Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Attracties in Apeldoorn weer open!

Deze attracties zijn nu weer geopend

De attracties en musea in Apeldoorn gaan langzaamaan weer open. De 1,5 meter blijft van kracht en bij alle bedrijven zijn COVID-19 maatregelen van kracht. Kijk goed bij de attractie waar je heen wilt gaan welke regels daar van toepassing zijn en of het nodig is om vooraf je ticktes te kopen en te reserveren. Let op: bij veel locaties zullen de openbare toiletten nog gesloten zijn.


Klimbos Apeldoorn 

Het Klimbos is weer open! Koop bij voorkeur je klimbticket online en check de  COVID-19 maatregelen van dit klimbos. 
Je vindt hier maar liefst 10 verschillende klimavonturen en circa 90 verschillende overgangen. Om te mogen klimmen heb je voor een junior ticket een minimale reikhoogte nodig van 1.30m. Om in het volwassene bos te mogen klimmen is een reikhoogte van 1.60m verplicht.

Openingstijden

 • Geopend van woensdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur.
 • In de weekenden, feestdagen en tijdens vakanties elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie >>


Kinderparadijs Malkenschoten

Na een sluiting van twee maanden is de speelboerderij helemaal Coronaproof en kunnen gezinnen met jonge kinderen weer volop genieten van de vele speeltuinen en dieren.
Door de maatregelen zijn de binnen gedeeltes zoals de stal, boerderij en bergkapschuur gesloten. Ook de Binkybus zal niet rijden omdat hier geen 1,5 meter afstand van elkaar gehouden kan worden. Er is ook een beperkt aantal bezoekers dat naar binnen mag.

Tijdsblokken
Om het park te bezoeken dien je op Binky.nl een tijdsblok-ticket gratis te reserveren. Er zijn dagelijks drie tijdsblokken waarbinnen 250 personen worden toegelaten. Ieder tijdsblok duurt twee uur en drie kwartier en na een blok moet iedereen het park verlaten zodat een nieuwe groep bezoekers naar binnen kan. Tijdsblok-tickets zijn enkel geldig als je een betaald abonnement van Binky hebt. Deze is ook op Binky.nl verkrijgbaar en kost éénmalig €10,-. Daarna mag je i.c.m. een tijdsblok-ticket onbeperkt naar binnen.

Meer informatie >>


Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Park is weer geopend van 8.00 - 21.00 uur en via de ingangen Schaarsbergen, Hoenderloo en Otterlo bereiken, deze COVID-19 maatregelen gelden hier. Je kunt er nu terecht voor een lekkere wandeling of een mooie fietstocht. Van de gratis witte fietsen kun je gewoon gebruik maken en op 3 locaties in het Park zijn uitgifte punten voor horeca gemaakt.

Meer informatie >>


Pitch & Putt Bussloo

Pitch & Putt Bussloo is vanaf maandag 11 mei weer geopend. Daarnaast kan je hier vanaf heden ook weer terecht voor de activiteiten: klootschieten, minigolf USA, Escape Rooms en zijn de elektrische steps weer beschikbaar voor verhuur. Pitch & Putt is geopend van woensdag t/m maandag. Houd bij een bezoek rekening met de volgende maatregelen:

 • Het horeca-aanbod is beperkt beschikbaar. Het terras is niet geopend.
 • Er kan geen gebruik worden gemaakt van de toiletten.
 • Bij het boeken van een Escape Room dient er te worden aangetoond dat alle deelnemers afkomstig zijn uit hetzelfde huishouden.

Meer informatie >>


Apenheul

Hoe ziet een bezoek aan Apenheul eruit? Bijna alle apensoorten blijven zichtbaar, wel zijn er een aantal doorloopgebieden met loslopende apen gesloten om zo de veiligheid van mens en dier te waarborgen. De apen zijn in dit geval dan vaak zichtbaar via uitzichtpunten. Daarnaast hanteert Apenheul een eenrichtingsroute en is het park voorzien van heldere informatie rondom de regels zoals afstand houden en hygiëne. Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer!

