Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Beekbergen

Het dorp Beekbergen ligt aan de zuidkant bijna tegen Apeldoorn aan. Het wordt omgeven door bossen en landbouwgrond en in deze bossen vind je veel campings, vakantieparken en hotels op de meest groene plekken. Midden door het dorp loopt de Dorpstraat met verschillende winkels en horacagelegenheden. 
De Nederlans Hervormde Kerk aan de Dorpstraat is het oudste gebouw van de gemeente Apeldoorn, de kerk heeft een bijzonder orgel uit 1779 ontworpen door Gustav Johan Schilling en in de zomermaanden worden hier oprachtige orgelconcerten op gegeven.

Beekbergen is een goede locatie voor de start van een fietstocht, je kunt er vele kanten op. Het fietsknooppuntennetwerk op de Veluwe is in 2017 volledig gecheckt en hierdoor zijn er weer meer knooppunten en routes gekomen.
Aan de rand van Beekbergen ligt het stoomdepot van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij, een leuke plek om eens rond te kijken of te starten met een stoomtreinrit.
In de zomermaanden juli en augustus wordt op donderdagavond door het hele dorp de Veluwse Avondmarkt georganiseerd, een leuk evenement voor de vakantiegangers, de deelnemers lopen nog allemaal in klederdracht.

Wil jij meer weten over Beekbergen en wat je daar kunt doen? Lees meer>>

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!