekken en beleven.

Voedselbos van de dwergapen
Apenheul heeft ruim 300 apen waarvan de helft losloopt tussen de bezoekers. Heel bijzonder is het voedselbos van de dwergapen, het losloopgebied wat het laatst toegevoegd is aan Apenheul. Apenheul is trots op dit gebied waar altijd wat te zien is. ’S werelds grootste insectenmuur (meer dan 100 meter lang!) ofwel de snackbar van de dwergapen, het gezellige terras van de nieuwe horeca de Apegaap met uitzicht op de witschouderkapucijnapen én de spannende bosspeeltuin met het markante zes meter hoge beklimbare gorillahoofd zijn de highlights van dit gebied.

Het Apenboompad weer open
Het Apenboompad, het verhoogde pad net na de gorilla’s waar je oog in oog kunt staan met apen, is na een flinke renovatie weer geopend voor bezoekers.


Vrienden van Apenheul
Als Vriend van Apenheul steun je Stichting Apenheul met een bedrag vanaf € 5,- euro per maand. Hiervoor krijg je kosteloos toegang tot het park en je ontvangt uitnodigingen voor exclusieve bijeenkomsten. Meer informatie >>

 

 

 

J.C. Wilslaan 21, Apeldoorn
+31 55 357 57 57

Entreeprijzen 2022

  • kind t/m 2 jaar* gratis
  • Regulier tarief 13 jaar en ouder € 25,00 p.p.
  • Regulier tarief 3 t/m 12 jaar € 22,00 p.p.

Let op! Op verschillende tijdsloten wordt korting aangeboden. Bij het reserveren van een datum en tijd zie je meteen hoe veel korting je kunt krijgen. Kinderen t/m 2 jaar hebben gratis toegang, maar er moet wel een ticket met datum en tijdvak gereserveerd worden.

Tickets bestellen >>

Openingstijden 2022

  • Op 30 en 31 maart is Apenheul tussen 11:00 en 16:00 exclusief geopend voor Vrienden van Apenheul en seizoenkaarthouders.
  • Van 1 april t/m 8 juli is Apenheul geopend tussen 10:00 - 17:00 uur.
  • Van 9 juli t/m 28 augustus is Apenheul geopend tussen 9:30 - 18:00 uur.
  • Van 29 augustus t/m 30 oktober is Apenheul geopend tussen 10:00 - 17:00 uur.
  • Van 31 oktober t/m 6 november is Apenheul geopend tussen 10:00 en 16:00 uur.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!