 • Apenheul gaat gefaseerd open met een beperkt aantal gasten 
 • Vanaf vrijdag 15 mei kun je een kaartje kopen via de website.
 • Voor maandag 18 t/m woensdag 20 mei zijn er alleen kaarten voor seizoenkaarthouders en Vrienden van Apenheul beschikbaar
 • Vanaf donderdag 21 mei kan iedereen met een gereserveerde toegangskaart het park bezoeken.
 • Alle gasten (dus ook seizoenkaarthouders of mensen die al een toegangskaart hebben) moeten een online reservering en/of aankoop doen. Je reserveert voor een dag én een tijdslot om een optimale spreiding aan te brengen in het park.
 • Speciaal voor seizoenkaarthouders en Vrienden van Apenheul gaat Apenheul iedere dag exclusief een half uurtje eerder open

Zo wordt de komende weken gekeken hoeveel mensen ze op een dag aankunnen. Verwacht wordt dat dit op drukke dagen ergens tussen een derde en de helft van het normale aantal zal uitkomen. Voor bezoekers alleen maar heel fijn natuurlijk, want een dagje Apenheul wordt daarmee extra bijzonder!

Meer informatie >>


Kinderboerderijen

Na Kinderparadijs Malkenschoten openen Kinderboerderij Laag Buurlo en Kinderboerderij De Maten ook hun deuren weer voor publiek.
Er is op de kinderboerderijen 1 ingang open en er is slechts een beperkt aantal personen toegestaan. Als dit aantal bereikt is gaat de poort dicht en worden er niet meer mensen toegelaten. Dit alles om de veiligheid omtrent de coronamaatregelen te waarborgen. Naast het beperkte aantal personen zijn er delen met éénrichtingsverkeer en de toiletten zijn gesloten. Bezoekers wordt gevraagd om voor een bezoek thuis naar het toilet te gaan. Op verschillende plekken op de boerderij is een extra mogelijkheid om handen te wassen en/of desinfecteren.

Openingstijden Kinderboerderij De Maten
Dinsdag               11.00 – 15.00 uur*
Donderdag           11.00 – 15.00 uur*
*Ieder uur gaat de poort 15 minuten open

Openingstijden Kinderboerderij Laag Buurlo
Maandag            10.00 – 11.30 en 13.30 – 15.00 uur
Dinsdag              13.30 – 15.00 uur (Zorginstellingen)
Woensdag           10.00 – 11.30 en 13.30 – 15.00 uur
Donderdag          13.30 – 15.00 uur (70 jaar en ouder)
Vrijdag                10.00 – 11.30 en 13.30 – 15.00 uur

Op dinsdagmiddag en donderdagmiddag is Kinderboerderij Laag Buurlo exclusief toegankelijk voor mensen uit risicogroepen, zodat zij ook veilig de boerderij kunnen bezoeken. Zorginstellingen kunnen een bezoek reserveren op dinsdagmiddagen via laagbuurlo@accres.nl, mensen van 70 jaar en ouder zijn welkom op donderdagmiddagen. Zij hoeven niet te reserveren.


Julianatoren

Veiligheid heeft altijd de hoogste prioriteit bij Kinderpretpark Julianatoren. In goed overleg met de gemeente en Veiligheidsregio Noord- en Oost- Gelderland heeft Kinderpretpark Julianatoren besloten om het pretpark gecontroleerd en gedoseerd open te stellen vanaf 21 mei tot 2 juni 2020. Het reguliere seizoen van Kinderpretpark Julianatoren loopt vervolgens vanaf 2 juni tot en met 31 oktober 2020 waarbij ze op alle dagen geopend zijn, dit in tegenstelling tot voorgaande jaren.

Stapsgewijs en gedoseerd open vanaf 21 mei 2020
Omdat er een maximum aantal bezoekers per dag mogen komen, vindt de openstelling van het pretpark plaats in drie fases waarin wordt toegewerkt naar dit maximum aantal bezoekers. Zo kan iedereen wennen aan een nieuwe werkwijze en kunnen, waar nodig, de laatste puntjes op de i gezet worden.

