Uitagenda
Zien en doen
Plan bezoek

Beemte Broekland

Beemte Broekland bestaat zoals de naam al doet vermoeden uit de 2 buurtschappen Beemte en Broekland. Het ligt aan het Apeldoorns Kanaal, het kanaal tussen Dieren en Hattem. Langs het kanaal loopt een prachtig fietspad en vanaf Beemte Broekland kun je dit fietspad 2 kanten op fietsen, richting Apeldoorn (ongeveer 5 km) of richting Zwolle (ongeveer 30 km). 
Het gebied rondom Beemte Broekland is agrarisch en er bevinden zich een aantal boerderijcampings in deze regio. In de dorpskern zijn geen winkels, bij het dorpshuis worden door de bewoners jaarlijks de Oranjefeesten georganiseerd. Ook liggen er tal van natuurgebieden in de omgeving waar je bijzondere flora en fauna vindt. 


Klompenpad - Holhorsterpad

Het Holhorsterpad is één van de negen klompenpaden in en rondom Apeldoorn. Een prachtige wandeling welke door Beemte Broekland komt, een rondwandeling door het mooie buitengebied van Beemte Broekland en de noordkant van Apeldoorn. Het is een rondwandeling die je start én eindigt bij Het Dorpshuis in Beemte Broekland. De route is 11 km lang en loopt veelal over onverharde paden, door open terrein. Hij leidt je Weteringse Broek, langs het Apeldoorns Kanaal en de middeleeuwse Grift. Meer informatie>>


Wil je meer weten over Beemte Broekland en wat je daar kunt doen? Meer informatie >>


 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf geïnformeerd!