Fase 1: alleen abonnementhouders
Vanaf 21 tot 26 mei 2020 hebben alleen onze abonnementhouders toegang tot het pretpark. Alle abonnementhouders krijgen een mail met uitleg hoe te reserveren.

Fase 2: alleen abonnementhouders en mensen in het bezit van een Julianatorensite-ticket
Vanaf 26 mei 2020 worden de mensen die in het bezit zijn van een ticket, welke op www.julianatoren.nl is aangeschaft toegevoegd aan de groep abonnementhouders toe.

Fase 3: iedereen in het bezit van een geldig toegangsbewijs
De groep van fase 1 en 2 wordt uitgebreid met de groep mensen die ergens anders als op hun site een ticket hebben aangeschaft en de mensen in het bezit van een vrijkaart.

Reserveren noodzakelijk
Omdat er een maximum aantal bezoekers per dag mogen mogen komen, is het nodig dat elke bezoeker (ook onze abonnementhouders) online een reservering maken. Je kunt bij je reservering een keuze maken uit twee dagdelen: ochtend (8:00 tot 12:30 uur) en middag (13:30 uur tot sluitingstijd). In het uur dat het park gesloten is kunnen zij extra hygiëne werkzaamheden verrichten en kunnen onze medewerkers pauzeren.

Veiligheid & hygiëne belangrijk
Kinderpretpark Julianatoren doet er natuurlijk alles aan om het bezoek aan Kinderpretpark Julianatoren op een veilige manier te laten verlopen. In het park volgen zij de Nederlandse richtlijnen van het RIVM. Daarnaast voeren xij de maatregelen door uit het protocol ‘’Veilig Samen Uit’’. De capaciteit in de attracties zal aangepast worden. Sommige paden zijn eenrichtingswegen geworden. En zij voeren extra hygiëne maatregelen door.

Kom met eigen vervoer
Wij verzoeken iedereen nadrukkelijk om niet met het openbaar vervoer te komen maar met een eigen vervoermiddel.


Gezinspark 't Smallert, Emst

Vanwege het coronavirus is alles momenteel net even wat anders als dat je gewend bent. Het speelpark, de visvijvers, de viswinkel en de kaarsencadeaushop zijn geopend. 

Vissen
Iedere visser moet bij een paaltje staan. Dan houdt je automatisch genoeg afstand. De slachtruimte is gesloten, je moet je forelvangst thuis schoonmaken.

Speelpark en rondleiding forellenkwekerij
Het speelpark is geopend. Wel iets beperkter dan anders en daardoor ook met een lager tarief (nu € 4,00 per dag). De kanovijver is geen onderdeel meer van het speelpark en de waterglijbaan is gesloten. We zullen geen rondleidingen langs de forellenkwekerij aanbieden.

Kaarsenmakerij
In een 1,5-meter-maatschappij is het niet mogelijk om workshops kaarsen maken aan te bieden. De kaarsencadeaushop is wel dagelijks geopend en er is een webshop op komst.

Horeca
Er is momenteel een kleine menukaart. Tot 1 juni kun je je bestelling afhalen aan het loket en in het park nuttigen. Na 1 juni zullen het terras en dagrestaurant geopend zijn. Er zal geen bediening zijn. De bestelling wordt klaargemaakt en deze neem je zelf mee naar je tafeltje. Na afloop breng je je dienblad naar het afruimstation dat daarvoor ingericht is.

Meer informatie >>


Paleis Het Loo, open vanaf maandag 1 juni

Paleis Het Loo is vanaf 12 uur op 1 juni (Tweede Pinksterdag) weer geopend. Hierbij staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers voorop. Tickets kunnen via de ticketshop van Paleis Het Loo worden aangeschaft. De stallen en paleistuinen zijn vanaf 1 juni weer open. Het paleis is gesloten vanwege Vernieuwing & Verbouwing.

Tickets
Entreetickets zijn alleen online verkrijgbaar in de ticketshop van Paleis Het Loo per tijdslot. Via de website van Paleis Het Loo is deze aankomsttijd te boeken. Zo kunnen het aantal bezoekers worden gereguleerd. Ook worden extra hygiëne-maatregelen getroffen voor zowel de bezoekers als voor de medewerkers.

Parkeerkaarten
Parkeerkaarten zijn ook online verkrijgbaar, alleen in combinatie met een entreeticket voor Paleis Het Loo. Het parkeerterrein voor de ingang is gereserveerd voor bezoekers van Paleis Het Loo. De fietsenstalling is open voor zowel bezoekers van Paleis Het Loo als wandelaars van de Kroondomeinen. Het entreegebouw is echter alleen toegankelijk voor bezoekers van Paleis Het Loo met een geldig entreebewijs.

Er is een looproute uitgezet om de bezoekers op een veilige en aangename manier door het Stallencomplex en de tuinen te leiden. Ook kunnen bezoekers het dak op, waar vandaan ook de Vernieuwing & Verbouwing te zien is. Op het Stallenplein, het dak en in de paleistuinen gelden uiteraard de maatregelen van de RIVM, waarbij van de bezoekers wordt verwacht deze in acht te nemen en rekening met elkaar te houden.

De belangrijkste aanpassingen:

 • Stel je bezoek uit bij gezondheidsklachten
 • Tickets zijn uitsluitend online te koop met een tijdsblok
 • Voor parkeren is ook een tijdsblok-ticket verplicht
 • Houd rekening met elkaar en houd 1,5 meter afstand van andere gezelschappen
 • Er zijn waar nodig looproutes aangegeven
 • Volg de aanwijzingen van onze medewerkers op

Ook de Prins Hendrik Garage vernieuwd open!
De Prins Hendrik Garage is vernieuwd! Het interieur is nieuw, de menukaart is nieuw en het grand café is geen self-service restaurant meer, maar heeft bediening aan tafel. De locatie is wel hetzelfde; uitkijkend over het monumentale Stallenplein. De voormalige garage van prins Hendrik, echtgenoot van koningin Wilhelmina, is gerestyled met aandacht voor het authentieke erfgoed en behoud van herkenbare details.

Bezoekers kunnen hier terecht voor een lunch, (borrel)hapje en drankje maar ook koffie en zoetigheid. Vanwege de maatregelen die op het moment gelden, zijn er slechts een beperkt aantal plaatsen binnen beschikbaar. Reserveren hiervoor is mogelijk via de website van Paleis Het Loo. Plaatsen zijn beschikbaar vanaf 12 uur 's middags op 1 juni.

Het terras is ingericht zodat er genoeg ruimte is om, op royale afstand van elkaar, te genieten van het uitzicht. Bezoekers worden door medewerkers naar een beschikbare tafel gewezen.


Kröller Müller Museum, open vanaf maandag 1 juni

Een veilig bezoek
Om het aantal bezoekers dat zich tegelijkertijd in het museum bevindt te reguleren, zijn kaartjes alleen verkrijgbaar via de website van het museum. Er kan een tijdstip worden geboekt voor de start van het bezoek. De digitale kaartverkoop begint op vrijdag 29 mei.

Ook in het museum zijn extra maatregelen genomen. Zo is er een maximum aantal bezoekers per ruimte vastgesteld en er is een vaste looproute, die door de tentoonstellingen en de hele collectie voert. Voor zowel het publiek als de medewerkers zijn hygiënemaatregelen getroffen.

Tentoonstellingen
De tentoonstellingen Niet met zoveel woorden en Parels uit het verre oosten, beide te zien ten tijde van de sluiting van het museum op 13 maart, zijn verlengd.
Ewerdt Hilgemann. Work in progress (1959-2020), net ingericht toen het museum dichtging, is nu voor het eerst te bekijken.
Het volledige tentoonstellingsprogramma is te vinden op de website van het museum, www.krollermuller.nl

Jardin d’émail weer toegankelijk
In de beeldentuin ligt publiekslieveling Jardin d’émail (1974) van Jean Dubuffet (Le Havre, 1901-Parijs, 1985) weer te stralen na een vijf jaar durende restauratie. In de Van de Veldevleugel van het museum is een film van het restauratieproces te zien. Ook verschijnt er een publicatie ter gelegenheid van de restauratie.

In de maanden juli en augustus is het museum ook op maandag geopend.


CODA Museum, open vanaf maandag 1 juni

CODA Museum, Archief, Winkel, Café en Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch openen met aantal beperkingen de deuren op maandag 1 juni, tweede pinksterdag.

De tentoonstellingen Animalia en The Future is Female worden verlengd tot en met respectievelijk 30 augustus en 13 september.
Alles is studie, een bloemlezing uit het archief van Onno Boekhoudt, is van 1 juni tot en met 25 oktober te zien.
CODA Archief en Herinneringscentrum Apeldoornsche Bosch zijn op afspraak geopend. 

CODA volgt bij de openstelling de regels van de betreffende landelijke protocollen. Dat betekent dat CODA met een aantal beperkingen te maken heeft. Voor CODA Museum moet vooraf online een kaartje gekocht worden en zijn in het museum maximaal 30 personen tegelijk toegestaan. Daarnaast is er een eenrichtingsroute aangelegd en blijft anderhalve meter afstand maatgevend. Museumtickets zijn te koop via www.coda-apeldoorn.nl/tickets. Ook houders van de Museumkaart, een CODA pas of CJP pas dienen vooraf een kaartje te reserveren. Voor een plek op het terras van CODA Café is reserveren niet noodzakelijk maar zit je liever binnen, dan is het reserveren van een tafel via www.coda-apeldoorn.nl/cafe verplicht.

Groepsrondleidingen, -arrangementen of -activiteiten zijn vooralsnog nog niet mogelijk. Wel hebben gezelschappen met meer dan één persoon uit hetzelfde huishouden toegang tot CODA Museum. De CODA medewerkers volgen de richtlijnen van het RIVM en de landelijke protocollen. Een overzicht van alle richtlijnen, maatregelen en aanvullende (praktische) informatie is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/stapvoorstap.


Museum In de zevende Hemel, open vanaf maandag 1 juni

Het museum is zo ingedeeld dat elke bezoeker tijdens de rondleiding van 45 minuten de 1,5 meter afstand kan houden. Bezoekers worden verzocht zich aan onze veiligheids maatregelen te houden die duidelijk bij de ingang zichtbaar zijn.
Minimaal één dag van te voren reserveren, het liefst via email: j.bark@hetnet.nl of telefoon: 06-22 27 28 43. De reserveringen kunnen op alle dagen van de week en vanaf twee tot maximaal zes personen gemaakt worden.

Van 1 juni t/m eind september is de zomertentoonstelling “In de Winkel van Sinkel” te zien. Deze tentoonstelling gaat over o.a. de kruidenier in de vorige eeuw en over chocolade. Er zijn veel  oude winkel blikken van verschillende fabrikanten, reclame materiaal van o.a. Flipje Tiel de flipposcoop dat is een soort kartonnen theatertje met papieren filmstrookjes. Van Kwatta chocolade spaar-items zoals mokken, schaaltjes, boeken en rubber Kwatta soldaatjes.

Adres: Schotweg 63 in Apeldoorn


De Middelste Molen Loenen, open vanaf dinsdag 9 juni

Vanaf dinsdag 9 juni gaat De Middelste molen weer open. Weliswaar met de nodige voorwaarden, maar bezoek aan de molen is dan weer mogelijk.
Binnenkort komt er op de website een reserveringsmodule te staan, waarmee je een datum en tijdstip kunt reserveren.
Iedereen die de Molen wil bezoeken moet, conform de RIVM richtlijnen, online reserveren met maximaal 5 personen. Reserveringen worden met tijdstip in de agenda geschreven. Een bezoek aan de Molen duurt een uur. Het maximum aantal reserveringen is 2x5 personen per uur. Reserveren kan op hele en op halve uren.

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!